De gender capitulatie

gender caputilatieTot onze verbazing hoorden wij gisteren tijdens het HEG overleg in bisschoppelijk paleis te Utrecht dat de VPKK, vrouwengroep geen overleg wilde met ons, zowel KLOKK als MCU. Dit hoorden wij ter plekke, en waren niet op de hoogte van de apartheidstoestand waarin VPKK graag alleen wil heersen. De bezwaren die de VPKK naar voren brachten, laat ik even alleen namens MCU spreken, betroffen onze kritiek over de argumenten van de vrouwen die vinden dat zij méér tijd nodig hebben om ‘uit de kast’ te komen’, vormt de aanleiding voor ‘het conflict’. Het gender vraagstuk staat bij ons niet ter discussie, er is brede eensgezindheid over de gender gelijkheid in casu gender gelijkwaardigheid waarbij kansen voor zowel vrouwen als mannen gelden. Gendermainstreaming staat daarbij voorop, er is geen enkel wetenschappelijk bewijs, noch literatuur dat vrouwen veel langer doen over verwerking seksueel misbruik / geweld dan mannen. Er zijn allicht vrouwen (doch ook mannen) die later ‘uit de kast komen’ doch vaak zijn het maatschappelijke factoren die daarbij een rol spelen (overlijden ouders / echtgenoot).

Wat is nu zo irritant? De arrogante wijze waarop we tijdens overleg van de HEG commissie moeten horen hoe wij gestript worden in een nieuw soort apartheid van deze toch wel sektarische groep vrouwen, die steeds meer op een eilandje hun argumenten gestalte geven en zich in een zeventiger jaren jasje als slachtoffer inpakken. Apartheid voor vrouwen die zelf bij haar voorzitser A. Knibbe alles noteren wat iemand (telefonisch of bij welke stasi 1gelegenheid dan ook) te berde brengt. Een stasie-mentaliteit waarvan ondergetekende al vanaf 2010 grote problemen mee had. De archieven van VPKK stasie notities zullen inmiddels een nieuw pakhuis langs de Maas moeten heropenen want ik weet niet meer wat ik allemaal precies gezegd heb maar het staat allemaal opgeslagen, vrede hoor dames alleen nog ….de gender capitulatie.

zie ook http://www.klokk.nl/

 

24 gedachten over “De gender capitulatie”

 1. concluderend: welke redenen je er dan ook voor moge hebben (gehad), Bert:
  je hebt jezelf inmiddels laten verworden tot een karikuturale manipulerende agressieve oude zak.
  Die bestaan nu eenmaal ook….

 2. Opus citatis: ¨Ik gun de mensen die dit blog lezen een eerlijke kijk in de wereld van misbruik en geweld zoals wij dit allemaal hebben meegemaakt¨

  raadsel: is gevlekt en zit in een boom

  antwoord: een vers nest jonge koeien net uit mijn ogen

 3. Nog effe Willem, we zijn in verwachting van de Mea Culpa Palingsoundmix show op L1

 4. Bert kan jij luc weren van deze syte want hij staat volgens mij niet met beide benen op de vloer?
  En dat gesar richting jou gaat mijn al lang de keel uit hangen.

  1. De pinksterdagen komen er aan.

   Misschien kunnen de Stichtingsbesturen beter één van de vele suggesties van Bert overnemen en een groepexcursie Ga Eens Om Jezelf Lachen naar het bisdom Haarlem organiseren, AT ?

   Van koepel naar koepel

   En dan onderweg met z’n allen goed oefenen op het Stichting lied?

   Guido Klabbers deed al eens een voorzetje tijdens de Deetman I bijeenkomst te Utrecht met zijn herschreven psalm Wij zijn nu vrije mensen
   Maar dat was niet zo´n succes

   Maar nu is er dankzij Luc en de vrije vrouwen een andere versie mogelijk

   http://www.youtube.com/watch?v=55Zt0awzMs0

   http://www.hetdolhuys.nl/

    1. Ik heb geen idee wat je bedoelt te zeggen met deze vreemde opmerking, Bert, ik kan tenslotte slechts je woorden lezen en dus – op de wijze waarop ik je versta helemaal volstrekt verkeerd zitten – MAAR

     zoals ik het lees bevalt me dat van geen ene meter, en dat dan ook nog ś heel hartgrondig ook!

