Na oprichting MCU de Cie Deetman

soul childWe konden maar net praten in 2010, zo klein waren we maar inmiddels mogen we constateren dat wij in drie jaar meer gesproken hebben dan de kerk intern gehouden heeft met behulp van vele kosters, misdienaarsgezang, hogere en lage pijporgeldraaiers, zuchtige burgemeesters en oksaal juristen, the go-betweens OM-RKK allianties. Tussen 1945 en 1981 zijn 10.000 en 20.000 minderjarigen in katholieke internaten, kindertehuizen, kostscholen en weeshuizen het slachtoffer geworden van misbruik. Enkele duizenden van hen zouden zwaar seksueel zijn misbruikt. De kerk zou nu zo’n slordige 30 miljoen kwijt zijn aan schadevergoedingen, volgens de NRC?

Van het bedrag gaat 19,2 miljoen euro als smartengeld naar de slachtoffers. De kerk is verder 10,5 miljoen euro kwijt aan het klachtenmeldpunt en de commissie-Deetman, die het misbruik onderzocht. Iets meer dan de helft gaat naar het eigen onderzoek, het klachtenmeldpunt je zou niet precies de bedragen moeten weten van wat sommige krijgen uitbetaald en een slachtoffer met jarenlange verwerking problematiek misbruik. Cijfers onbekend.

Bisschop van Rotterdam

De commissie Deetman stelt dat de omgang van de kerkelijke leiding met seksueel misbruik van minderjarigen in de kerk ernstige tekortkomingen kent. Gevallen van misbruik belandden in de doofpot en om schandalen te voorkomen, bleven maatregelen uit. Ook erkenning en hulp voor de slachtoffers liet te wensen over.

Vooral bisschop Bär, bisschop van Rotterdam van 1983 tot 1993, krijgt veel kritiek in het eindrapport. Hij is volgens de commissie ernstig tekortgeschoten. Tegen de adviezen van de toenmalige selectiecommissie in liet hij mannen toe tot de priesteropleiding die daartoe niet geschikt werden geacht.

(reactie MCU) Dit ‘niet geschikt’ zou eens nader omschreven dienen te worden want nu blijkt op een andere plaats in het RKK landschap:

In het zog van de Vatileaks-affaire waarbij gestolen documenten vanuit het Vaticaan naar de pers waren gelekt, hebben drie kardinalen de paus op 17 december een zeer geheim rapport van bijna 300 bladzijden voorgelegd, waarin het draait om homoseksuele relaties en mogelijkheid tot afpersing, aldus de krant die geen specifieke bronnen vermeldt. Op die dag hakte de Duitse kerkleider de knoop omtrent zijn reeds lang overwogen aftreden door.

Homonetwerk
De kardinalen zouden een ‘ondergronds homonetwerk’ hebben ontdekt, wiens leden op verschillende plaatsen in Rome en Vaticaanstad seksbijeenkomsten organiseerden. Vanwege hun seksuele geaardheid stellen zij zich bloot aan afpersing.

Drie priesters en een oud-priester beschuldigen de hoogste katholieke geestelijke van Groot-Brittannië van ”ongepast gedrag’’ in het verleden.

Macht

Een andere priester zei tegen The Observer dat de geestelijke later in de jaren 80 zijn positie als bisschop heeft misbruikt. De priester kreeg in de residentie van O’Brien te maken met ”ongewenst gedrag”, nadat de twee ’s avonds laat samen hadden zitten drinken.De  jongeman durfde destijds niets te ondernemen. ”Hij is meer dan je baas, meer dan de bestuursvoorzitter van je bedrijf”, aldus de priester. ”Hij heeft een enorme macht over je. Hij controleert ieder aspect van je leven. Je kunt hem niet zomaar in zijn ballen trappen.”

Bertone bril

800 namen van plegers

De commissie-Deetman heeft in totaal 1795 meldingen gekregen van seksueel misbruik binnen de Rooms-Katholieke Kerk. Op basis van deze meldingen heeft de commissie ongeveer 800 namen van plegers kunnen herleiden tot mensen die werken of werkten in bisdommen, ordes en congregaties.

Volgens de commissie zijn er van deze 800 personen nog 105 in leven. Onduidelijk is hoeveel van hen nog in functie zijn. De klachtencommissie van het nieuwe meldpunt voor seksueel misbruik in de kerk gaat de klachten over nog levende plegers met voorrang behandelen.

