Steun aan de professor

Steun aan de professor

Tijdens de laatste hoorzitting van de vaste Kamercommissie van veiligheid en justitie had ik een goed gesprek met prof. dr. Wim Wolters. Op hoofdlijn kon ik duidelijk maken wat er in “hulpverleningsland” de afgelopen jaren is gebeurd, hij begreep het onmiddellijk. Deze week hebben Anita en ondergetekende een vervolggesprek met de professor gevoerd. Deze man is een VAKMAN, geweldig de oprechte empathie (kan menige “ zwartrok” een puntje aan zuigen) de prof. weet waar over hij spreekt.

En JA.

Als je operationele kennis bezit dan komt dat vaak niet uit bij de diplomaten/hoger opgeleiden/ en potwijze niemendallen therapeuten/ politici/ clerici onder ons. Betreurenswaardig deze gang van zake maar enfin……. We gaan gewoon door.

Een ding;

“ Als je je vak verstaat dan heb je vak-eer”. Oke, respectvol prof., houdt de eer aan u zelf (en terecht) in deze setting!!  Bandell wilde al “ wielen wisselen onder een rijdende trein”. Zie wat er van komt!!!!

Mea Culpa United- Media

Willem en Anita Bosch-Wiss

11 gedachten over “Steun aan de professor”

 1. Wat maken jullie het de RKK nu toch erg gemakkelijk om wantrouwen te blijven koesteren tegen klokk.
  Ga zo door, niet met elkaar maar tegen elkaar en het gaat een echte soap worden.
  Jammer, ik heb al zo vaak gezegd. Het geschop tegen Klokk, die naar mijn mening fantastisch werk doet, hebben al heel wat mensen verder geholpen. Ook heeft Bert Smeets heel veel goed werk verricht waar ook veel mensen mee geholpen zijn, maar het geschop tegen Klokk zal MCU geen goed doen. Jammer, want nu wordt eraan voorbijgegaan wat we werkelijk willen bereiken.

  1. Hallo Joke,

   Het principe “Divide et empera” zit vaticaan en de roomskatholieke clerus in de erfaanleg en zal wijdelijk uitgenut worden, als daartoe gelegenheid geboden wordt!
   Het is daarom momentaan vooral ook aan Klokk om de schouderslag met MeaCulpa serieus te gaan oefenen. Open oren en ogen voor elkaar te hebben moet daarbij vanzelfsprekend een hoofdrol spelen. Op gelijke ooghoogte en zonder pre-occupaties!
   Het best zou zijn Klabbers en Smeets in een cel te stoppen en ze er pas weer uit te laten als ze het, vooral ook met oogpunt op achterban en doelen, eens zijn met elkaar!
   Ik denk, dat beiden zich prachtig zouden kunnen “ergänzen”! Bert heb ik in de laatste dagen persoonlijk iets beter mogen leren kennen. Hij is een ware “survivor”en uit het beste hout gesneden.
   Maar in feite doet het er niet toe of nu het woord “slachtoffers” of “overlevers” aangepaster is, op bepaalde tijden zijn we zowel het een als het ander.
   Het gaat om de inhoud, niet om de verpakking.
   Zowel MeaCulpa als Klokk hebben zich hun bestaansrecht verdient. Het gaat erom dat geen van beiden de ander de rang wil en mag aflopen. Dat gaat per slot van zaken op rekening van de slachtoffers en kan niet goed komen.

   Ten opzichte van de RK kerk moet het motto eensgezind zijn:

   “Minder laveren, meer leveren!”.

   In zoverre ben ik het met je eens.

   groetjes,

   Jo

 2. @De Engel
  Dat is toch al lang afgesproken dat de RKK alle hulpverlening betaalt, toch?!
  Ook is het bekend dat KLOKKers al ruim vóór bijeenkomsten konkelen met puntmutsen en ook nadien steeds nog even nakaarten met die kruisridders.
  Het is al lang bekend dat KLOKK een 2e agenda heeft, daarom houdt MCU zich ook verre van deze rare club, die PRETENDEERT overkoepelend te zijn, “facepalm”.
  Wellicht zit er een goede vervanger tussen voor de Koepelkerk zelfs.

 3. Hallo dwarsligger,

  Denk toch dat professor Wolters het niet zo verkeerd heeft. Ben zelf een van de slachtoffers maar moet hem gelijk geven dat slachtoffers niet moeten zwelgen in zelfmedelijden maar duidelijk de regie over hun leven, hoe moeilijk soms ook, in eigen hand moeten nemen. Het is al te gemakkelijk alles wat fout is gegaan in je leven op te hangen aan het seksueel misbruik in je jeugdjaren. Neem van mij aan dat ik het er ook niet gemakkelijk mee heb gehad maar heb altijd gevochten samen met mijn vrouw om wat van mijn leven te maken. Dat gevecht lever ik nog dagelijks!!

