Answer Me

Tientallen slachtoffers van Robert M., die in 2013 werd veroordeeld tot 19 jaar celstraf en tbs voor misbruik in een kinderopvang in Amsterdam, hebben gedragsproblemen overgehouden aan het seksuele misbruik.

Voorbeelden van gedragsproblemen zijn woede-, paniek- en angstaanvallen, incontinentie, slaapproblemen, verlatingsangst en seksueel gedrag, blijkt uit een studie van Thekla Vrolijk-Bosschaart, die hierop op 11 oktober hoopt te promoveren.

Angst voor de opvang

Sommige kinderen raken in paniek als iemand in de buurt van de billen of geslachtsdelen kwam. Andere kinderen deden seksuele handelingen na of vertoonden ‘uitdagend gedrag’, volgens het onderzoek.

 

Minister erkent fouten bij toezicht kindermisbruiker Robert M.

Veel kinderen wilden een lange tijd niet naar de kinderopvang of zelfs naar de straat waar de opvang staat. Ook durfden veel kinderen niet meer naar de kamer waar ze dutjes deden in de opvang.

Emma Kinderziekenhuis

Het onderzoek is uitgevoerd in de kliniek van het Emma Kinderziekenhuis die is geopend toen de zaak aan het licht kwam. 125 kinderen hebben, met toestemming van de ouders, meegedaan aan het onderzoek. Van 54 kinderen is zeker dat ze zijn misbruikt, bij de rest is het waarschijnlijk.

Eindelijk is er aandacht voor deze kinderen en hun problemen. Ons werd niets, nog steeds niets, gevraagd.

Overigens Anser me is mijn eerste lied dat ik schreef als 15 jarige puber…no one there’s no one!