Nieuwe Dino

Bleijer Eymard met jongetjesHet  is me wat in de Nederlandse kerkstraat en rechtstaat. Er bestaat een pastoor die zichzelf niet Jan S. noemt maar Jan Schafraad. Wij kennen hem als Dino. Deze zelfde pastoor is ongegrond verklaart in de beschuldiging van misbruik op het jongenspensionaat te Bleijerheide. Deze ongegrond verklaring wil niet zeggen dat daarmee zijn onschuld bewezen is, daarvoor is er door de kerk een ‘parallelle rechtspraak procedure’ opgezet die de ‘verjaring’ niet leidend laat zijn, en steunbewijzen aan elkaar verbindt.

Kijk aan, nu werden professoren en andere oud-leerlingen ingeschakeld waar de namen van de personen die deze pastoor aanklagen, in genoemd werden. Het gebeurt allemaal onder de ogen van u als TV kijker, krantenlezer, radio 1 luisteraars en iedereen is zo’n beetje op de hoogte van ’the naming and shaming’ in deze akelige internationale RKK zedenkwestie. Ik persoonlijk heb zo mijn visie op 1 internaat, dat kunt u me kwalijk nemen maar ik heb er drie jaar vertoefd en herinner mij het geweld, de grooming, en misbruik. Toen hadden de broeders ’theater namen’ heilige namen waarachter hun persoonlijkheid veilig verborgen zat. Handig zo’n systeem dat je tevens een alibi verschaft om je zonden weg te bidden maar die tijden liggen achter ons want we zijn door de ‘kerkst(r)aat’ in de gelegenheid gesteld om klachten te deponeren. Wilt u dat we in het verre Oosten moeten zijn, juist Noord-Korea, dan zie de solistische intimidatie poging van ‘van Oosten’, hoe typerend kan een naam zijn, die mensen de mond wilt snoeren wanneer ze in een persbericht niet vermelden dat onze Dino-Jan ongegrond is verklaard. Er moet wel nog overlegd worden met Jan, de arme Jan die het allemaal niet zelf hoeft te beslissen want zijn advocaat is tevens rechter (heeft genoeg vriendjes in die kringen), Schafraads naam moet volledig gezuiverd worden. Persvrijheid alleen wanneer Kim en Jan het welgevallig is. Zoveel macht doet een oud Franciscaner broeder hart weer kloppen.

dino fun

PS oh ja er is een nieuwe dino van tien meter lang!! Nadere bestudering van met name de bovenkaak, het scheenbeen en de staart wees uit dat het waarschijnlijk om een nog ONONTDEKTE DINO SOORT GING, WOW!