Topje van de ijsberg

Er is veel meer gebeurdIn hoeverre is het jongenspensionaat te Bleijerheide onderzocht door de heren Koster en van Boven die vormen van klassenjustitie vonden in de vele gevallen misbruik door geestelijken vanaf 1945. Het  ‘goed overleg’ tussen OM en de kerk zorgden voor vele (voorlopige) sepots. In het geval van de financiële malversaties rond het bruine internaat te Bleijerheide die in 1973-1975 aan het licht kwamen citeren wij OvJ mr. Ek:

er is veel meer gebeurt dan in de dagvaarding staat’!!!

Wij hebben naar deze quote al menigmaal verwezen. We hebben dit artikel te berde gebracht, doch is nergens iets van terug te vinden in onderzoek OM van Boven en Koster die gezamenlijk de Tweede kamer verlieten toen wij aan het woord kwamen. Ik vroeg hun ‘blijven jullie niet nu wij aan het woord komen’? Zouden ze ons horen? Toen en nu?

De debiele jongeren (zo stond het in de Telegraaf; het ging ook over Meersenhoven) de debiele jongeren in hun tehuis hadden het uiterst sober, op het armoedige af, terwijl deze verdachten zelf flink profiteerden. De arme broeder Adelbertus trok zich terug in het Mutterhaus te Aken, veilig weg van media en justitie om erger te voorkomen. Ik heb Adelbertus handtekening nog onder rapporten staan. Bertje moet leren zich direkt te onderwerpen! Okay, de rol van de media, hoe kan het dat met name de Limburgse media decennia heeft kunnen zwijgen?rapport Bleijerheide