Verhagen is laf

Bisschoppen moeten volgens vicepremier Maxime Verhagen ”zichzelf heel duidelijk de vraag stellen waar zij hun eigen verantwoordelijkheid onvoldoende of niet hebben nagekomen” bij het voorkomen en tegengaan van misbruik in de Rooms-Katholieke Kerk.

Verhagen moet zich de vraag stellen waarom de politiek zo lang afzijdig bleef terwijl al twee jaar de media bol staan van de misbruik schandalen in zijn achtertuin. Het CDA heeft de verkiezingen geanalyseerd en er werd met geen woord gerept over de onvrede binnen het katholiek volksdeel over het verscheurde verleden met de katholieke kerk. Steeds meer mensen lieten zich uitschrijven, en een groot deel van de trouwe katholieke achterban stemde niet meer CDA. 

Verhagens eigen verantwoordelijkheid was ver te zoeken, en wil hij scoren nu deze wedstrijd is afgelopen. Verhagen en zijn politiek moet de verantwoording op zich nemen een laffe houding te hebben aangenomen tegenover deze misdaad tegen de menselijkheid. Misschien dat het ook tot het CDA doordringt dat lafheid, zwijgzaamheid, verkniptheid leidt tot vervreemding van de samenleving.