Onderzoekkosten

Het bisdom Roermond heeft vorig jaar een tekort gehad van ruim 1,8 miljoen euro. Dat is ongeveer drie keer zo veel als in 2010.

Dat blijkt uit de jaarrekening die naar alle parochies is gestuurd.

Naast een structureel tekort aan inkomsten is het gat volgens het bisdom ook te verklaren door onder meer de onderzoekskosten rond het dossier ‘seksueel misbruik’.

Verder zijn er kosten voor de reorganisatie van het bisdom. Ook brengen de beleggingen van het bisdom steeds minder op. (aldus L1 nieuws)

Duidelijk, de bijdrage van de parochianen uit de koepelkerk gaan naar de onderzoekkosten Schafraad en aanverwante broeders Bleijerheide. Kan het bisdom aangeven hoeveel geld aan kosten seksueel misbruik is uitgegeven en op welke dossiers? Transparantie is een zeer te prijzen goed in het mea culpa steunbewijs naar recht en rechtvaardigheid.

8 gedachten over “Onderzoekkosten”

 1. Alles vragen, die al vaker opdoken.
  Volgens een bekende broeder uit Aken, hebben de nog (over)levende Engelen-broeders zich persoonlijk eraan verrijkt.
  De Congregatie heeft er, volgens diezelfde broeder, nooit iets van gezien.

  Het voordeel van blogs is, dat je bijna iedere vraag kunt stellen; competente antwoorden is daartegen een zeldzaamheid, wenselijke transparantie wordt feitelijk
  nog veel minder bereikt.

  Waar waren de control-organen, het openbare toezicht, de meningen van experts?
  Bewijzen?
  Alles lijkt ergens in een groot zwart gat te verdwijnen.
  “Facilitering” viert hoogtij.

  1. Het voordeel van dit blog is dat je alle vragen kunt stellen; waar zijn de bewijzen dat die bekende broeder uit Aken dit gezegd heeft? Zwarte gaten all around.

 2. Ik zou bijna medelijden krijgen van de Bisdommen.
  Dus volgelingen van de Roomskatholieke Kerk, betalen maar, voor de verkeerde beleggingen en alle andere troep!!
  Even nog een vraagje: Waar is al het geld naar toegegaan van de verkoop de boomgaard van het jongenspensionaat in Bleijerheide, waar nu velen huizen neer gezet zijn. En de opbrengst van het hele klooster en het kapitaal wat is ingebracht voor het onderbrengen van alle jongens??? Heeft de Belastingdienst daar weleens onderzoek naar gedaan, waar al die gelden zijn gebleven??

  1. oh Chris er zijn wel nog levende broeders die daar vanaf weten, dus moet niet zo moeilijk zijn voor de belastingdienst.

Reacties zijn gesloten.