De Klootzakken (internaat Bleijerheide)

arme pedofiele broeders Franciscanen
Gisteravond Vrijthof-theater (ook wel het Theater aan het Vrijthof genoemd) tweede rij, links vooraan zag ik de zeer indrukwekkende toneelbewerking van het Hout, boek van Jeroen Brouwers, in de regie van Michiel van Erp.
Het gaat over het beruchte Franciscaanse jongenspensionaat te Bleijerheide waar ondergetekende drie jaar heeft vastgezeten, geïsoleerd en weggestopt door mama lief. In het foldertje wat bij de ingang lag, staat een veelbetekenende zin:
.
Even verhaal over (machts)misbruik in een klooster / pensionaat, wordt niet door de buitenwereld gezien….
.
Eerst over het stuk en de vormgeving, de acteurs zijn allen zeer geloofwaardig, geconcentreerd en pakken de toon van de pedofiele heersers, zeker Vianney, als de ziekenbroeder met geraffineerde precisie, op. De vondst van de onzichtbare vrouw in het begin werkt fantastisch. De stem en rol van Maria Kraakman bleek essentieel om het verhaal voor het voetlicht te brengen in het theater. Tegenover de mannelijke schreeuwers en daders hoorde je deze mooie stem, die dansend opkwam en Bonaventura verleid  en loswrikt van het juk van de zelfhaat en zelf-ontkenning.
Nu ken ik de meeste broeders van toen. Vianney was, in de jaren dat Brouwers op het internaat zat, de ziekenbroeder. Later werd dat Bulletje of klootzak Monulphus, de grootste manipulant en rechterhand van klootzak Servatius. Bulletje heeft honderden jongens betast, verkracht door ze te verdoven met Luminal. Het Luminal gebruik werd genoemd in de voorstelling en men heeft waarschijnlijk zitten grasduinen in de archieven van Mea Culpa, waar aangetoond werd dat de dit slaapmiddel, spierverslapper, op internaat werd ‘voorgeschreven’. Niet alleen in Bleijerheide, ook de Franciscanessen te Bunde, zusters Augustinessen van st monica diende men Luminal toe. Hitler vermoordde meer dan 200.000 verstandelijk gehandicapten met dit middel Luminal (Nazi-euthanasie). Bulletje drogeerde kinderen waaronder ik, hiervoor werd ik door de commissie erkend met een compensatie.
.
“Klootzak” schreeuwde een van de jonge acteurs tegen Mansusetis, “het is een klootzak”, schreeuwde de ander terug. En dat waren zij allen, klootzakken want als je verhult dat van de 24 broeders, 18 pedofiel waren moet er zelfs in Limburg een lichtje gaan branden maar de media klootzakken hier luisteren nog naar meneer pastoor plus OM bazen en zijn Allerheiligen engelen kudde, grazend in een ver afgelegen weide tussen de wolken. 
.
Wij als stichting / klokkenluiders Mea Culpa hebben vanaf 2010 slachtoffers begeleid bij de Cie. hoorzitting RKK, en Mansuetis werd terecht, postuum, veroordeeld om deze sadist en bruut nog een keer door het stof te zien gaan tot mijn groot genoegen gisteravond, die geen methode onbelet liet om kinderen hun wil te breken.

Wil wel mijn vroegere collega’s stichting Mea Culpa waarschuwen, zeker Leo, om deze voorstelling niet te gaan bezoeken, want de verkrachter-scene maakt in ieder geval duidelijk, dat dit internaat huiveringwekkende zaken nog steeds verbergt. Ook al hebben wij in 2013 met steun van de Tweede kamer, een artikel 12 procedure ingediend. Het OM wil kost wat kost de doofpot dichthouden. Sindsdien worden wij geboycot, gecensureerd door het regionale parochieblaadje ‘De Limburger’ en L1 doofpot kalefakkers. Mijn muziek wordt niet meer gedraaid, van radio en TV verbannen, en optredens kan ik schudden. De waarheid is nog steeds niet geliefd in het zuiden, en geen dienaar van de wet want die dient zichzelf eerst. Maar als het ergens anders gebeurt in China of Rusland……de klootzakken.

broeder Mansuetis