Schaap verhalen (deel 2)

sheepOver de waarheid en niets dan de waarheid. Jos Schmidt heeft mij verteld dat pastoor Jan Schafraad in zijn jonge jaren misbruikt is door broeder Mansuetis. Broeder Eimard, alias Dino kreeg bijles van Mansuetis, ook leraar ‘Sjoeke’ stonden Jan bij. In de vijftiger jaren zat de jonge Jan Schafraad met een probleem, hij had namelijk een leerstoornis. Dit kwam ter sprake op de pastorie waar Jos Schmidt aanwezig was bij het gesprek dat Jan Schafraad had met rechtspsycholoog Peter van Koppen, en die niet doorvroeg over het misbruik van Mansuetis.

Jos Schmidt vertelde mij in grote harmonie dat hij daar zeer verbaasd over was. Prof. v Koppen zat daar om alles aan te tekenen wat belangrijk was voor de VERDEDIGING van Schafraad toen hij door drie klagers beschuldigd werd van vermeend seksueel misbruik. Los van het feit dat Peter van Koppen de drie klagers toen niet ondervraagd heeft wat in strijd is met de wetenschappelijke ethiek en medisch tuchtcollege voor hem dreigde (want er is immers in 1997 een uitspraak geweest door het hof in s’ ‘s-Hertogenbosch over het gebruik van een psychiatrisch rapport in de kerkelijke rechtbank over mevr S. waarbij de psychiater nooit de betrokken dame heeft gesproken).  http://www.vrouwenrecht.nl/jurisprudentie/databank/59/item/182

Hieruit volgde een klacht bij het medisch tuchtcollege over de betrokken psychiater mevr. Bausch uit Venlo, die veroordeeld is omdat zij de betrokkene nooit had gesproken, maar wel een rapport had opgesteld. Zie volgende krantenartikel
http://www.trouw.nl/tr/nl/5009/Archief/archief/article/detail/2655313/1998/02/25/Hof-pakt-psychiater-van-bisdom-hard-aan.dhtml
Hoogleraar Peter van Koppen had ook nooit zo’n rapport op mogen stellen, tenzij hij geen psychiater of arts is en niet onder het medisch tuchtcollege valt. Maar dan is de vraag wat doceert hij zijn studenten wat juist is. Nu, hij niet doorvraagt over het misbruik door overste Mansuetis blijkt van Koppens rol helemaal dubieus.
MCU heeft nog een klacht van man uit periode 1947-1948 die misbruikt is door overste Mansuetis (is ook bekend bij een van de juridische adviseurs).

Geachte Heer Smeets,

Hierbij zend ik U een verklaring, betreffende mijn ervaringen op het internaat Bleijerheide. Ik verbleef daar in de periode 1945 tot en met 1948, en behaalde op 23 Julie 1948 het Mulo diploma. Het hoofd van de Mulo was Broeder Mansuetes. In de jaren 1947 en 1948 ( 2e en 3e Mulo ) vond broeder Mansuetes het noodzakelijk om mij te moeten masseren, daar ik zogenaamd erg zenuwachtig was. Hij zou mij door deze massages weer geheel rustig krijgen. Tijdens deze sessies zijn vele ongeoorloofde seksuele handelingen verricht. Als ’s avonds alle leerlingen naar bed waren , moest ik naar zijn kantoor komen, dat bevond zich aan het eind van de gang tegenover de klaslokalen.

Mijn privileges waren:

1)     Ik mocht zijn post naar het postkantoor in het dorp brengen.

2)    Ik voerde het beheer over de leerboeken van alle 3 de klassen.

Ik werd daarvoor 2 dagen voor het nieuwe seizoen begon, door broeder Mansuetes persoonlijk thuis opgehaald met chauffeur. Ik moest dan in 2 dagen alle leerboeken sorteren voor het nieuwe leerjaar

3)     Bij een jubileum b.v. van broeder overste moest ik in de aula namens alle leerlingen een voordracht houden. ( Een gedicht of een felicitatie speech) De tekst werd mij een week van te voren aangereikt, en moest ik dat uit het hoofd leren.

Ik ben er nu van overtuigd geraakt dat e.a. niet in de doofpot mag verdwijnen.

Met vriendelijke groeten,

6dcd0f13adc0

Pastoor Schafraad heeft zijn jonger alter-ego Eimard in de ban gedaan tijdens gesprek dat ik met hem had in 2008 toen ik hem vroeg wat hij zich kon herinneren:  “broeder Eimard bestaat voor mij niet meer”!!?? (variatie, ik was mijn handen in onschuld)?

