Verhagen is laf

Bisschoppen moeten volgens vicepremier Maxime Verhagen ”zichzelf heel duidelijk de vraag stellen waar zij hun eigen verantwoordelijkheid onvoldoende of niet hebben nagekomen” bij het voorkomen en tegengaan van misbruik in de Rooms-Katholieke Kerk.

Verhagen moet zich de vraag stellen waarom de politiek zo lang afzijdig bleef terwijl al twee jaar de media bol staan van de misbruik schandalen in zijn achtertuin. Het CDA heeft de verkiezingen geanalyseerd en er werd met geen woord gerept over de onvrede binnen het katholiek volksdeel over het verscheurde verleden met de katholieke kerk. Steeds meer mensen lieten zich uitschrijven, en een groot deel van de trouwe katholieke achterban stemde niet meer CDA. 

Verhagens eigen verantwoordelijkheid was ver te zoeken, en wil hij scoren nu deze wedstrijd is afgelopen. Verhagen en zijn politiek moet de verantwoording op zich nemen een laffe houding te hebben aangenomen tegenover deze misdaad tegen de menselijkheid. Misschien dat het ook tot het CDA doordringt dat lafheid, zwijgzaamheid, verkniptheid leidt tot vervreemding van de samenleving.

 

2 gedachten over “Verhagen is laf”

 1. Als ik die schijnheiligen dingen hoor zeggen als ” niet adequaat gehandeld…..bla, bla, bla….”, word ik kotsmisselijk en laaiend. Oké, ik zeg het ze nog één keer: Wanneer een volwassene een kind wat voor soort geweld dan ook aandoet, is dat een strafbaar feit. Dat geldt ook voor een schijnheilige! Ook al voelen jullie je misschien hele of halve heiligen, jullie hebben geen ontheffing of zo hoor! En jullie staan al helemaal niet boven de wet!
  Als ze het al niet eens uit respect voor de slachtoffers kunnen opbrengen om nu eens eindelijk het beestje bij de naam te noemen, weet ik genoeg.
  De schijnheiligen beschermden zichzelf goed en werden/worden door de politiek ook goed beschermd. Daarmee begaat de politiek ook een strafbaar feit. Ze is medeplichtig. Dat de verjaring nog steeds bestaat is daar het bewijs van!
  Wat was het goed geweest als tegelijkertijd met het onderzoek Deetman de politiek haast had gemaakt met de verjaring. Dan had justitie nu echt iets kunnen doen.
  Dat Verhagen het afgelopen anderhalf jaar niet zijn best heeft gedaan voor een wetswijziging maakt zijn verhaal van vandaag compleet ongeloofwaardig. Als hij werkelijk vindt dat de verantwoordelijken moeten opstappen, moet hij dat dus ook.
  Altijd als er een nieuwe zedenzaak in het nieuws komt, hoor je dat justitie ook onderzoekt òf er misschien sprake is van een pedofiel netwerk. Denk bijvoorbeeld maar aan de Amsterdamse zedenzaak.
  Nu ik de cijfers van Deetman ken en ze leg naast de persoonlijke verhalen van de slachtoffers waarin ze ook telkens vertellen hoe sluw de daders samenwerkten kan ik alleen maar concluderen dat hier sprake moet zijn van een pedofiel netwerk. Ja, een pedofiel netwerk en dus een criminele organisatie. Misschien is dit wel een zaak voor Europol (van de week nog in het nieuws met een omvangrijke zedenzaak) òf zelfs Interpol?
  De trauma´s die slachtoffers van geweld hebben verjaren nooit. En daarom de misdaad ook niet. Als er dus nog 105 van de 800 daders leven en die misschien ook al stokoud zijn, zou ik maar eens vort maken met die wetswijziging als ik de politiek was!
  Misdadigers mogen nooit de kans krijgen de dans te ontspringen!

 2. WANNEER HIJ ZO GESCHOKT EN VERBIJSTERD IS, LAAT HIJ DAN DIRECT EEN PARLEMENTAIR ONDERZOEK INSTELLEN. DAN KOMT HIJ EN HET CDA GELOOFWAARDIG OVER.

Reacties zijn gesloten.