     Ik kan nl. niet anders dan je opmerking lezen als één in een meer dan lange rij van gebeurtenissen van deze afgelopen 4 jaar
     (en voorlopig ben ik er bepaald niet van overtuigd, zelfs in tegendeel geloof ik) waarbij smeerlapperij tov. andere mensen jou bepaald niet vreemd is gebleken, alweer: in tegendeel zelfs,

     En dát komt me nu toch wel zo hartgrondig mijn strot uit….

     Dringend verzoek mijnerzijds dus om het simpele boerenfatsoen ´s op te gaan leren kunnen brengen mij niet in je manipulaties en grove kwetsingen naar en van anderen te betrekken?

     Het is anders dan voor een aantal behoeftes die jij kennelijk hebt ook nog ´ńs nergens voor nodig ook.
     Je moet immers wel een knappe stekeblinde randidioot zijn – of hier volkomen zonder enige voorkennis binnen komen vallen/verdwaald zijn en dus van die afgelopen jaren niets weten/hebben gezien en zoń jaartje of 4 is een toch wel een knap lange duur – om je behoeften tot het manipulerend in de grond trappen van een ander(anderen) niet te zien, kennelijk ter meerdere eer en glorie van je sekte.

     En dat dan ook nog op zo´n stompzinnige manier dat je de waarde die dit blog wel degelijk voor anderen heeft en zonder meer zeker heeft gehad over boord smijt. (iets waarover anderen je zoals je wellicht zult herinneren tov anderen met overeenkomstig gedrag en hun belangen bij onderling contact je ook al heel duidelijk op hebben gewezen )

     Het werkt behalve kennelijk tbv. je eigen behoeften (en die van een paar anderen en hun kennelijke (afhankelijke) behoeften tot contact dus niet, niet naar Luc in ieder geval.

     Ook niet naar mij.

     Maar wat wel werkt is de pijn die je veroorzaakt.

     Ook bij mij!

     Kortom: hou op met mij in je manipulaties proberen te betrekken, ik hecht namelijk nog steeds erg veel waarde aan mijn misschien wel erg naive geloof dat mensen keuzes kunnen maken c.q. persoonlijk verantwoordelijk zijn, maar het voelt beroerd gebruikt te worden als je hoer, en zeker in relatie tot Luc !

     1. Okay, nu even een lesje Crispina zelfkennis geschiedenis. Vanaf 2010 kwets je en beledig je mensen op een niet te verstane wijze. Ik heb je een tijdje geblokt vanwege het niet duidelijk maken van je motieven, behalve dan dat we allemaal rand idioten zijn, en vooral, dat is je nieuwe koers, Limburgers, en die mag je als Amsterdams wijsneusje belachelijk maken, mij een zorg, ik heb besloten geen reacties meer te geven, en weet je waarom….heel simpel, ik heb genoeg van je, ben het zat…beu.
      Wat wil je eigenlijk zeggen over onze stichting? Het is geen vereniging met leden, een stichting heeft een doel, dat is beschreven in haar statuut…het is niet alleen dat we dit willen waarmaken maar ook doen we iets. We zitten niet alleen op onze kont en sturen wat kwade berichtjes de wereld in, ja we praten zelf met onze tegenstanders, het is hun zwakte wanneer zij niet met ons praten, bang als ze zijn voor confrontatie. Ik gun de mensen die dit blog lezen een eerlijke kijk in de wereld van misbruik en geweld zoals wij dit allemaal hebben meegemaakt, niemand hoeft zich te schamen, niemand hoeft langer pijn te voelen als nodig…Luc niet, jij niet, Wiertz niet behalve dan als we onze eigen ellende niet de baas kunnen, en anderen baas willen zijn over onze relaties.

 5. Beste Luc,

  Mijn echtgenoot en ik hebben al vanaf 2010 intensief contact met Bert en werken met regelmaat met hem samen.
  Ik vind het jammer dat je Bert op dit blog constant aanvalt. Als je een probleem met Bert hebt praat het dan onder 4 ogen met hem uit. De methode die je nu hanteert vind ik niet fair.
  Ik was in de veronderstelling dat je hulpverlener bent. Of dit wel of niet zo is weet ik niet. Persoonlijk denk ik dat het misschien goed is zelf hulp te zoeken want volgens mij heb je een probleem!