Aan alle ‘engelen jongens’ laten jullie je niets wijsmaken, het internaat te Bleijerheide wordt sinds wij actief bezig zijn door OM, politie Heerlen / Kerkrade (en zijn openhartige burgemeester Som),  de ärme brüder Franciscus totaal weggehouden uit de publiciteit. Er mag hoe dan ook geen onderzoek gedaan worden naar dit internaat, een voorlopig getuigenverhoren werd afgewezen, het Rutten onderzoek bevat wezenlijke informatie die door de meldpunt commissie wordt genegeerd. Alles en iedereen zwijgt wanneer het Franciscaner internaat te Bleijerheide ter sprake komt. Het is al bevuild sinds de veertiger jaren, kinderen werden er verdoofd en nu wilt Schmidt een MISBRUIK OMVANGLIJST samenstellen, en of ik even de privacy, alla NSA, aan de kant wil gooien. De waarheid die door de arme broeders met voeten is getreden door op grote schaal archieven door hunzelf zijn vernietigd (Deetman blz 643). Deze hypocrieten in bruine rokken wisten van de transacties van 25111975 Bleijerheide Meersenhoven Adelbertus en Martinus S Adelbertus die geen ‘nee’ kon zeggen tegen de boekhouder. Tegen het zwarte potje werd ook geen ‘nee’ gezegd. In de kerk geldt al decennia de crimen sollicitationis. Dan diegene die half broeder, half mens, zich hebben vergrepen aan de keukenhulp en inmiddels zijn uitgetreden, zijn allang bewerkt door Hulp & Recht of de congregatie waar ze ooit een gelofte hebben afgelegd. Heeft iemand buiten MCU ooit opgeroepen om zich te melden. Ja, Deetman..héél overtuigend DADERS MELD U….is er iets gebeurd? Zijn de herders uit hun povere schaapsweiden gerend? Waarom is er dan die angst voor de eigen positie en levert het persoonlijk nadeel op? Omdat de kerk (en staat) deze mensen de mond snoert, het zwijgen oplegt. Zij worden door de kerk uitgekotst zoals wij aan hun lusten en grollen waren uitgeleverd als je je niet schikte in hun narcistische machtspatronen. Jos Schmidt trekt al jaren met het duo Werner / Schafraad op, uiteraard onafhankelijk, zo kennen we meer landgenoten. Houdt zijn onafhankelijk hoofd wanneer rechtspsycholoog van Koppen niet doorvraagt over het misbruik dat pastoor Schafraad zelf heeft meegemaakt met OVERSTE Mansuetis. Lekker tweespalt zaaien in het activistische MCU dat zonder te lobbyen, niks voor mekaar krijgt. Lachen dit soort schijnheilig gestook van iemand die vind dat wij geen zelfrespect hebben omdat wij een klacht, een probleem durven aan te kaarten, en naar recht en rechtvaardigheid streven. Een beetje persoonlijkheid ontbreekt Jos Schmidt en Jan Schafraad om daadwerkelijk op te noemen wat zij weten…oh ja..het is alleen maar in hun nadeel.

32 gedachten over “Schaap verhalen (deel 2)”

 1. Hoi Corrie, bekend hoor, zie boven.

  Ik stelde een vraag aan jou, na een paar andere vragen
  http://www.bertsmeets.nl/zes-minuten/

  Waar Bert wel of niet buiten staat is niet mijn zaak ik maak geen deel uit van de Stichting Mea Culpa United

  En mijn regels staan niet voor niets of mijn blog.

  En het antwoord van Jos waarvan hij hier een deel gaf kende, net als Bert overigens, ik dus al.

  Vandaar mijn vraag hier dus heel direct aan jou.
  En de herhaling van mijn dank.

  Hoewel ik toe moet geven dat ik inmiddels met open mond zat.
  En dat koste kostte uiteindelijk heel wat minder dan 6 minuten 🙂 🙂

  Groetjes terug

 2. Gezien de realiteit lijkt mij dat royale “uiteraard” een meer dan – laten we het maar houden op platvoerse – aanfluiting daarbij uitdrukkelijk in het midden latend wiens aard, Corrie. schrijf dat dan maar op Berts cont

  1. Beste Crispina,

   Bert staat hier helemaal buiten! Jos is in al geruime tijd het bezit van ons telefoonnummer.

   Ook jou heb ik gemaild en ons telefoonnummer doorgegeven.

   Groetjes,

   corrie

   1. Corrie,
    Het kan toch niet waar zijn.
    Ja, je hébt me getelefoneerd.
    Maar kan nooit zien wie gebeld heeft
    Ik heb pas sinds gisteravond
    een mogelijk telefoonnummer van je

    Oh ja, op je display kun jij dan mogelijk
    mijn telefoonnummer zien.
    Ik had je vanmiddag proberen te bellen,
    maar niemand nam op.
    Kijk jij dan even, of je mijn nummer ontdekt.
    Dan weet ik of het telefoonnummer juist is.
    en als je nou gewoon even een leeg e-mailtje stuurt,
    dan weet ik met zekerheid het juiste mail adres.

    oef !!!,
    Ben jij in je werk ook zo omslachtig?
    en dan te bedenken dat ook ik,
    een tijd lang ambtenaar geweest ben.

