Acht jaar

kofferMultinationals als Unilever, Kellogg’s, Colgate-Palmolive, Reckitt Benckiser en Nestlé bieden klanten producten aan met palmolie die volgens Amnesty door kinderen wordt geproduceerd onder gevaarlijke omstandigheden.

De mensenrechten org. publiceerde woensdag een rapport van 110 pagina’s over de palmolieproductie. Uit het rapport blijkt dat de genoemde multinationals gebruikmaken van palmolie die wordt geproduceerd door het bedrijf Wilmar, uit Singapore.

Wilmar zet volgens Amnesty kinderen in voor zware arbeid in Indonesische raffinaderijen. Sommige kinderen die door Wilmar aan het werk worden gezet, zijn niet ouder dan acht jaar.

Toestanden die wij vergeten zijn, uit ons collectieve geheugen hebben verwijderd maar aldaar doen we kinderen dit aan…voor het lieve geld en de villa wijken al masserend in stand te houden.

Palmolie is net als sojaolie een goedkope oliesoort. Palmolie zit in 60% van de levensmiddelen. Van alle olie is 32% palmolie. De wereldwijde vraag naar palmolie groeit nog.

massage olie
massage olie