Het schemer brein

Van kleins af aan wordt je opgevoed met een werkelijkheid die de waarheid stukje bij beetje verknipt, én omzeilt.

Ik had in 2016 een hartstilstand en was daarmee ruim een half jaar buiten ‘beeld’, en in revalidatie. Nog steeds ondervind ik problemen met cognitieve vaardigheden en ga mank in een bewustzijn-schemer waarin dingen niet tot me doordringen. Dezelfde problemen die mijn jeugd vergalden heb ik nu iets extremer en terug! Wanneer ik reflecteer op dit verleden dan heeft men generaties kinderen opgevoed met dit vage (vuur) idee in het schemer (brein) denkvermogen.

good boy

Als tienjarig kind zag ik, voelde ik dat de broeder die de supervisie had over onze slaapzaal, niet helemaal kosjer was, zo’n glazig type met een canonieke theater naam: broeder Jacobus. Iedere avond ging hij met zijn kleffe handjes langs je lichaam, om je tandjes, armpjes en nekje te controleren. Jacobus tilde je op een kistje draaide je om(??) terwijl je hem hoorde hijgen en mijn antenne voor onraad ging ’ting, ting, tingeling’, nadat hij je een klap op je billetjes gaf, rende ik opgelucht weg met een heel naar en akelig gevoel. Meerdere malen is hij over de scheef gegaan, maar niemand die iets deed, geen Franciscaanse spijt, dat kennen de broeders niet. De verantwoordelijkheden zijn menigmaal gevlucht, van Aken naar Bleijerheide, Gemmenich, Meerssenhoven, Potim (Brasil) en nu in the USA hebben ze hun site en andere sporen andermaal gewist. Hun stichter, Johannes Hoover een notoire pedo die geroemd werd door de arme broeders Franciscanen congregatie, zij wisten wat er gaande was maar deden niets. Gelijk het OM te Heerlen, ze weten dat de waarheid beter niet aan het licht kan komen, de aloude top-down hiërarchie moet gehandhaafd blijven. Politie huichelt maar door. Ik zou advocaat moeten inschakelen want dan kan het verlengd worden, deze tijdwinst en uitputting van krachten onzerzijds ‘mea culpa’, artikel 12 procedure, wille ze niet en het lijkt me duidelijk waarom niet.

Vijf jaar hebben ze al gerekt, na decennia van media / sepo-doofpotten maakt het Christelijk zuiden zich eeuwig belachelijk en ongeloofwaardig. Nogmaals wat een huichelaars.