    Stel je voor dat het bij Bert binnen komt.
    Kan ik het beter meteen zelf op straat gooien,
    dan komt het er tenminste onvervormd te liggen.
    Bert’s gevoel voor privacy is immers wel héél bizar.

    Hè bàh Bert: krijg ik nu van jou als CAPCHA-code: LuL2.
    Het moet dan maar.

     1. Corrie,
      Ik kon niet langer wachten,
      en heb klein maar essentieel een deel openbaar op dit blog gezet, helemaal bovenaan.
      Mogelijk is dat voor de anderen ook goed om te lezen.
      Als je dan nog niet inziet dat je mogelijk een taxatiefout gemaakt zou kunnen hebben, dan is de rest van het verhaal voor jou van geen enkel nut.
      Dan stuur ik je de rest niet.
      Ik ga niet zomaar voor de lol,
      volledig uit de kleren.
      Jos

 3. Jos, jij bent in het bezit van ons telefoonnummer!! Ik heb je enige tijd terug 2 uur aan de telefoon gehad!!

  1. Selectief geheugen hoor Corrie en leugens zijn normaal in de wereld van Schafraad en / of Jos moet ook een leerstoornis hebben ontwikkeld.

  2. Zou je inderdaad kunnen denken.
   Maar ik ben dan wel actief op internet,
   Ik heb echter nog altijd in mijn nopjes met een analoge electronenbuis TV, en een analoge telefoon. Dus geen geheugensysteem wie gebeld heeft.
   Wil dat ook niet weten.
   Wie me echt nodig heeft mailt me immers.

   Corrie, ik wordt wel een beetje moe van jouw groot wantrouwen.
   Op dit Blog heb ik nooit leugens verkocht.
   Dus als ik ik zeg dat ik iets niet heb, dan heb ik het niet.
   Dat geldt voor telefoonnummers en dat geldt ook voor Bleijerheide informatie.
   Maar daar gaat nu net die mail over.

   VROUWEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Echter,
   Zoekt en ge zult vinden.
   Dus, omdat ik de waarheid wil blijven spreken:
   Ik heb NA MIJN MAILTJE AAN jou.
   een e-mail adres en 2 telefoonnummers, die mogelijk van jullie zijn.
   Ik ga er vanuit dat je daar ook weer je twijfels over zult hebben.
   En ik heb ze niet van Crispina en heb ze ook niet bij haar geverifieerd.
   Och wat zeg ik nou, dat gelooft ze nooit.
   Maar het is wel zo

   Dus om nu maar eens eindelijk met de deur in huis te vallen, zogezegd:
   MAG IK JE PROBEREN TE MAILEN
   EN ALS MIJ DAT NIET LUKT MAG IK JE DAN BELLEN op je vaste telefoon

   IK WIL ME NAMELIJK NIET IN JULIE PRIVIE-DOMEIN BINNEN DRINGEN,
   ZONDER JULLIE TOESTEMMING.
   Een simpel JA is genoeg
   Jos

   1. Beste Jos,
    Uiteraard mag je ons bellen of mailen.

    Mochten de bij jou in je bezit zijnde emailadres en telefoonnummers toch niet van ons blijken te zijn laat het dan even via het blog weten dan zorg ik dat je ze alsnog krijgt!!

    Groet,

    Corrie

 4. “The truth will set you free but first it pisses you off “, een wijze vent.

  @Bert, zou jij je even wil gaan realiseren dat je via internet dan weliswaar potjes blufpoker kunt lijken te kunnen spelen maar de anderen ook gewoon mensen zijn?
  Het internet kan je de macht van de krankzinnige geven.
  Maar misschien zouden we waarde van die vraag of iemand een gevaar voor zichzelf of voor het leven van anderen is die in onze samenleving geldt ’s wat beter moeten overdenken.

 5. Jos, doe mij – en mogelijk jezelf danwel Corrie en haar partner – een lol en bevestig dan wel ontken corrigeer of vul bovenstaand verhaaltje van mij aan Corrie + even aan.

  Wanneer je dit een idiote vraag vind, dt is het denkelijk ook wel, vaar dan maar effe blind op het feit dat ik dat nodig vind gezien knap beroerde gevolgen van de misbruik smeerlapperij.

  Zoals je zelf maar al te goed hebt ondervonden vrees ik, zijn het niet alleen de directe historische slachtoffers daarvan die in de noodzakelijke afwikkeling het slachtoffer zijn (of ge-) worden

  Dank je.

