God is bloot

Mea Culpa is gezien de drukke werkzaamheden, belasting en vele meldingen niet in staat om iedereen te woord te staan. Bij het meldpunt SM doen ze het ook rustig aan, en lopen de steunbewijzen in een ander tijdschema en komen ze met nieuwe regels die maar een doel hebben VERTRAGEN, zeker om de bisschoppen tijd te geven enige empathie te ontwikkelen.

‘Na Deetman’ is er niemand bij wie wij kunnen uit gaan uithuilen, kopje koffie of glaasje karnemelk erbij en al onze verhalen kwijt kunnen. Echter voor mensen die meer willen weten waartoe het katholicisme heeft geleid bevelen wij van harte onze zwartboeken aan, dit om de transparantie levend te houden. Bovendien willen wij de komende dagen, het een en ander uitzoeken. De vreemde breuk begin vorig jaar waar nogal geaasd werd op onze ‘archieven’, hoe Deetman zijn bevindingen kon staven met een suggestieve beschuldiging aan ons adres. Het is makkelijk om een rapport te schrijven over de regels, de historie van de vele ‘boven en onder’ ordes, congregaties maar inhoudelijk niets prijsgeeft. Je kunt wel iemand zijn masker aftrekken maar dan zie je nog steeds niet in iemand zijn brein. 

 

Dan is het muisstil betreffende de ‘voorlopige getuigen verhoren’, wij waren ons vertrouwen in de kerkstraat al kwijt, en dat was voor vele  mensen God proberen vast te houden terwijl hij uit je armen viel…..

Nu het vertrouwen in de rechtstaat opgeven, voelt als ijs dat op de bodem van de zee verankert ligt.