Laat de katholieke kerk met rust

Dit is geen 1 april grap

.

Rubin L. Oppenheimer was onlangs te gast in de Vooravond, in de uitzending ging het over hoe onheus de pers bejegend wordt en zien een toenemende agressie tegen de media. Het is zeer verontrustend en verwerpelijk hoe de pers geschopt, bedreigd wordt. Je houdt het niet voor mogelijk in ons vrije landje maar Rubin L. vertelt tussen neus en lippen hoe de Limburger (hoofdredactie) Rubin L. vroeg om de katholieke kerk met rust te laten…geen spotprent over priesters, het bisdom of andere ongemakkelijke beelden met kinderen. Vriendjes of anders….we kicken je eruit zoals Pieter Omtzigt te wachten stond (mits de camera geen notitie had vastgelegd). Staan hier niet zaken op zijn kop…de pers die zelf censureert.

Sinds Pop against Pope…geboycot

Sinds internaten ken ik dit gesloten verraders systeem, een beetje afwijken, anders zijn, en je wordt geëxcommuniceerd, buiten gesloten, opgesloten en / of je krijgt geen opdrachten, je wordt niet meer gedraaid op de radio, ‘and a banned stamp’ op je voorhoofd geplakt en nergens, geen solidariteit.

Hoe de pers zelf censureert bij het zoeken en vinden van de waarheid. Als de hoofdredacteur van de Limburger een cartoonist vraag ‘de katholiek kerk met rust te laten’ dan wordt het tijd dat de bezem door deze mentaliteit gaat. Nu met de recentelijke onthullingen door Joep Domen in de NRC over de subsidie roof (gaat om miljoenen) en vriendjes politiek van CDA prominenten blijft Limburg nummer 1. in Casa Nostra.

Buiten het feit dat ze kamerlid Omtzigt elders werk zou vinden gaat dit schofferen gewoon door maar de premier waarschuwt voor teveel emoties!!??  Nou, de premier kan van alles willen, managen maar van emoties blijft die af, die zijn van mensen, van echte mensen (dat zijn mensen die niet de hele tijd lachen).

De Tweede kamer is geen kleuterschool.

Hier, in het zuiden moesten ‘de vriendjes’ in het verleden en indien mogelijk in de toekomst, alles in de doofpot proppen, the good old boys network, gesloten als een oester, een oester met kleine bijvangst tegenwoordig, en als je hoopt heb dat er nog wat eetbaars tussen zit, geen afrodisiacum want CDA’ers zijn erg gevoelig voor lustopwekkende middelen (geld-subsidie).

En voor de brave katholieken is lust geen goede zaak zo is gebleken, daar ze nogal wat misdaden op hun kerfstok hebben, gaan ze gewoon door met het sluizen van subsidie geld in eigen beurs…diefstal? In Limburg heet dat een vriendendienst. Het mag duidelijk zijn oude patronen verdwijnen niet zomaar, doch hier is het heel hardnekkig. Heel wat misdaden worden verzwegen zoals de RKK misbruik affaires, voor mij (nog persoonlijker) de dood van mijn vader, alsmede de artikel 12 procedure MCU op verzoek van de Tweede kamer.

Mevr. Toorenburg, ik hoor haar nog roepen tijdens de hoorzitting seksueel geweld ‘de onderste steen moet boven (het ging over de afstandsbaby’s) maar daarna gebeurde niks’ geen enkele steen kwam boven; Toorenburg is eindelijk met haar stenen op weg naar een nieuwe baan. Met het CDA verandert er niks, nu niet, morgen niet alleen als Pieter Omtzigt blijft. Ik heb met hem in de Tweede kamer gesproken en hij kan ook liegen maar is 1000 x meer integer dan alle christelijk gesubsidieerde bestuurders. Het gaat maar door met ontkennen, isoleren, steekpenningen, subsidies in de eigen zak steken, vriendjes voortrekken. De vrienden republiek leeft nog steeds.

Het is hypocriet als je persvrijheid ter sprake wilt brengen (terecht) maar zelf aan censuur doet zoals wij, mea culpa klokkenluiders, mochten ervaren. Muziek wordt als het niet ‘Limburgs’ of plat is, wordt aan de kant geschoven want de eigen identiteit moet prevaleren. De old boys network mentaliteit blijft in eigen kring. Ze gaan gewoon door met hun creatieve bekrompenheid, het sluizen van subsidie geld in eigen beurs…diefstal? Ja, zeker maar niemand durft er wat van te zeggen en is er één priester veroordeelt en in de gevangenis na alle onthullingen? Niet één, nul komt nul? Gelukkig dat de internaten gesloten zijn want zouden ze iets geleerd  hebben?

Joep Dohmen heeft opnieuw de rotte wortel blootgelegd en hij, de wortel, kronkelt nog steeds door ons prachtige landschap, deze Camorra wortel zit in ons, zit in onze bodem…in ons DNA. Het isoleren van klokkenluiders gaat door, de censuur idem. Laat alleen katholieke Limburgers stemmen dan komt alles goed na het concilie.