  1. Crispina,
   Ik heb je toch eerder gemaild, dat ik noch het telefoonnummer, noch het e-mailadres had van Corrie.
   Dus KON ik haar toch niet bereiken buiten dit blog om.

   Jos

   1. zie boven:
    “Terwijl ik van Jos weet dat hij geen email adres oid van jou heeft. ”

    Helemaal mee eens, Jos.
    Waarmee de vraag dus restte bij mijnheer de

    “Voorzitter/woordvoerder Mea Culpa United Jullie (je partner en jij) maken je eigenkeuzes en zijn daar zelf vernatwoordelijk voor, zoals ik dat ook doe en ben.
    Voor zo ver mij bekend staan noch je partner noch jij onder curatele, net zo min als dat bij mij het geval is, dus maken je partner en je je eigen keuzes en ben je daar zelf verantwoordelijk voor, zoals ik dat ook doe en ben.

    Het is niet een ander persoon/Bert Smeets en al helemaal niet de voorzitter/woordvoerder van een Stichting die daarover kan beslissen.”

    Bedankt, Jos.
    Ook weer duidelijk dus.

 6. @ Corrie

  Fijn dat het woord onafhankelijk gebruikt
  Dank je, wellicht kunnen jij en ik daarmee dan een volgende stap zetten in een aantal problemen die ik opgelost wens te hebben mbt. het wensen te respecteren van (zowel) je partner en (als) jouw onafhankelijkheid. Maar ook die van mij.

  Wat voor mij volstekt vanzelfprekend was (en is) maar wat door allerlei reacties van anderen tot een Prof. Murphy kettingreactie heeft geleid waaraan – wat mij betreft net zo vanzelfsprekend – hoog nodig een eind moet zien te worden gemaakt.

  Het schaadt mij, en het heeft in ieder geval voor mij waarneembaar op een afschuwelijke manier iemand anders heel ernstig geschaadt.
  Wat het voor je partner (en jou) betekent of heeft betekend daar heb ik geen flauw idee van, dat kan ik niet weten. Want ik heb geen flauw idee of jij uberhaupt weet waar dit over gaat.

  Bert Smeets en Jos wél. Ik heb ze van meet af aan gevraagd jou te informeren.
  Dat kon ik zelf niet, bij gebrek aan het email adres van je partner of jou, dus vroeg ik dat Jos en Bert te doen.

  (Jos emails adres heb ik van zijn site overgenomen omdat ik weigerde Bert Smeets/Mea Culpa United met het gesodemieter hier op dit blog – laten we het maar houden op de de problemen veroorzaakt door de al ruim 2 jaar bestaande aanvallen van het groen onderaards berichtenvretertje – te laten beslissen over met wie ik wel of niet email contact kan hebben. Als gevolg waarvan Bert zowel als Jos in copie berichen/info konden krijgen die ik één van hen dan wel beide stuurden.
  (waarbij dus voortdurend gevraagd is die info óók aan jou door te sturen).

  Aangezien jij nooit hebt gereageerd (of voorzo ver ik [kan] snap[pen] je partner had ik geen enkele mogelijkheid te weten of jij die info inderdaad van Bert hebt gekregen, c.q. onafhankelijk zélf kon beslissen.
  Terwijl ik van Jos weet dat hij geen email adres oid van jou heeft.

  Ik heb dus andere manieren gezocht, hetgeen je zowel hier op jullie eigen blog als op mijn eigen blog overigens ook kunt zien.
  Ik moet zeggen met ronduit verbazingwekkende zo al geen verbijsterde maar ook zeker diep trieste gevolgen die mij nogal hebben aangegrepen.

  Hier weten overigens Jos noch Bert van, daar heb ik hen (ook) niet over geinformeerd.

  De feestdagen en daarmee gepaard gaande vrije dagen naast het nodige van mijn eigen zaken hebben het kunnen oplossen weerhouden.
  En stond op mijn to do lijstjes voor maandag.
  Maar aangezien je hier kennelijk toch druk leest: bij deze dus…laten we die zaken voor zo ver ze jouw partner en jou direct aangaan maar even direct oplossen aub.

  Dus doe mij een plezier:

  vraag mijn email adres even aan Bert (bert hierbij dus hernieuwd mijn toestemming) dan hoef ik je dat niet via je advocaat te doen toekomen.
  En laat hier
  of via een emailtje weten dat je dat inderdaad hebt ontvangen.

  Je kunt tenslotte ook, dan wel hier dan wel via dat emailtje laten weten geen verder contact dan wel informatie te willen hebben.

  Jullie (je partner en jij) maken je eigenkeuzes en zijn daar zelf vernatwoordelijk voor, zoals ik dat ook doe en ben.
  Voor zo ver mij bekend staan noch je partner noch jij onder curatele, net zo min als dat bij mij het geval is, dus maken je partner en je je eigen keuzes en ben je daar zelf verantwoordelijk voor, zoals ik dat ook doe en ben.

