Graf

Brief aan broer Landgraaf, en zus te Frankrijk
.
Vandaag belde tante M die vertelden dat het graf van papa weg is (dus ook Opa / Oma Nieuwenhagen, Oom Johan). Zonder een schrijven met datum van verwijderen graf omdat niemand het meer wilde betalen.
Het is maar dat jullie het weten, en ik weet van Paul dat hij, denk ik, de laatste is geweest die nog papa’s graf heeft bezocht. Ik vind het een beetje koud en achteloos om ons, als ‘kinderen’, niet op de hoogte te stellen. Nu hebben wij (ook mama niet) daar blijkbaar geen enkele financiële bijdrage aan geleverd en is waarschijnlijk het motief om op deze botte manier graf op te zeggen, legitiem.
himmel über BeatlandOkay, we zijn nu wezen (wij mogen er wezen), zonder vader, daar hebben we al heel lang mee moeten leven, en zonder moeder, heb ik al ook jaren zonder moeten doen, toch vind ik dat we hun moeten blijven herdenken. Een graf is weg, het ander net ingericht, krijg echt de neiging om er een paal in de grond te slaan, een kruis met daarop de tekst ‘als dode besta je alleen als je betaalt, daarna ga je pas echt de hemel in’!