Knabbel en Babbel oftewel Bodar

Citaat Antoine BMISBRUIK IS EEN MAATSCHAPPELIJK PROBLEEM. Dit is de nieuwe boodschap van Bodar, na de post-doofpot gumt hij de kritiek uit die in zijn eigen ‘huis’ plaatsvond en nu ‘een maatschappelijk probleem is geworden’. Effe leuk scoren maar helaas Bodar schept zijn eigen universum want de ‘maatschappelijke verhoudingen’ zijn inmiddels flink verandert. De kerk is gedecimeerd, er bestaan geen kostscholen meer met dikke muren en veel jongetjes op slaapzalen met van die -zichzelf verloochende, niet gescreende malloten’ die zich op kindertjes konden botvieren, nee dit maatschappelijk probleem lijkt de kerk kwijt maar ook toen zij het probleem wel hadden namen ze geen of onvoldoende maatregelen. Hoewel  het ‘maatschappelijke probleem van de seksualiteit’ bij de priester uiteraard blijft bestaan. Knabbel en Babbel oftwel Bodar juicht graag, voor nieuwe heiligen, voor salesiaan bisschop van Luyn die weet wanneer hij moet zwijgen en vertrekken. ‘Himmelhoch jauchezend zum tote betrügt’, knabbel en babbel denken alles onder controle te hebben. Een lezeres schreef ons het volgende:

Ik denk namelijk dat het feit dat Bodar de tijd nu rijp acht om zulke uitspraken te doen, in relatie staat met de ophef rondom Benno L. en de ‘klopjacht’ die bezorgde burgers op hem maken. Een machtige instituut zoals de RK kerk aanpakken is veel lastiger. De pedofielen binnen de kerk zullen nooit een woonprobleem hebben zoals nu voor Benno L. het geval is, er zal altijd voor hen gezorgd worden ook al worden zij ‘berispt’. De kerk is in dat opzicht veel geraffineerder dan de individuele pedofiel die op dit moment vogelvrij lijkt te zijn verklaard. De nieuwe paus geeft mij de indruk dat hij serieus is in hier werk van te maken, en waarschijnlijk is Bodar gefrustreerd omdat zijn glorie dagen voorbij zijn. Want het is opvallend hoe veel moeite hij doet om de nieuwe paus af te schilderen als een populist ook al wil hij dit niet zo noemen. En dat is erg vreemd als je bedenkt dat de paus de stoel van Petrus vertegenwoordigd waarvoor je als priester zijnde zeker publiekelijk meer achting voor zou moeten tonen ook al ben je het er niet mee eens.

Categorieen misd

Bodar legt al wat tijdbommetjes onder deze paus die ‘de  kerk arm wil maken’??
Het misbruik is een -maatschappelijk probleem-, niet meer hun probleem? Hoe empathisch, ik ken nog een pastoor die wilde het misbruik mede aanpakken…babbel uit Maastricht met een hele wijde koepel!

 

One thought to “Knabbel en Babbel oftewel Bodar”

  1. …..een gevaarlijk mannetje die zich maar al te graag mengt in zaken van politiek of juridisch niveau. Een twijfelachtig pleidooi gehouden door een mannetje als Bodar roept bij elke intelligente vrouw de twijfels op of zij haar kinderen wel in de buurt van deze man moet laten komen. Mijn intuïtie zegt me dat hij ‘niet deugt’…..

Reacties zijn gesloten.