  Het is niet een ander persoon/Bert Smeets en al helemaal niet de voorzitter/woordvoerder van een Stichting die daarover kan beslissen.
  Dat zijn jullie/ben jij dan wel degene die jou professioneel met de daarbij horende normen vertegenwoordigd en dat ben ik.

  Ik reken dus op je medewerking. Dank je wel.
  Moge het een goed jaar voor jou/jullie worden.

  Jos, Bert bedankt voor jullie duidelijkheid.

  1. Hallo Crispina,

   Ik heb je mailtje gestuurd met een 06 nummer.

   Overigens heeft Bert ons nog nooit verboden met wie dan ook contact op te nemen.

   Groet,

   Corrie

   1. Ontvangen, Corrie. Dank je.
    Ik wil na een zware dag en het vinden van de volstrekte onverantwoordelijkheid /smeerlapperij inzake het leven van anderen en de beperking dat een mens nu eenmaal maar 1 maag heeft even tijd om bij te hijgen.

    Ik stuur je morgen oid. wel even het nodige door.

    Nogmaals mijn dank, fijn dat er weer een stapje gezet kan worden van lies- naar knielaarzen

    groet terug

 7. SPIEGEL IM SPIEGEL

  Veel van wat Bert op zijn MCU-site als absolute waarheid poneert
  komt over het algemeen uit zijn dikke duim,
  in combinatie met zijn zeer selectief geheugen,
  onder het mom, als je het maar vaak genoeg uitschreeuwt,
  blijft dat wel hangen bij de mensen,
  en gaan ze het zelf geloven.

  Dat geldt inderdaad voor de kracht van de commerciële reclames,
  die ons daarmee ook daadwerkelijk kunnen aanzetten tot kopen.
  Maar bij MCU werkt dat al meer dan 1 jaar niet meer.
  Waarom blijven die boodschappen niet meer hangen?

  Het MCU-beeldmerk,
  heeft een imago gekregen van ongeloofwaardigheid,
  door het stelselmatig blijven uitsturen van onzuivere boodschappen,
  Media, én de man op de straat, hebben daarom geen boodschap meer aan MCU .
  Bert=MCU is gemarginaliseerd tot een roepende in de woestijn.

  Dan toch nog als troostprijs voor Bert.
  Hij mag de Christusfiguur vertolken
  in het verzoeningsmonument.
  Of ik daar blij mee zou zijn?
  Tot zover.

  Je vriend Jos

   1. Een mooi gezegde Jos maar geldt dat ook in jouw onafhankelijke omgang met Schafraad??
    Jij plaatst vraagtekens over Bert zijn uitlatingen maar er zijn ook mensen die vraagtekens plaatsen betreffende jouw onafhankelijke omgang met Schafraad.

    Nog steeds laat je je niet uit over de uitlatingen van Schafraad die niet feitelijk zijn. Als voorbeeld noem ik zijn niet bestaande volledige rehabilitatie door mgr. Wiertz, het opdragen van de mis door mgr. Wiertz als zgn. verjaardagcadeautje voor Schafraad enz. enz. Ik hoef dit soort zaken niet uit mijn duim te zuigen want ik ben ik het bezit van bewijzen dat Schafraad zich niet aan de feiten heeft gehouden!!

    En dan beschuldig jij Bert van onwaarheden!!

    Zoals je hierboven aangeeft durven echte vrienden elkaar de waarheid te vertellen. Ik zou zeggen ga je gang. Ik bedoel met Schafraad!!

    1. Ja die Bert,
     Ik blijf begaan met de gerechtvaardigde strijd door MCU,
     Het gaat dus eigenlijk niet om hem persoonlijk,
     maar op de wijze waarop hij de strijd namens MCU voert.
     Om zijn verhalen op te bouwen
     (is iets anders dan onderbouwen)
     blijkt hij af en toe mensen nodig te hebben en
     schroomt daarbij niet, om ze (on?)bewust in diskrediet te brengen,
     ten faveure van de boodschap, die hij wil verkondigen

     Zodra hij mij in zijn verhalen probeert te piepelen,
     dan laat ik dat niet op mij zitten.
     Maar altijd, zonder onbeschoft te worden.

     Zoals ik Jo op “DASS Wort nach Sonntag” schreef,
     die wellevendheid heb ik van thuis mee gekregen.
     Groetjes
     Jos

     PS:
     Ik weet het, het is geen bevredigend antwoord.
     Mijn echte antwoord kun je enkel via de mail krijgen.
     Ligt trouwens klaar.
     Vond het niet verstandig om dat hier te plaatsten.
     Daarvoor is het te persoonlijk naar jou toe
     en ook vanuit mijzelf.
     Het is UP-TO-YOU

     1. Corrie,

      JIJ had mij UITERAARD ook even kunnen bellen, nietwaar.

