Bezoek

bezoekUiteraard breekt mijn cynisme door na de afwijzing Aivd over de informatie die van mij ‘de burger’ is opgeslagen. Ik wil weten wat er in staat, en zeker na de bewerkte fotokopie uit een tijd (1984) dat ik even los was van politieke bewegingen, vanwege de opvoeding van mijn zoon. Het is vreemd dat zelfs dit summiere document is BEWERKT.

???????

……en wat is dan weggelaten? Wie, wat over mij wilde weten? Stond er een foto bij, een foto van mijn moeder die nooit op bezoek kwam, mijn huis waar mensen aanbelden? Welke mensen, of stond er een Sherlock met pijp als bewijs dat ze dit staatsgevaarlijk individu in de gaten moesten houden. Wat ik zeker weet is dat we gevolgd werden bij de anti-Vietnam acties VPJ in ons dorp Waubach, het huidige Landgraaf. Wel te verstaan 1969-1970. Veertien jaar later krijg ik het enige toegewezen document uit 1984.

Wat kwalijk is dat ze blijkbaar de informatie niet willen geven dat zij, de staat, er schade door lijdt. Dat je decennia lang wordt geschaduwd, gedwarsboomd en zo ja: benadeeld.

Nederland doet niemand pijn, kent geen stasie maar dit lijkt toch wel heel erg op een stinkend doofpotje…vier maanden om 1 foto kopie te mea culpa afraidsturen en zoals vermeld…bewerkt!

Als ze me toen al in de gaten hielden dan zeker met Mea Culpa. Sterker nog, ik heb niets te verbergen, en de staat…..wel.