De Weg naar Verzoening

weg naar verzoening Okt 5Het antwoord van Rutten, jurist van het bisdom Roermond, is voor mij aanleiding mijn medewerking aan het kunstwerk “De weg naar verzoening” door kunstenaar Pierre Habets stop te zetten. In deze brief zegt de heer Rutten:

‘De weergave in het parochieblad is inderdaad verderstrekkend dan de opheffing van de op non actiefstelling. Wij zullen pastoor Schafraad er nog eens op wijzen dat hij zich in de berichtgeving naar buiten toe strikt aan de feiten moet houden’.

Mijn verwachting was dat de Rooms Katholieke Kerk, c.q. het bisdom Roermond iets geleerd zou hebben van het hele gebeuren rondom het seksueel misbruik. Steeds meer blijkt dat er bij slachtoffers en de diverse disciplines in de Rooms Katholieke kerk afwijkende meningen zijn over mededogen enz. Dat nu een opnieuw liegende pastoor er nog eens op gewezen gaat worden dat hij in de berichtgeving naar buiten zich aan de feiten moet houden is mij in het verkeerde keelgat geschoten. Op zijn minst had het bisdom rectificatie moeten eisen van Schafraad  in het parochieblad van de Koepelkerk. Immers deze pastoor liegt zijn eigen parochianen voor!! De opstelling van het Bisdom maakt hen (het Bisdom) medeplichtig aan de leugens (de zoveelste!!!!!) van deze pastoor.

Dat nu de deelname aan de Heilige Mis door bisschop Wiertz ter gelegenheid van de 75e verjaardag van Schafraad wordt uitgelegd als een bevestiging van de neutraleopstelling van de bisschop is voor een weldenkend mens onbegrijpelijk en onacceptabel.

Ik hoop dat jullie er begrip voor hebben dat ik mij terugtrek!!

Met vriendelijke groet, Corrie Bel-van Tilborgh

3 gedachten over “De Weg naar Verzoening”

  1. Bert deze meneer RUTTE loopt nog steeds achter. Hij ga nu vertellen tegen Jan dat hij het echt niet meer mag doen.
    Ik denk dat deze persoon ook nog in Sinterklaas en de Ooievaar geloof.
    Mijn idee is dat deze persoon niet van deze tijd is en dat hij voor niks op school gezeten heeft. Ik zat er gratis op. Want dat is het verschil van GRATIS en VOOR NIKS. Opletten Rutte wat er gebeurd in deze wereld en Zeker in die van de ROOMS KATHOLIEKE KERK.

  2. moet hij zich aan de feiten houden of moet hij gewoon de waarheid vertellen of te wel niet liegen!! Of moet er een correctie plaatsvinden??????

    Het is maar welke draai je er aan geeft!!

Reacties zijn gesloten.