PRESS_021

3 gedachten over “Na oprichting MCU de Cie Deetman”

 1. sorry correctie domme gemaakte typefout crisipina.blogspot.nl

  En op de eventuele vraag of ik boos ben is het antwoord JA !!
  Ik heb de pest aan mensenhandel

 2. Bert, ik zie zojuist (ongeveer kwart over 6 ) dat die KLOKK tent alweer is opgehouden te bestaan. Ik ben daar wegens drukke werkzaamheden het grootste deel van de dag niet (meer) geweest.
  Maar dit is natuurlijk te krankzinnig om los te lopen:
  het betekent dat Slachtofferhulp (en Deetman cs.) wél doorverwijzen naar KLOKK.
  Maar daaarmee dus doorverwijzen naar een website (meerdere websites zelfs) waar een of ander zooitje niet alleen bepaalt – als voorheen – wie daar mag posten,
  maar waar wie dan ook inmiddels sinds donderdagmorgen
  niet eens meer kan lezen
  dus ook niet vragen om hulp, bij steunbewijs of zo.

  Da´s natuurlijk te gek om los te lopen.
  Nu is er dus wel een forum op die site van Slachtoffer hulp waar mensen eventueel gebruik van zouden kunnen maken. Maar ik betwijfel of dat nu zo handig werkt.

  En heeft de firma Klokk en KO dus wel gezegd dat bereikbaar zijn via hun email (stond vanmorgen tenminste op hun website ) maar dat is natuurlijk het uit het verleden al bekende monopolie gedrag waar elke katholieke grootgrutter trots op mag zijn, je kunt tenslotte ook naar het Vaticaan schrijven.

  In het kader van de noodzaak van openbaarheid en transparantie van “ lotgenoten“ hulp vragen toch wel een strategie om je helemaal een breuk over te lachen, zou het niet zo´n diep trieste mensenhandel praktijk zijn.

  Aangezien iedereen binnen een minuut of 10 ( en dan moet je dus net zo onhandig zijn met een website maken als ik ben, anders doe je het in 7 minuten denk ik) helemaal niemand afhankelijk is of hoeft te zijn van dat opblaaskoepeltje
  stel ik voor dat jij-jullie even praktisch bent en even een apart lijstje bij je links maakt

  zodat mensen inderdaad de mogelijkeid hebben om even heel simpel een eigen website te maken ( die dus helemaal niet mooi of gelikt hoeft te zijn) en via jullie site wanneer ze dat wensen even het adres daarvan door te geven.
  Waardoor anderen ze zonder allerlei gesodemieter en manipulaties kunnen vinden.
  Zeker wanneer je die even bij elkaar zet op zo´n apart lijstje.

  Het maken van een website, of nog simpeler een weblog met een desnoods speciaal hiervoor aangemaakt email adres is zo eenvoudig dat zelfs een 80 jarige met nauwelijks enige internetervaring dat kan.

  En wie dat niet kan kan natuurlijk gewoon even hulp vragen
  Via reacties hier. En dat kan ook bij mij op mijn weblog
  crisipina.blogspot.n

  Zelfs met mijn gestuntel heb ik al met meer mensen even een (gratis) weblog gemaakt, (zelfs voor mensen die er zelfs op die manier nog de zenuwen door kregen en daarna alleen nog maar even hun geheime wachtwoord veranderden zodat ook ik er niks meer mee kon-(of zelfs maar kan lezen als ze dat niet wensten)

  Heel simpel op te lossen dus, niks geen flauwe kul van Klokk monopolietjes met bijbehorend macht/ en manipulatiespelletjes nodig.

  We zijn volwassen mensen die allemaal hun eigen broek met of zonder bretels weer op kunnen hijsen Dat hebben we tenslotte al vaak meer dan 40 jaar gedaan ook.

  En als Slachtofferhulp morgen weer bij is gekomen van 4 dagen de Dag van Het Slachtoffer vieren zoeken ze maar verdere oplossingen voor hun flauwe kul doorverwijzingen naar woordvoerders en coaches en alle deskundigheden.

  Zorgverzekeraars zullen er diep gelukkig door zijn !

 3. Voor levende daders gelden echter andere spelregels in de Melpuntprocedure…

Reacties zijn gesloten.