      Het spijt me dat ik er niet in geslaagd ben om in ons 2 uur durende telefoongesprek,
      jouw vertrouwen en geloof te winnen.
      Ik trek mij dat persoonlijk aan, want het belast je onnodig.

      Daarom wilde ik het nu dan nog maar eens proberen via een ander communicatiemedium.
      Ik heb daar zeer hoge verwachtingen van, omdat met zekerheid,
      jouw kijk op de werkelijkheid niet wordt verstoord door een getroubleerde geest.
      Het moet dus een kwestie van kennisachterstand zijn.

      Vandaar dat ik ietwat verbaasd was
      over je formele manier van reageren.
      Misschien is dat wel de reden van ons probleem.
      Want zonder HART is deze “ziekte” ongeneeslijk.

      Jos

  1. Grappig, dat jij het gemarginaliseerde MCU / Bert Smeets blog iedere dag blijft bezoeken.

 8. Jos, als jij zo goed weet hoe het er aan toe ging in Bleijerheide waarom speel je dan geen open kaart en krijg Bert iedere keer trappen. Jij zit iedere keer aan de rand van het gebeuren te knagen en te etteren maar laat nou eens als een eerlijk mens de rest van je mede slachtoffers echt weten wat JIJ weet.
  Schrijf het eens op dan ben jij er van af en kan MCU er verder mee.
  Je lijk wel een advocaat die de rotzooi moet blijven bedekken tot dat er een fout gemaakt wordt door Bert en dan komen die andere advocaten weer op dagen om Bert tegen de muur te spijkeren. Of vind je het wel leuk wat die viezerikken allemaal met hun slachtoffers hebben uitgehaald.

 9. Lieverd,
  de vraag was naar een geanonimiseerde lijst.
  Een Stichting maakt toch ook jaarverslagen.
  Of gebeurt dat soms ook alla Bleijerheide in de 60-er jaren.

 10. Bert,
  Gaat het wel goed met je.
  Ben je nu écht bezig met het schrijven van een pedoroman?
  Gelukkig laat je dan dit keer die kleine jongen Nicky Verstappen met rust,
  en richt jij gelukkig nu je peilen op volwassen weerbare mannen.

  In deze roman ,
  voer jij kennelijk personen op,
  waarvan de namen jou zelfs tot in je diepste slaap
  niet meer met rust schijnen te laten.
  Bert, als de gereïncarneerde Orestes,
  die nachtenlang gekweld wordt door de Eumeniden.

  Hoop jij door middel van het schrijven van dit verhaal,
  jouw nachtelijke rust weer te herwinnen.
  Of moet jij je,
  om je aan jouw nachtelijke kwellingen te kunnen ontworstelen,
  in deze roman jouw kwelgeesten laten opdraven.
  En wat jezelf in je jeugd is overkomen,
  en waar je maar niet van los kunt komen,
  laat je dat dan door de hoofdpersoon Jan doen,
  als een getransformeerde Bert?

  Bert, het zal niet helpen, jongen.
  Die kwelgeesten raak je op deze manier niet kwijt
  Ik zie met genoegen uit naar deel 3.

  Wees in 2014 een beetje voorzichtig met jezelf.
  Denk er aan, dat het woordvoerderschap van MCU
  vele malen belangrijker is voor onze Engelenjongens.
  Beterschap gewenst door één van je kwelgeesten,
  Jos

  1. Lieverd? Nu wordt die wel erg close Freudiaans /Franciscaans, nee geen ‘broeder’ meer aan mijn bedje hoor, en ook geen anonieme lijsten. Je weet hoe dat gaat met die vrienden van jouw die zitten niet stil in het uitpluizen wat hun oude broeders allemaal hebben uitgespookt, en bovendien ik weet het niet en wat gaat het jouw aan? Echter, ik kan wel wat hebben Jos, maar die valsheid van jouw is toch wel opmerkelijk nu je de zaak Nicky Verstappen erbij haalt en suggereert ‘die Bert verzint dit allemaal’. Jij hebt dit niet gezegd dat Schafraad misbruikt is door overste Mansuetis? Dit is typisch de zwijg en leugencultuur waarmee types als jij en Schafraad zich blijven etaleren. Uiteraard kan ik niet bewijzen dat je dit gezegd hebt, net zo min ik de bewijzen kan aandragen over Nicky Verstappen, maar alles wat feitelijk is, de sporen zijn weg, de uitlatingen, het misbruik, het doortrapte van P v Koppen die ook in zijn rapport nog enigszins objectief probeert te blijven maar die het geheugen misbruikt voor zijn eigen portemonnee, dit alles heeft niet geleid tot enige helderheid en / of oplossing van het misbruik schandaal in de katholieke kerk dan wel oplossing over deze afschuwelijke moord. Ik ben close in ‘Een Blik Maanstof’ er komt méér, zekers. Ja, oh oh oh het gaat goed met me, ik slaap prima maak je geen zorgen over deze lieverd. Ik zeg je ‘jij bent mijn vriend niet meer, onbetrouwbaar als de broeders, ach dat was toch ook je diepste wens, te zijn als hun.

