Gluren bij de Buren (part 1)

Ja, hoor ik schreef het al bij mijn inschrijving: Bert Smeets Nederlands meest geboycotte singer-songwriter. Dat het zo snel opnieuw waarheid zou worden, had ik niet verwacht daar ik drie optredens voor ‘Gluren bij de Buren’ zou geven bij Rachelle in Heugem, een heus tuinconcert.

Even een keuze maken uit mijn veertig jaren singer-songwriter repertoire en op naar Heugem, (verblijf tijdelijk in Landgraaf bij mij overleden tante en broer van mijn vader), een repertoire dat bestaat uit nummers ten tijde van de hippie band ‘Hole and Corner’, the Clan periode, (met Charles, Jacky en Marjolein) the Bedroom Monkees (Frank Boeijen groep) Angels in between (met Elke) Ey Uchnjem (Russische groep uit Pskov) en de vele losse flodders ten tijde van zolderkamertjes en andere underground verblijven.

Waarom wordt ik geboycot? De reden is ‘ik geef toe ik beken’, mijn klokkenluider activiteiten ten tijde van Mea Culpa in 2010 en ver daarvoor “Pop Against Pope‘ LP in 1985. De gehele landelijke pers volgde deze media / kerkban van een LP tijdens het bezoek van de paus, de  eerst en laatste wereldwijde protest LP werd ik geëxcommuniceerd, verboden op de radio behalve de Vara eenmaal met ‘Mom and Dead‘ een lied van ondergetekende op de LP Pop Against Pope.

Een typische katholieke kramp uit de jaren vijftig met meneer pastoor, die als de patriarchale baas over zijn schaapjes gluurde! De seksuele revolutie had nog niet plaatsgevonden (mensen gingen op de fiets condooms kopen in Aken) zwaar gecamoufleerd keerden ze terug met dozen condooms (een van de vele smakelijke verhalen uit het mea culpa stichting / MCU archief) maar goed in deze sfeer met de hersenkabouters van de Limburgse media hebben dit gedrag in hun DNA opgeslagen en overgenomen. Bekrompen, de egomaan media die als een trouwe kudde napraters zich keurig houden aan de roedel regels (bang voor uitstoting, laat de kudde rustig grazen) doch deze stiekeme  GLUREN BIJ DE BUREN is de laatste druppel en ga, just like the farmers, flink tekeer…kan ik ook tractor huren? (Niet alle media hoor zeker FTM (follow the money) doet niet mee aan censuur.

In de zestiger en zeventiger jaren waren we geweldloos en daar ben ik grote voorstander van maar op deze manier steeds afgewezen worden door ‘de groep-roedel-roddel middelmatige standaard-burgers die zich anoniem verschuilen, doet me walgen. In eerste instantie deed niemand open bij Rachelle te Heugem? Ik hoorde echter achter de deur stemmen dus ik belde nogmaals en toen deed Rachelle open en vertelde waarom het concert bij haar niet doorging en dat zij het al drie weken geleden had doorgeven aan de organisatie Gluren bij de buren, die het bekende trucje (wij hebben geen mail ontvangen) toepaste en me veel plezier toewenste bij de andere optredens??

Wilt u wel gluren bij de buren…weer een organisatie die je de mond snoert, censureert en buitensluit (nee, ik trap niet meer in de ‘wir haben es nicht gewusst’ attitude).

Ga zo door Limburg, er zijn nog genoeg vriendjes te vinden in deze dode berenkuil, verstoting / isolatie dat helpt. Een tactiek, die al gehanteerd werd door de arme broeders Franciscanen te Bleijerheide…nothing changed!