Nummer twee

pope left the buildingNa het eigen ontslag van paus Benedictus stapt nu de Britse kardinaal en aartsbisschop O’Brien op. De aartsbisschop van St. Andrews en Edinburgh zou volgende maand vertrekken vanwege zijn leeftijd, maar stapt na beschuldiging van ongepast gedrag drie weken eerder op.

O’Brien is de hoogste katholieke geestelijke in Groot-Brittannië. Hij zou naar Rome gaan voor het conclaaf om een nieuwe paus te kiezen. Het is niet duidelijk of er iemand in zijn plaats gaat.

(reactie MCU) Het gaat goe! Hoeveel jongens blijven er nog over? Mag ik in zijn plaats?Bert Jezus

3 gedachten over “Nummer twee”

  1. Dit is overigens geen flauwe opmerking, maar bloedserieus.
    Behalve nog een paar zaken, denk ik dat dat zeker ook voor slachtoffers van historisch misbruik binnen de RKK een hele goede keuze zou zijn
    Maar ik realiseer mij ook dat dat – daarmee ook mijn opmerking wellicht – zeker voor (een aantal) Belgische slachtoffers knap ingewikkeld kan zijn. Maar we hebben het over een geloofsgemeenschap, niet over een Parlement.

  2. Volgen er nog meer? Ik denk het wel want de een na de ander heeft eindelijk nagedacht over hun verleden. Bischoppen, priesters, paters en broeders mogen het voorbeeld volgen van de GROTE heren. Frans wanneer jij!!!!

  3. Sorry, Bert, maar het risico dat ze je vleugeltjes mooi vinden…
    we hebben er eentje nodig die van de hoed en de rand weet, ik vind Danneels toch een betere keuze !

Reacties zijn gesloten.