Homo en God

kerst gerardusHomoseksuelen mogen niet worden gediscrimineerd en de samenleving moet hen accepteren. Dat heeft paus Franciscus in een gesprek met journalisten gezegd.

Tegen journalisten in het vliegtuig naar huis van de Wereldjongerendagen zei hij: “Als iemand homo is, God zoekt en goede intenties heeft, wie ben ik om hem dan te veroordelen?” Nooit eerder sprak een paus zich zo barmhartig uit over homo’s en lesbiennes. Hij zei ook homoseksuele priesters niet te veroordelen.

De paus verwees naar het catechismus van de katholieke kerk. Daarin staat dat homoseksuele geaardheid niet zondig is, maar homoseksuele handelingen wel.

(reactie MCU) Wat gebeurt er als iemand homo is en niet in God gelooft? Als hij God niet zoekt wordt hij /zij dan een paria? Een homo kan alleen goede intenties hebben als die geen handelingen verricht?? Hoe gek wil je het maken met het katholieke zondebesef dat seksuele handelingen, ook voor de hetero mens, mits die binnen het huwelijk plaatsvinden dan wel de voortplanting dienen, de goedkeuring van een stelletje seksloze moraalridders op leeftijd kunnen wegdragen. Waarom gaat de kerk geen priesters screenen of hij homoseksueel is door hem 1 maand op te sluiten met kinderen. Gaat God iets voorkomen? Behoeden? Heeft de catechismus enige therapeutische waarde gehad voor broeder Jacobus, Lebuinus, voor pater seksepietje, voor Bulletje, Valentino, bruut Alphons, Servatius noem ze maar op die lekkere jongens van Bleijerheide…..zij legden de catechismus op de kerkbanken, zij werden niet veroordeeld door het canonieke recht, indien onhandelbaar  overgeplaatst….wereldwijd. Het is een vorm van positieve discriminatie met een randvoorwaarde, en als je dan toch voor mensenrechten wilt opkomen…a good gay (is a dead gay). 

Verbod op vrouwelijke priesters
Fransiscus zei ook dat het verbod op vrouwelijke priesters in de rooms-katholieke kerk ‘definitief’ is. “De kerk heeft gesproken en zegt nee”, aldus de kerkvorst, “die deur is gesloten.” De paus zou wel graag willen dat meer vrouwen leidinggevende functies in besturen van de kerk en de zielzorg innemen.

LP voorzijde blog(reactie MCU) Vrouwen sta op, loop de kerk uit als die voor jullie definitief gesloten wordt. Dit definitief ‘nee‘ kan ook omgedraaid worden in een definitief ‘nee‘ tegen de kerk. De kerk blijft discrimineren ook al beroepen ze zich op scheiding van kerk en staat. Op de LP Pop Against Pope in 1985 zongen wij al ‘mom is mad and dad is dead but mom will never be back in the citchen again’.  

De katholieke kerk bestaat in meerderheid uit homoseksuele priesters, vandaar dat Franciscus onlangs moest erkennen dat er een ‘homo-lobby’, in het Vaticaan opereert, die lobby heeft resultaat geboekt….moet je wel in God geloven!