Breaking the Victim (deel doofpotschade)

(broeder bakker, de spion)
broeder bakker, de spion

De Belgische advocaten van de slachtoffers van seksueel misbruik in de Kerk en van de kerkelijke oversten kijken elkaar vandaag weer in de ogen voor het hof van beroep in Gent. 36 slachtoffers, verenigd door advocaten Walter Van Steenbrugge en Christine Mussche, willen dat de Heilige Stoel en de Belgische bisschoppen aansprakelijk worden gesteld voor de ‘doofpotschade’ die de slachtoffers is aangedaan.

Het gaat om een burgerlijke rechtszaak, over de nalatigheid en zwijgcultuur bij de kerkelijke oversten, niet over een strafzaak (dus niet over misbruik door geestelijken zelf).

meldpunt grafiekAangezien Meldpunt niet het fatsoen heeft te reageren op onze mails, artikelen in een parallel strafzaak waar de verjaring niet leidend mocht zijn, kunnen wij stellen dat onze ervaring met het ‘smeltpunt‘ en de bisschoppen-KNR genoegdoeningen voornamelijk het doel nastreefden daders uit beeld te houden. Het doel…..niet-dader gericht…..blijkt uit de aanpak van het franciscaner jongenspensionaat te Bleijerheide, een grote doofpot ellende!