In de naam van de padvlindertjes

scouting pakDe Britse scouting heeft excuses aangeboden aan leden die in het verleden slachtoffer zijn geworden van seksueel misbruik. Sorry, sorry, sorry!

Dat gebeurde naar aanleiding van berichten van de BBC dat meer dan vijftig ex-padvinders zaken tegen de scouting voorbereiden wegens misbruik.

De Britain’ Scouting Association heeft naar eigen zeggen de afgelopen twee jaar omgerekend ruim 630.000 euro uitgekeerd aan schadevergoedingen aan slachtoffers. Die kwamen naar voren met hun verhaal na het bekend worden van het enorme misbruikschandaal rond de BBC-presentator Jimmy Savile en andere Britse radio- en tv-sterren.

brongersma
Brongersma

In Nederland beperkt men zich tot de RKK en sport maar wie zal het zeggen als de archieven van senator Brongersma opengaan.

Kijk, zegt men in Nederland, het OM had beloofd om een artikel 12 mogelijk te maken in de Bleijerheide zaak waar de Franciscaanse pedo broeders alles wat ze geflikt hebben (samen met het OM) onder de mat willen houden, tijd willen winnen of om het af te blazen. Echter padvinders zijn overal, in het bos, in het dal en op alle velden terwijl de pedo bazen blijven gevrijwaard van enige straf of repercussie…vreemd toch!

De Amerikaanse scouting heeft ongeveer 120 beschuldigingen van seksueel misbruik door scoutingleiders overgedragen aan de politie voor nader onderzoek. Dat meldt CNN. De organisatie laat in een verklaring weten dat ze de verhalen van de slachtoffers gelooft en probeert om de daders te identificeren.

De Israelische politie heeft bekend gemaakt de openbare aanklager te hebben geadviseerd om de onder-minister van Gezondheid (ultra orthodox en hij wil daarom geen minister titel) aan te klagen wegens fraude, omkoping en vertrouwensbreuk.

De fraude en vertrouwensbreuk betreffen zijn hulp en pogingen om uitlevering tegen te gaan van de door Australië gezochte Malka Leifer, een voormalig schoolhoofd voor ultraorthodoxe meisjes die in Australië is beschuldigd van 74 gevallen van seksueel misbruik van kinderen.