Het doofpotje

oom dagobertHet aartsbisdom Keulen heeft een vermogen van 3,35 miljard euro. Dat blijkt uit het jaarverslag van een van de grootste bisdommen van de Rooms-Katholieke Kerk, dat voor het eerst zijn totale vermogen openbaar maakt.

Hoe rijk wil je zijn? Héél rijk. Kunstschatten zoals de schrijn van de drie koningen in de dom in Keulen zijn niet meegenomen in de berekeningen in het aartsbisdom Keulen. Wel zijn beleggingen en onroerend goed meegeteld.

(MCU) Het blijkt dat ze vele potjes hebben die een bestemming hebben?? Wil dat zeggen dat die bestemmingen ook worden uitgevoerd? De doofpot heeft die ook een bestemming? En worden daar de schuld en boete rekeningen mee afbetaald? Of graaien de slachtoffers uit die goddelijke bul want zo zijn er nogal wat kerkvertegenwoordigers die zo naar slachtoffers kijken.

Uit het jaarverslag blijkt weliswaar dat het bisdom een groot vermogen heeft, maar veel geld zit in potjes waar al een bestemming voor is. Zoals het onderhoud van de 600 kerken of de pensioenen van medewerkers van het bisdom.

Luxe-bisschop

De omzet van het aartsbisdom Keulen bedroeg in 2013 ruim 800 miljoen euro. De winst bedroeg 59 miljoen euro.

misdienaar-met-geldzakkl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

59 miljoen in 2013 en in 2014? Verlies geleden? Nee, want de geldzak vult zich eerst met tranen en daarna met zilverlingen.

De financiële huishouding van de kerk in Duitsland ligt onder een vergrootglas sinds het schandaal rond ‘luxe-bisschop’ Tebartz-van Elst van het bisdom Limburg. Die liet van de donaties van gelovigen zijn woning voor tientallen miljoenen euro’s verbouwen.

Gods rijk = op aarde.

One thought to “Het doofpotje”

  1. Bert,

    Het werkelijke vermogen van de Keulse kerkgemeente ligt vermoedelijk nog een stuk hoger. Veel onroerend goed is eerder laag dan hoog ingeschat en veel kerkgebouwen zoals de Dom zijn voor symbolische bedragen in de boekhouding opgenomen

Reacties zijn gesloten.