God is netjes

wodanDe dreigementen van de christelijke partijen weerhouden coalitiepartijen VVD en PvdA er niet van om in te stemmen met het schrappen van het verbod op godslastering.

Het verbod is nog altijd een moreel ankerpunt, vindt Van der Staaij: ”Wie burgers krenkt in hun diepste overtuiging en Godsgeloof, zei hij, brengt daarmee ook de samenleving als geheel schade toe.”

(reactie MCU) God beledig je méér wanneer je ontrouw pleegt, je vrienden verraad, gewelddadig bent, mensenrechten vernachelt, niet opkomt voor kinderen die  misbruikt worden, opgesloten, uitgebuit, dit jaar in jaar uit ziet gebeuren ondanks een wet, zou ik daarover eens hartgrondig willen vloeken. 

Ik wil graag terug komen op bericht gisteren mea Culpa maxima Culpa:

Het was een -geheime gift-?? Waarom zou je zoiets schoons geheim willen houden? Wie heeft er zicht op kerkelijke of koninklijke geldstromen?
In ieder geval mag iedereen de oproep van Franciscus om verantwoordelijkheid te nemen, incluis Franciscus zelf en onze Maxima, voortaan luidkeels opkomen voor de kinderen die wereldwijd misbruikt werden, ook door RKK geestelijken….als je tenminste van goede wil bent, en geen koekjes eet. Sorry, voor de felheid want het duurt me allemaal te lang voordat iemand opkomt voor slachtoffers seksueel geweld. Geen il papa, geen Maxima, is er nou niemand die opstaat en zich uitspreekt?wodan 2