  Waar ik moeite mee heb is dat er een industrie dreigt te ontstaan over de ruggen van slachtoffers. De mannenhulpverlening heeft heel veel expertise, dus slachtoffers kom maar op wij bieden tehrapie, uiteraard tegen betaling. Betere expertise is er niet!! Het Klokk manifesteert zich als “de” belangenorganisatie op het gebied van seksueel misbruik. Een zeer riante subsidie is aangevraagd en ik zie Klabbers al in de rol van algemeen directeur met Lelkens aan zijn zijde als adjunct, beiden met een riant inkomen. Kortom de slachtoffer industrie draait op volle toeren en iedereen tracht zijn graantje mee te pikken. Dat dan een opmerking als die van professor Wolters als bedreigend overkomt kan ik begrijpen.

  En op een slachtofferindustrie zit ik niet te wachten, jij wel!!

  En waar ik het helemaal niet mee eens ben is dat jij en ik en alle inwoners van Nederland op gaan draaien voor deze kosten. Laat Klokk eens een vuist maken bij RKK en daar geld eisen i.p.v. subsidie aan te vragen bij VWS!!

  Zoals het nu dreigt te gaan worden wij twee keer slachtoffer. Een keer van (seksueel) misbruik en een keer als belastingbetaler!!

  1. De ‘slachtoffers’ welke ik ken zwelgen niet in zelfmedelijden, netzomin als ikzelf, vandaar mijn krachtige statement, Engel!

   Maar ik kan je uiteraard niet verbieden mijn bijdrage ‘anders’ te lezen, te interpreteren en te formuleren zodanig dat het voor JOU ‘kloppend’ is!

   Quote van jouw hand:
   “Een zeer riante subsidie is aangevraagd en ik zie Klabbers al in de rol van algemeen directeur met Lelkens aan zijn zijde als adjunct, beiden met een riant inkomen”.

   Ik zie dat je tevens een rijke en ongebreidelde fantasie hebt, getuige het bovenstaande, al dat ik mis is nog dat het ordinaire graaiers zijn, van jouw en mijn geld uiteraard! Grinn……….
   Wellicht dat je je ogen eens moet gaan richten op de jaarcijfers van het MELDPUNT SM, wellicht dat je ogen dan eens echt open zullen gaan.
   Wanneer je de jaarcijfers van 2010 bekijkt en je vermenigvuldigt dat met de factor 2, dan heb je ongeveer de somma van wat het in 2011 gekost heeft mbt die Klup en of je dan nog peultjes lus?!

 4. Zonder de expertise van de heer Prof.Dr.W.H.G.Wolters op zijn vakgebied ter discussie te willen stellen, is het Not Done jezelf boven partijen te willen stellen en de hulpzoekers te stigmatiseren als “slachtoffers en zwelgend in zelfmedelijden” in hulpverleningsland.
  Juist daar had een ietwat professioneler blik, gezichtsveld en empatischer/ gunuanceerdere houding ietwat meer gewicht in de schaal gelegd.
  Nu zijn professoren in het algemeen meer op het wetenschappelijk aspect gericht en niet zozeer op zelfuitvoerende behandelmethodieken.
  M.a.w. zeer afstandelijk naar de hulpzoekende cliënt toe gericht, dat impliceert dat zijn taken in het werkveld meer organiserende, delegerende taken en opdrachten inhouden.
  Dan is het verdraaid lastig om naast een zakelijke- ook nog een empathische grondhouding aan de dag te leggen en op gelijkwaardig niveau, naast andere belangengroeperingen te kunnen functioneren.
  Mijns inziens heeft de heer Wolters juist hier, een zwaar stempel gedrukt op het negatief benaderen van deze belangenbehartigers, door ze laatdunkend negatief te bestempelen als “zelfhulpgroepen” en daarnaast zichzelf teveel de hemel ingeprezen heeft als de ‘Verlossende Messias Himself’ op therapeutisch gebied/ terrein onder de paraplu van Hulp & Recht, later Meldpunt SM.

  1. Blijft dat ook deze kritiek waardevol is of op welk niveau, plaats dan ook geuit mag worden. Een beetje kritiek op ‘slachtoffercultuurminnend’ Nederland en men komt met een vreemd soort verdedigingsmechanisme, en schiet lam in de slof. Dan schrijf je:’Gelijkwaardig niveau, naast andere belangengroeperingen te kunnen functioneren’, is volgens mij het uitgekakte polder model, met een dikke toon van onwaarachtigheid, waar niks uitkomt. Elkaar de ‘waarheid’ zeggen, waar dwarsligger toch ook niet altijd zijn empathisch vermogen etaleert, is No Problem. Niemand is de verlosser, ook de zelfhulpgroepjes niet.

   1. Ey Bert, ik hoef niet ten allen tijde empathisch te zijn, ik ben een criticaster weetjenogwel;-)
    Ongelijkwaardig niveau, daarmee zeg ik: ik ben OK en jij bent niet OK of andersom. Niet persoonlijk uiteraard!
    Anders krijgen we DAT weer!

 5. grinnik, ik voel met je mee. Sterkte de komende jaren. Je hebt nu eenmaal van die vervelende mannetjes waar je zonder Deetman nooit meer van komt.

Reacties zijn gesloten.