   1. ONAFHANKELIJKHEID – GELOOFWAARDIGHEID – BETROUWBAARHEID

    Ik heb in een periode van 3 jaar contact gehad met alle broeders,
    frequentie, 2x per jaar geweest,
    waarbij de contacten niet langer waren dan enkele uren.

    In april 2011 : laatste ontmoeting en contact met Matthäus,
    i.v.m. overdacht archief.

    In juli 2012 : laatste gesprek met Jan Schafraad met Appels,
    op basis van een hulpvraag (was niet van Koppen)

    Jan Schafraad is in mijn ogen een voortreffelijk en bezielend Priester.
    Ik mag hem als persoon, maar dat geldt voor Bert ook.
    In die periode was ik alleen op Hemelvaartsdagen in Maastricht,
    samen met een vaste kern oud-leerlingen.
    Ik sta buiten het leven van Jan Schafraad als priester en persoon.
    Uitspraken van Jan Schafraad volg ik niet,
    dus mijn mening daar naar blijven vragen is absurd.
    Ik word wel via een groepsmail af en toe geïnformeerd over de voortgang van het misbruik-proces,
    natuurlijk eenzijdig, vanuit zijn point-of-view.
    En natuurlijk ga ik er vanuit dat zoals in elke reclameboodschap
    de randen worden opgezocht van wat is toegestaan,
    dus loop je het risico dat te overschrijden, hetgeen natuurlijk af en toe eens gebeurd.
    Maar ja, het beeldmerk van Jan Schafraad staat WEL als een “koepelkerk”.
    In een eerdere bijdrage heb ik reeds mijn mening geven over het beeldmerk van MCU .
    Dat bedoel ik met het spel van kat en muis.

    De perikelen met Wiertz hebben eveneens mijn belangstelling niet
    Ik wens de RK kerk in Limburg veel geluk met hun voortbestaan.
    Dat is al lastig zat.

    En dan mijn opstelling over het misbruik in Bleijerheide.
    Daar voel ik mij in emotionele zin bij betrokken.
    Ik was er op de Engelendag.
    De klachten “an sich” volg ik niet inhoudelijk.
    Ik weet wel wat er speelt, meestal vanuit het MCU-blog.
    Het blijft een triest spelletje kat en muis.
    Daar heb ik geen enkele invloed op.
    De kat bepaalt het spel, helaas, met voorspelbare uitkomst.
    Het blijft een zaak tussen klagers en aangeklaagden
    Daar kan en wil ik mij niet in mengen.
    Dat zijn immers intrieste privé omstandigheden aan beide kanten,
    waarin een buitenstaander, ongevraagd, niets te zoeken heeft.

    Omdat ik het historisch materiaal van Bleijerheide
    toegankelijk heb gemaakt via mijn site,
    heb ik bij hulpvragen aan mij gericht, mijn medewerking verleend,
    ongeacht van welke zijde deze hulpvragen kwamen.

    Ik gun een ieder zijn eigen mening.
    Maar ik heb (hier in het kort) proberen te onderbouwen,
    wat IK versta onder mijn onafhankelijkheid, mijn geloofwaardigheid en mijn betrouwbaarheid.

    TER OVERPEINZING:
    Hoe zit het eigenlijk met jullie eigen
    onafhankelijkheid, geloofwaardigheid en betrouwbaarheid.
    Niemand vraagt het jullie.
    Dan doe ik het naar.

