Bidboek en de vorm

We schreven enkele stukken over de Heiligdomsvaart als zijnde culturele bijdrage Maastricht ‘culturele hoofdstad Europa’. Dat de heiligdomsvaart een andere route zou moeten gaan is duidelijk, langs de plekken waar misstanden RKK criminele activiteiten hebben plaats gevonden: nu is het de beurt aan de ambtswoning van de burgemeester.

Heiligdomsvaart
foto Willem Bosch (echtgenoot van Anita)

Burgemeester Onno Hoes twijfelt of hij alle kerkmissen rond katholieke feesten en andere evenementen in Maastricht moet bijwonen.

Dat zei Hoes in een interview met Kruispunt Radio. Concreet noemde hij de mis op Koninginnedag en de nachtmis met Kerstmis. Hoes, die zelf het joodse geloof aanhangt, wil waken voor ‘huichelarij’. ,,Ik moet daar niet gaan zitten als iedereen weet: hij zit daar maar voor de vorm.”

Huichelarij betreft alleen de uiterlijke vorm als je innerlijk weet dat een probleem bijvoorbeeld niet bespreekbaar is in jouw kringen. Niet zijn joods zijn is een punt maar zijn homoseksualiteit vormt een veel groter issue en valt een discussie niet te vermijden, daar homoseksualiteit in zowel zijn joodse gemeenschap, door zowel Jeruzalem als het Vaticaan, wordt afgewezen.

In de Tora staat de doodstraf op homoseksualiteit van mannen. Letterlijk staat er: ‘En als een man seksuele relaties met een man onderhoudt, hebben zij beiden een gruwel begaan, en zij zijn schuldig en zullen ter dood gebracht worden.’ (Leviticus 20,13).

Burgemeester Onno Hoes heeft mij die Zondagochtend wakker gebeld dat ik opgepakt zou worden als ik zou meelopen in de Heiligdomsvaart. U scoort dikke bonus punten bij de katholieke vaandel en bidbeweging die allen op weg naar het licht borden meedroegen waarop foto’s van kinderen stonden afgebeeld. Mensen keken toe hoe deze kindervriendelijke beweging het leed toont van de allerkleinsten. Over huichelarij gesproken, is er een woord gerept over het misbruik schandaal in de kerk ofwel wat deze kerk zelf met kinderen doet, de 10.000 tot 20.000 slachtoffers seksueel misbruik? De duistere, gesloten internaten vol jongens of meisjes waar zij aan geweld / misbruik hebben bloot gestaan? De afstandsbaby’s, duizenden vrouwen hebben hun kinderen onder dwang afgestaan in een door de kerk organiseerde grote adoptie-veiling, de doorgangshuizen van baby’s leegroven. Was dit de wil van God?

Naast de Tora heeft het Vaticaan haar opvatting over homoseksualiteit of beter over de schepping! Mannetje en vrouwtje. Het Sodom en Gomorra complex van Christenen wijst echter de schuldigen aan, de verdorvenen zijn de homoseksuelen. In dit verband wil ik erop wijzen hoe dit sodomie complex invloed heeft gehad op het omgaan met seksualiteit. Het bestaat niet wanneer het goddeloos is en dit ‘verziekt’ beeld houdt men krampachtig vol. Dat is een van de reden geweest dat Mea Culpa vond dat een seksuologe aangesteld had moeten worden naar onderzoek misbruik in de kerk. Dit instituut ziet niet graag in haar rijke spiegels, kijkt weg van haar eigen sodomie, de problematiek die ondermeer geleid heeft tot mishandeling en misbruik door clerici. Geen priester wordt gescreend of gevraagd: wat is uw geaardheid? Want een priester heeft geen geaardheid, alleen hemelse gevoelens waar God op toeziet. Toeval of niet maar in de RKK komen gemiddeld meer homoseksuelen voor dan in de rest van de maatschappij. Heeft God zijn scheppingsverhaal hier aangepast?

De RK kerk is gedoemd te verdwijnen als zij niet in het reine komt met zichzelf en hoeft u burgemeester niet langer de schijn op te houden. U weet wat met Lot is gebeurd die in Sodom woonde? Een heel verhaal maar om kort te gaan: Lot twijfelde om Sodom te verlaten daar God van plan was Sodom te vernietigen. Toen hij eenmaal vluchtte mochten Lot en zijn vrouw niet omkijken. Zijn vrouw kon de verleiding niet weerstaan en veranderde in een zoutzuil. Lot trok zich terug in een grot nabij de stad Zoar met zijn beide ongetrouwde dochters. Beide hadden geen man en voerden vader Lot dronken en verleiden hem, en werden beide zwanger. Mijn punt twijfel niet burgemeester en vlucht uit deze heilige stad want de vorm bepaalt hier nog altijd de politiek en andere huichelachtige omgansvormen.

 

8 gedachten over “Bidboek en de vorm”

 1. Citaat “Mijn punt twijfel niet burgemeester en vlucht uit deze heilige stad want de vorm bepaalt hier nog altijd de politiek en andere huichelachtige omgansvormen.”

