Fak

Onlangs reageerde ik op het boek ‘WAT DE FAK’ van Maryam Hassouni vandaag moet ik enkele kritische kanttekeningen plaatsen bij haar motivatie toen ze aan NU.nl liet weten:

“Vorig jaar september, midden in in de coronapandemie, werd ik me ineens bewust van mijn sterfelijkheid”, vertelt Hassouni in gesprek met NU.nl. “In het nieuws werd gemeld dat mensen overleden. Zolang ik leef, kan ik de regie in handen houden, dacht ik. De industrie heeft me de afgelopen twee decennia monddood gemaakt. Met mijn boek wilde ik mijn uitgegumde stem met terugwerkende kracht herstellen.”

Prima, met terugwerkende kracht getuigd in ieder geval van persoonlijkheid en Maryam’s uitgegumde stem, blijft hoorbaar mits..niet alleen haar sterfelijkheid een rol speelt, ook tal van andere acteurs en onwillige medewerkers van het ‘commando /  pikorde systeem dat vele malen erger is dan in het leger, voortdurend wordt je op je plaats gewezen en wanneer je ‘niet in je broekje laat kijken’, dreigt er ontslag.

Je zult je onderwerpen aan een hectische, domme rangorde want helaas de human ego-drive met al zijn aspecten blijft, ook onder acteurs, muzikanten, figuranten aanwezig want als iets sterfelijk is dan is het je ‘uitgegumde stem’ als je deel wordt van de krachten in een top-down commando hiërarchie’. De TV wereld wil lachen, veel lachende BN’ers maar zijn bang voor mensen met talent zoals Maryam.

Doch van bovenaf ingrijpen???? kan juridisch niet of je moet aantonen dat er racistische motieven in het spel zijn, aanrand-verkrachting-sporen. De Tweede kamer bemoeit zich niet met theater roddels, vooroordelen of andere kleingeestige machinaties, de kliekgeest is altijd aanwezig op iedere set, bij ieder optreden / programma / talk-show. Gisteren schreef ik over de top-down sfeer op de set van de TV serie de Bokkenrijders waar ik met mijn zoon maanden aan hebben meegewerkt, twee rijen bij het eten, drinken waar acteurs en figuranten gescheiden hun maaltijd of broodje konden nuttigen. Toen er kritiek kwam van de figuranten, opmerkingen heen en weer vlogen over elkaars  eten, werd de rijen verder uit elkaar geschoven en konden wij geen commentaar meer leveren!!??

Laat iedere stem gehoord worden tal van artiesten lijden nog steeds aan de media-hokjesgeest / exclusivisme aangezwengeld door de industrie, die haar racistische, seksistische belangen wil beschermen. Het zijn altijd dezelfde BN’ers, die hun onbenullige praatjes kunnen promoten, want als je iets te vertellen heb staan anderen het in de doofpot te duwen; en nogmaals ik wordt al sinds 1985 met de regelmaat van de klok geëxcommuniceerd maar dat is normaal in het zuiden, dat hoort bij onze belachelijke zwijg cultuur.

De kliek bepaalt want van collega’s moet je het niet hebben…desalniettemin laat je nooit monddood maken.

Fak!

Living my life