Bling Bling gesprekken in Rome

man and dogDe omstreden Duitse bling bling bisschop Tebartz-van Elst keert niet meer terug naar zijn bisdom Limberg. Dat heeft het Vaticaan bekendgemaakt.

(MCU) Wie gaat er nou in het paleis wonen? 

We vervolgen onze discussie over de mondiale tegenstellingen tussen arm en rijk, de Obama oproep om grotere defensie uitgaven in Europa, méér wapens (freedom is not free?) en tegelijkertijd een discussie voeren met de paus over de armoede:

Vooral het bestrijden van de armoede in de wereld staat als gespreksonderwerp hoog op de agenda van Obama als paus Franciscus. Voor de ontmoeting in Rome is ook de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, John Kerry, overgevlogen. 

Ondertussen in eigen land….

NRC bericht het volgende: NRC Handelsblad

Een nalatenschap bestemd voor de Indiase zustercongregatie van Moeder Theresa is door het armlastige aartsbisdom Utrecht gebruikt om kantoorkosten te betalen voor de afhandeling van klachten van misbruikslachtoffers binnen de Kerk. Dat meldt NRC Handelsblad vandaag. Ook zouden er kerst- en sinterklaasgeschenken voor bisdombestuurders van zijn betaald.

Het geld, 300.000 euro, kwam van de in 1994 overleden Utrechtse weduwe Cornelia Witkamp. Het bedrag werd in 1995 ondergebracht in de Stichting Caritas Moeder Theresa. Bestuurders van de stichting werden toenmalig aartsbisschop Ad Simonis en zijn econoom Jacques Klok. De stichting moest uitvoering geven aan het testament van Witkamp. Zij wilde dat de zusters van Moeder Theresa “de meest verlatenen en uitgestotenen der maatschappij, waaronder drugsverslaafden” in Utrecht konden helpen. De zusters kwamen echter nooit naar Utrecht.

Onder Eijk blijkt in 2012 het laatste geld van de stichting – 166.000 euro – als gift overgemaakt te zijn aan het aartsbisdom. Die gebruikte het om het aandeel van het aartsbisdom in de kantoorkosten te betalen van de stichting Beheer en Toezicht, die klachten afhandelt van misbruikslachtoffers.

(MCU) Fijn om te weten dat wij gelijke tred houden met kantoorkosten B&T en tevens bij ‘de meeste verlatenen en uitgestotenen van de maatschappij’ horen!

8 gedachten over “Bling Bling gesprekken in Rome”

 1. Het lijkt er op dat ze binnen de RKK weinig hebben geleerd van het verleden. Immers toen werd het geld bestemd voor kleding e.d. dat door de kinderbescherming aan het internaat Bleijerheide werd overgemaakt gebruikt door broeder overste. De kinderen hadden het nakijken en broeder overste ging er mee naar de hoeren!

 2. Mede slachtoffers als “wij” hier niet mee begonnen waren(Bert) dan had niemand geweten dat de hoogste gezagdragers in dit dievenhuis iedereen bleef bedonderen en zelfs het geld van overleden stalen. Dit soort volk moet maar eens met PASEN denken wat hun fout hebben gedaan en waarom de WARE zich aan het kruis liet spijkeren. Ik heb nog wel een hamer en wat spijkers dan kunnen ze boete doen door zich ook aan het KRUIS te timmeren. En dat is allemaal te voorschijn gekomen doordat er van deze club mensen waren die ook niet van de KINDEREN hun kruis konden afblijven. Hoe verantwoorden jullie dat hoge heren? De HEL waar jullie ons mee bestookte is nog veel te goed voor jullie. Hier is geen vergeving meer mogelijk. IK HOU ZE DOM EN JIJ HOUD ZE ARM DAN WORDEN WIJ ER RIJKER VAN. Hier zijn geen woorden voor!!!!!!!!!

 3. Ik heb de verschillende artikelen over het ‘gebruik’ van erfenissen gelezen. Ik voel me platgeslagen machteloos. Hoe kun je zo’n draai maken dat misbruik gepleegd in eigen kring eerst jarenlang ‘geheim’ kon blijven, vervolgens wel bekend moést worden, nu uitgelegd wordt tot het ondersteunen van de armsten, de uitgestotenen, want ook de kerkelijk misbruikten schijnen te vallen onder die categorie? Hoe moeten zij die een financiële vergoeding hebben gekregen zich nu voelen? Nog een keer misbruikt? En hoe ziek moet je zijn om zoiets te kunnen bedenken? Of ben je niet ziek maar is het gewoon domheid, geen geweten hebben, geen hart in je lijf hebben, geen greintje inlevingsvermogen hebben? En gaan ze daar nu mee wegkomen? Dat hoop ik toch niet…. Zouden de erflaters zich misschien in hun graf omdraaien? Is er iets gezamenlijks te bedenken, al is het maar een handtekeningenactie?

  1. Ja, we zitten hier ook mee, the day after voelt inderdaad minder en minder, om deze populaire slogan, nu correct, te bezigen. Wat me ook steekt = dat deze Indiase zustercongregatie van Moeder Theresa nooit naar Nederland is gekomen dus hoe oneigenlijk kun je gelden inzetten om ‘zaken’ op te lossen?

 4. De echte MISDADIGERS lopen nog steeds buiten de gevangenis.
  De echte JEZUS schopte dit soort volk toch de TEMPEL uit.
  Vuil volk die denken nog steeds dat ze alles mogen.
  De gevangenissen komen leeg, maar er is in de KOEPEL in Breda wel plaats voor hun.
  Dit is heel erg voor de mensen die dit gaven voor een GOED doel maar niet voor DIEVEN.

Reacties zijn gesloten.