  Bert, zou het niet verstandig zijn om eens een inburgeringscursus te gaan volgen? In dit land worden Joodse burgers sinds 1796 geacht niet meer te hoeven vluchten !
  Je domme doorslaan is meer dan buitengewoon ergerlijk.
  Zou je hier dus even als de sodemieter mee willen ophouden?
  Dan kun je het wellicht en desgewenst daarna weer ’s over MCU hebben?

  1. Op de eerste plaats maak ik zelf wel uit waar ik me mee bezig houdt maar dat jij dit soort giftige suggestieve nonsens kotst zegt iets over jouw, oliedom en bijzonder laag. Dus neem een inburgeringscursus zelfkennis!

   1. Fijn Bert, dat we het eens zijn dat misbruikers gestopt moeten worden en dat je nu dus kennelijk door krijgt wat je hier schrijft ook.
    Dat werd dan dus meer dan hoog tijd !

 2. Hij wiens naam niet genoemd mag worden

  http://www.youtube.com/watch?v=ejN9TBe9h6k

  kusje
  Mona Lisa

  PS Oh uh bij vragen naar mijn parfum , dat zou eigenlijk wel ’s Black Widow kunnen zijn, geen idee die naam is gewoon gejat van een belangrijke vrouwenbeweging die -mn afkomstig uit Pakistan en India – ook van alles wisten over wierookschuiven.

  doei

  1. Noem dan eens je eigen naam Jennifer Lopez, als mensen mij geen toestemming geven namen te plaatsen wat dan? Juist dit doe ik dus ook bij jouw niet. Oh ja Jennifer Lopez is een parfum.

 3. Bert, je schreef,

  Niet JOUW site (boycotten) maar wel JOU?
  Waar ken ik deze schizofrenie ook alweer van?
  Ah ja zo leer je nog wat van de broeders.
  Haal dat verhaal over mijn lied Isolation van JOUW site!
  Schijn-solidariteit vind ik erger dan huichelarij.

  Mijn antwoord hierop:

  Bert,
  Er is een groot verschil.
  Jouw site is voor iedereen toegankelijk.
  Dat is de mijne niet.
  Op mijn site verleen ik belangstellenden tijdelijk toegang tot die rubrieken, waarin zij zeggen geïnteresseerd te zijn.
  En dat betreft dan uitsluitend informatie, die ikzelf via openbare sites verkregen heb, maar die, omwille van de privacy, op mijn site besloten zijn.
  Zo ook jouw vele verhalen over jouw Bleijerheide periode, die jij vrijwillig op internet geplaatst heb, jaren voordat jij met MCU begon.
  Zoals je weet, volg ik je al sinds 2007 met veel belangstelling en
  je weet ook dat ik je verhalen altijd serieus neem.

  Verder heb ik er voor gezorgd dat ook het openbare deel van mijn site,
  niet opzoekbaar is via welke zoekmachine dan ook.
  Ook niet jouw mooie foto (vind ik toch), en een foto van de anderen oud-leerlingen, die iets bijzonders over Bleijerheide te vertellen hebben en die wel in het openbare deel van mijn site zijn geplaatst.

  Ik ga dus ook met jouw zeer gevoelige verhalen van jouw vreselijke gebeurtenissen in Bleijerheide zorgvuldig om.
  Geen enkel verhaal zul je aantreffen, op dat van Frank Govers na.
  Hiermee probeer ik niks te vergoelijken,
  maar ik geef hiermee aandacht aan de vele anonieme slachtoffers,
  die er géén ernstige schade aan overgehouden hebben.
  Misschien is dat nog wel de grootste groep misbruikte kinderen.

  MIJN Bleijerheide-site poogt immers ALLE Bleijerheidse jongens en ook de meisjes in de latere periode, te omvatten.
  Dus geen NOSTALGIA, maar het betreft beeldvorming van de WARE GESCHIEDENIS van het Bleijerheidse pensionaat.

  En Bert,
  Jouw hemelschreiend verhaal van “ISOLATION” maakt onderdeel uit van die ware geschiedenis van Bleijerheide.
  Jos

  1. Haal het weg draaikont, ik heb jouw glas in lood memoriam op verzoek van jouw weggehaald, vond ik ook op de internet highway. Ik heb zelfs mijn excuses gemaakt. Waar het mij omgaat dat je mij boycot / isoleert, hetgeen met mij gebeurt is op dit fraaie internaat. Kom daar niet aan makker of ik laat de demon Servatius van jouw glas in lood smelten. Jij stookt daarbij, door Crispina te pleasen, de engelen jongens tegen me op te zetten, en dan kom je met dit zoetsappig Bleijerheide klanken verhaal. Ik wil niks met dit soort schizofrenie te maken hebben. Als je te uitgesproken bent gaat in dit land je kop eraf, en ik heb een kop en of jij dit nou bevalt of niet, deal ermee of zoek ergens anders vertier.

Reacties zijn gesloten.