  Groet,

  Corrie

  1. Corrie, de VPKK, vrouwenplatform kerkelijk kindermisbruik. Misbruik RKK, misbruik meisjes, seksueel misbruik, moet gezien worden. Door ons allen. Het misbruik gebeuren van meisjes/vrouwen is sowieso al totaal onderbelicht in de rkk en in de hele maatschappij. Daar moeten klokk en mea culpa mee samenwerken, hoe dan ook. Ook al moeten beiden testosteron inleveren. Twee halve hanen zijn gewoon anders en lopen minder snel dan een hele kip, haha. Zo, nu snel even naar mijn therapie.

   1. Gezien worden…juist voor vrouwen én mannen. Wederom draai je de feiten om (ja, ik doe maar ff dat je ook tegen mij praat en niet alleen Corrie), wij willen samenwerken maar vpkk niet. Je zit als een verdwaasd opperhoofd iedereen te vertellen wat ie moet doen (samenwerken) buh, goh, echt waar! Vertel dan even persoonlijk over het stopzetten van overleg, is dat samenwerken? MCU heeft vanaf het begin voor vrouwen als mannen misbruik ‘gekozen’. Daar hebben wij keihard jaren voor gewerkt, toen was jij allang gevlogen makker, en deed geen reet voor vrouwen, sta me dan niet zo betuttelend toe te spreken en laat die clichés achterwege, de vergelijking met die halve haan en kip is polderplat. Als ik het niet eens ben met een vrouw, dan wel vrouwen, ben ik dan volgespoten met testosteron, op oorlogspad? Ga eens om jezelf lachen.

   2. Klokk, VPKK en MCU zaten allemaal in de werkgroep HEG (tegemoetkoming slachtoffers van geweld). Maandag kregen Klokk en MCU te horen dat VPKK een afzonderlijk overleg wilde met de externe commissieleden. Dus niet Klokk en MCU willen niet samenwerken maar VPKK wil dat niet.

    Over de onderbelichting van meisjes en vrouwen kunnen we van mening verschillen. Zowel mannen als vrouwen hebben dezelfde kansen gehad om zich te melden!!

 6. goh, Bert je gaat me toch niet vertellen dat haantjes testosteron gedrag ook bij “misbruikte” slachtoffers nog voorkomt. In de doofpot is geen ‘meer of minder”, we braden allen even lang-zaam, in het zaad der vaticano’s. Werk samen, oen… je hebt al een bühne, niet te knibbig zijn, en volgend jaar wacht je het glorie-jaar of zo bij el Papa als slachtoffer… die verzoend. Niet tuh, over the top, want dan val je. Niet tuh, Bert.
  In antwoord met bovenstaand: man met eileiders, haha

   1. goh, Bert ik maak me geen zorgen om jou, jij kunt heel goed voor jezelf zorgen.haha Ik zie alleen hetzelfde met Knibbe gebeuren als in 2010 met mij. En dat vind ik jammer voor het groter geheel.

     1. goh, grappige infantiele poging Bert. Samenwerken Bert, gewoon samenwerken brengt meer noten dan alleen de gitaar, Wiertz, slachtoffers etc. be-spelen.

     2. ik zou zeggen kom met concrete opmerkingen, verhef niet bij voorbaat je standpunt. Dit soort zinloze geschreeuw ziet niet de werkelijkheid, niet wij (KLOKK en MCU) zonderen ons af, wij waren gewoon paraat op de HEG bijeenkomst. Wij willen samenwerken maar niet met iedere toeterblazer of NSA genderspinnen die geen enkele andere intentie hebben dan ‘storen’, ik bedoel ‘scoren’ doeg!

 7. Wat een rake typering heer Smeets! Alle mensen behoren toch gelijkwaardig behandeld te worden, vrouwen, mannen én transgenders. Dus mijn advies is: VPKK, praat vooral ook mét mannen en niet tégen mannen.
  Ik voel me door de opstelling van VPKK geschoffeerd omdat ik vrouw ben. Dit gedrag is echt ‘zó 1955……….’.
  VPKK capituleer!!

Reacties zijn gesloten.