Jos B. niet (alleen) schuldig

Jos B. niet (alleen) schuldig 

Een nieuw recht wordt toegevoegd aan het Jos B. dossier, in het Limburgs meest gestuurde proces sinds de broeders van Bleijerheide zich moesten verantwoorden voor malversaties op hun internaat te Bleijerheide. 

Vanochtend worden de feiten nog eens dubbel gecheckt en  verduidelijkt in een boek De fietser op de hei  maar wordt tegengehouden door de advocaat van Jos B., Gerald Roethof.

Rechtspsychologen Peter van Koppen en Robert Horselenberg analyseerden in het boek het strafdossier en wilden hun bevindingen publiceren, maar Roethof wil namens B. het boek in de huidige vorm tegenhouden. Publicatie is uitgesteld totdat de rechter er een oordeel over heeft geveld.

Het OM leunt al die tijd achterover maar heeft zijn vizier moedwillig op één dader gericht,  om de ‘fietser in de hei’ te spotten met een half-bloot jongetje, en daarna geen of nauwelijks sporen van verkrachting, of een gewelddadige doodsoorzaak uitblijft (wel verstikking) erkend wordt. 

Alleen al het dragen van een dood jongetje, let wel, na acht uur nog ergens te hebben geleefd, een jongetje mee slepen / lokken van elf jaar is een ingewikkeld karwei dat je juist daar, anderhalve kilometer van het kamp, onmogelijk alleen kan doen.

Het OM, de media wil dat wij ons op één dader richten waarom, omdat teveel mensen meegetrokken worden in deze waanzinnig gemanipuleerde veroordeling ten nadele van één dader. De familie Verstappen is blij met de dader maar ook deze conclusie mag je alleen trekken als  de verdachte veroordeeld is (en Jos B. was nog niet veroordeelt), dus ook Peter R. had toen moeten ingrijpen en niet zo snel conclusies moeten trekken want er was en is geen bewijs van seksueel misbruik gevonden, noch een duidelijke doodsoorzaak. Feiten vanuit het forensisch rapport.

De rechtbank verklaart: de dood van Nicky is een rechtstreeks gevolg van het handelen van B., kinderporno wordt alsnog toegevoegd (is zeer verwerpelijk echter geen bewijs) heeft de 58-jarige Limburger Jos B. Nicky, niet opzettelijk gedood.

Hoe kan zo’n uitspraak zonder onderbouwing in het strafproces komen: ‘direct, niet opzettelijk en rechtstreeks’, hoe moet dat dan in de praktijk hebben uitgezien? Creëert de rechtbank hier niet zelf een (dwaal)spoor en laat het over aan onze fantasie. Waanzin!

oogklep plank voor rechterlijke dwaling

Het OM heeft gigantische oogkleppen opgezet door in haar berichtgeving steeds de focus te leggen op Jos B. en uiteraard laat de oerdomme Limburgse media zich ringeloren en beetnemen door ons sentimenteel gedrag het OM slaafs te volgen. Embedded gaan ze mee met het OM doch krijgen geen enkele informatie?? Steeds moet ik ‘verklaren’ dat ik geen fan ben van Jos B. maar hij kan het onmogelijk alleen hebben gedaan. Neem vooral de acht uur in acht, dat Nicky nog geleefd zou hebben. Hoe, waar?

Geen teken van Nicky, nergens een signaal de acht uren dat hij nog leefde…..

Zonder opgemerkt te worden maar wel dood wordt aangetroffen op de plek waar Jos B. toevallig langs komt (geloof ik helemaal niets van). Jos, vertel de waarheid lul. Wat gebeurde daarvoor want dit is pedo grooming en seksuele intimidatie zoals wij het al kenden van de arme broeders Franciscanen, te Bleijerheide, ze houden niet op.

Geen bewijs van seksueel misbruik terwijl de rechtbank ontvoering toevoegt (na een massale zoektocht) dus verbleef Nicky, die minimaal acht tot vier en twintig uur (volgens forensisch rapport) nog heeft geleefd, verbleef Nicky extern op een andere plek? Ja, moet wel na een massale zoekactie. Heeft het OM dit scenario onderzocht? Is er dan sprake geweest van hulplijntjes vanuit het kamp of hulp bij het wissen van sporen? (lees de Heimwee moord). Heeft Peter R. met omwonenden gesproken? Ik wel, maar Peter R. niet. Niemand van de boeren wiens grond grenst aan de plaats van delict, die ik gesproken heb heeft Peter R. gezien noch gesproken. Ook de politie NIET. Een buur is zelfs vertrokken en niemand weet waar naar toe. Terwijl Nicky al twee dagen vermist wordt spreekt de vader van Nicky een bijzonder, intuïtief gevoel uit:  ‘er gebeurt niets’.

En nu nog een persoonlijk nawoord: nogmaals van deze kant wordt de zaak Nicky Verstappen / Jos B. niet bekeken; mag niet in de media, net als mijn muziek of andere activiteiten, een collectieve, persoonlijke boycot tegen de vrijheid van meningsuiting en dat in ons mooie, vrije land.