Het Sloper Journaal (15)

klokkenluider

Is het te laat?

Komt de economie nu weer op de eerste plaats en / of zien we onder ogen dat we ‘de oude weg’, niet tot de laatste druppel kunnen leegknijpen. Door de coronacrisis gaven consumenten plotseling een stuk minder uit en werden de Duitse auto-industrie, investeringen en export hard geraakt. Ook Nederlanders gaven minder uit maar die zijn bezuinigingen gewend. Daardoor is bijna tien jaar aan economische groei in drie maanden tijd weggevaagd.

“Nu is het officieel, het is de recessie van de eeuw”, zegt Andreas Scheuerle van de Duitse DekaBank. “Wat crashes op de aandelenmarkten of oliemarkt tot nu toe niet voor elkaar kregen, is een klein wezentje van 160 nanometer groot wel gelukt.”

Ook bij KLM zijn de dukaten-meesters hard aan het rekenen geslagen en komen nu met milieu vriendelijke voorstellen…4.500 tot 5.000 banen foetsie. We hebben tal van argumenten aangedragen sinds de aankondiging van de huuropzegging, de woningnood, de sociale status van de wijk, de inefficiënte sloop van verschillende wijken tegelijkertijd (Caberg, Trichterveld, Mariaberg, Blauwdorp) en de geregisseerde verdeel en heerspolitiek van Servatius en Maximus. Dan de corrupte media allen gesponsord door de gemeente of vriendjes uit het bolwerk der RKK en de nietsontziende klappen van de economie zoals nu steeds meer zichtbaar wordt.

Corporatie Servatius denkt zelfs aan Corona, voor het eerst reppen ze over het virus en de ‘noodzakelijke maatregelingen’ (mondkapje?) in een schrijven. Of we de plinten willen schoonmaken?

Ja, hoor we zullen flink poetsen onder de groots mogelijke schoonheidsdwang, daarna foto op Instagram waar iedereen solidair kan zijn met desbetreffende lachebekje, én het slopen van mensenrechten.

photo Helga Weber