    Maar:
    Misschien zijn hiermee al,
    alle vraagtekens van Corrie verdwenen

    1. Hallo Jos,

     Even voor alle duidelijkheid ik heb nog nooit aan een andere man dan mijn eigen man gevraagd uit de kleren te gaan!! Dus ik zal het jou ook niet vragen!! hahahahahah
     Ik heb je verhaal gelezen. Je vraagt je af hoe zit met onze eigen onafhankelijkheid, geloofwaardigheid en betrouwbaarheid. Ik kan volmondig antwoorden GOED!! Je zegt ook niemand vraagt het jullie. Wij, of te wel mij echtgenoot, is/zijn het niet alleen. Er liggen 5 klachten van slachtoffers die elkaar nog nooit hadden ontmoet en ook nooit geweten hebben van elkaar dat er klachten waren ingediend. Zijn al die 5 niet geloofwaardig en/of betrouwbaar?? Aan ons persoonlijk is nog nooit door het Bisdom Roermond gevraagd of wij ons aan de feiten willen houden. Dat is aan de door jou als een voortreffelijk en bezielend bestempelde priester wel gebeurd! En wat betreft onze onafhankelijkheid. Nou Jos, daar hoef je je echt geen zorgen om te maken!
     Voor wat betreft jouw raadseltje (kat en muis spelletje) over je emailadres. Ik speel geen spelletjes. Niet letterlijk en ook niet figuurlijk. Aan beiden heb ik een broertje dood. Mijn hoofd staat er niet na. Heb namelijk een groot gedeelte van dit weekend op de IC hartbewaking en de afdeling hartziekten gezeten met iemand die ons erg na staat.
     Ik respecteer je affectie voor Bleijerheide maar kan niet begrijpen met alle documenten die er zijn dat je diezelfde affectie lijkt te projecteren op een “voortreffelijk en bezielend” priester waarvan bekend is dat er 5 klachten liggen en een aantal documenten waaruit blijkt dat de betrokken priester zich in een aantal gevallen niet aan de “feiten” heeft gehouden!!
     Groet,
     Corrie
     PS ons emailadres en telefoonnummer zijn (mocht je dat willen) opvraagbaar bij Bert!!

     1. Correct, en dan is er nog een opmerkelijk randje aan broeder Jos zijn bekentenissen over hoe vaak, en met wie hij contact heeft, en voor wie hij zich zou uitkleden???
      Er is een opmerkelijk schoon randje aan broeder Jos zijn bekentenissen over hoe vaak, en met wie hij contact heeft, en voor wie hij zich zou uitkleden??? Het hoeft allemaal niet zo wijdbeens te worden geventileerd maar broeder Jos doet zijn uiterste best, onafhankelijk en geloofwaardig, betrouwbaar over te komen, meestal riekt dit naar een ander beerputje verderop. Toen ik schreef dat Schafraad misbruikt is door broeder overste Mansuetis tijdens bijles viel broeder Jos me frontaal aan, en haalde als een duveltje uit een doosje mijn scenario ‘Een Blik Maanstof’ over de Nicky Verstappen moordzaak op een onsmakelijke wijze naar voren, wederom onder de gordel. Broeder Jos sloeg wild om zich heen, Bert verzint het allemaal, getraumatiseerde geest, maar waarom, als ik me zou vergissen dat niet van Koppen Schafraad interviewde, maar Appels dan had hij dit meteen kunnen bekennen. Dat deed broeder Jos niet, hij ontkende het overigens ook niet maar schreef:

      ‘In juli 2012 : laatste gesprek met Jan Schafraad met Appels, op basis van een hulpvraag (was niet van Koppen)’, (einde quote).

      Geeft hij nu toch indirect toe dat Schafraad misbruikt is door Mansuetis, en het dus klopte? Dat de overste van franciscanen in het knapenbunker pensionaat te Bleijerheide, die al een klacht aan zijn broek had hangen, een van zijn leerlingen had misbruikt die later zou intreden. Broeder Eimard, nu leugenaar Schafraad die in 2006 aan mij verklaarde ‘nooit iets geweten, gemerkt te hebben van misbruik’? Ja, Jos je bevestigd dit bij deze, dank!

      Appels is overigens een vermoeide, oude, en slechte psycholoog die zich laat gebruiken door Schafraad om ons te vertellen dat Schafraad van méér broeders wist die over de scheef zijn gegaan. Appels beseft niet wat voor ellende het voor sommige mensen van MCU voor gevolgen heeft. Zij krijgen een ongegrond verklaring en pastoor Schafraad wordt ‘gerehabiliteerd’, de kranten schrijven er groot over, ‘hoera, iedereen is weer bezield in het katholieke zuiden’.

      We zullen dit pedo knapenbunker internaat met 18 klachten over broeders, opnieuw aanklagen. Het meldpunt zit totaal fout met dit ‘onderzoek’ naar de klachten rond Schafraad. Het gedraai en de lege bezieling rond de heiligverklaring van Schafraad die nog steeds ieders zegen krijgt…nu niet van boven maar van al die vriendjes binnen als buiten de kerk. We zullen een brief schrijven aan de nieuwe paus Franciscus en volledige openheid van zaken geven. Broeder Jos je kunt alsnog intreden (je hoeft je echt niet uit te kleden), Appels terug naar Adam en Eva en even flink doorbijten, Meldpunt ‘een ander feitencomplex’ komt neer op ‘Francisco secreta’, Bleijerheide het grote pedo doofpot international network. Paus Franciscus zal hier niet blij mee zijn.

Reacties zijn gesloten.