4 gedachten over “De Verscheurde Katholieken”

 1. vervolg vorige reactie
  Ja, dat deed jij!! MAAR PAS TOEN HIJ MET ZIJN LEUGENS WERD GECONFRONTEERD DOOR HEM ZIJN EEIGEN VERWEERSCHRIFT ONDER DE NEUS TE HOUDEN.
  Gerechtigheid gaat er komen. Kijken hoe het Meldpunt steunbewijs gaat afwijzen: een ander feitencomplex, een andere piano of misschien een andere bril.
  Een ding is een feit mijn echtgenoot en ik gaan door tot er gerechtigheid komt in deze zaak!!

 2. De leiders konden vrijelijk hun gang gaan, beschermd door hun macht over het “domme volk”.
  Niet alleen de leiders maar ook de daders van toen konden vrijelijk hun gang gaan. Doordat de ouders zo onder de plak van kerk zaten (misschien moet ik zeggen gehersenspoeld waren) geloofden zij hun eigen kinderen niet. En nog steeds denken ze ons “dom” te houden. De kerk distantieert zich van de blunders van het Meldpunt als het gaat om uitspraken van levende broeders. Zij (de kerk) hebben immers alles uit handen gegeven aan een “onafhankelijke instantie” waar oud rechters hun “werk” doen. Bang voor een claim van een om zich heen schoppende levende voormalige broeder en zijn advocaat werd er tijdens de zitting niet eens doorgevraagd waarom deze nu meneer pastoor zijnde voormalige broeder daar doodleuk zat te liegen. In de uitspraak stond dat meneer pastoor zich corrigeerde. Ja, dat deed hij!!

 3. 1985! wat een benauwd beeld over de macht die de kerk in die tijd nog had in de maatschappij!
  Ver hiervoor ( 25 jaren) heeft het misbruik en het fysieke geweld plaats gevonden. Misschien begrijpt de klachten- compensatiecommissie nu dat het onmogelijk was om het misbruik op dat moment naar buiten te brengen c.q. later bewijzen boven tafel te tillen.
  Het dreigement van de kerk voor een totaal isolement was erg groot. De leiders konden vrijelijk hun gang gaan, beschermd door hun macht over het “domme” volk.

Reacties zijn gesloten.