Lage Bewijslast

Bleijerheide 22 aug licht boven het avondlandTijdens Deetman onderzoek kwam men al met enkele aanbevelingen die snel werden overgenomen door KNR en bisschoppen…Verjaring mag niet leidend zijn, en een LAGE BEWIJSLAST.

Wat mij, en met mij, honderden mensen die een klacht hebben ingediend van het hart moet, is dat de ‘lage bewijslast’ tot in den treuren moet worden aangetoond. Eerst de samenstelling, vaststelling van het klaagschrift bij een jurist. Dan de aanvullingen, het zoeken en corresponderen over de steunbewijzen. Nadat deze officieel ondertekend zijn, krijg je een uitnodiging om op het power-point kantoortje van de commissie onder de loep te worden genomen. Daar begint de hele ellende weer van voren af aan: “u kunt zich vast en zeker nog wel die eerste keer herinneren! Hoe was dat voor u’? Het hele dossier wordt doorgenomen, doorvragen urenlang….lage bewijslast? Secondaire victimisatie van het ergste soort.

Dan brengt de Cie. een advies uit aan de compensatie commissie, daar zitten de verzekeringsjongens te tellen, de verschillende categorieën tegen het licht te houden, kun je aantonen dit, aantonen dat, ‘bewijzen’ overleggen van therapieën, psychologische rapporten en / of ziekenhuis opnamen. Lage bewijslast?

“Kunt u aantonen dat u de enige in de familie bent die carrières heeft misgelopen, vertoont u raar gedrag, kan uw vrouw dat bevestigen’? ‘Heeft u ooit met iemand hier over gesproken’? Ik zeg u, lotgenoten…de biecht is er niks bij, en alles wat u vertelt komt in dossiers van wie, wat gebeurt met al deze informatie?

in de putDan het geweld, ondanks de toezegging van kardinaal Eijk in de Tweede kamer, geweld in combinatie met seksueel misbruik mee te nemen, gebeurt het tegenovergestelde op de burelen van meldpunt RKK. De benen vallen daar stil, net nu de Tour de France weer gaat beginnen, beweegt katholiek onderzoek even niet….in wiens opdracht?

Paus Benedictus XVI heeft ”vol schaamte” toegegeven dat het christendom geweld heeft gebruikt in zijn lange historie. De paus sprak op een bijeenkomst van ongeveer 300 leiders van allerlei religies in Assisi, thuisstad van de heilige Franciscus. Hij voegde eraan toe dat bij het geweld ”duidelijk sprake was van misbruik van het christelijke geloof, tegenstrijdig met zijn ware karakter’‘. (einde quote Benedictus).

Vol schaamte zijn kinderen volledig in elkaar geslagen door broeders, gepest, opgesloten door geestelijken…men moet ze met de roede tuchtigen het leitmotiv von die árme brüder Franciscus…de lage bewijslast is een hel als je hier drie jaar inmiddels mee bezig bent, duizenden verhalen hebt aangehoord, en uiteindelijk in een sneltreinvaart, zonder het Deetman rapport te hebben gebruikt, vergeleken, jassen we alles 1 op 1 door uw strot…ja meneer Eijk, ‘het staat er echt geschreven 10.000 tot 20.000 kinderen misbruikt’, maar wat die lage bewijslast betreft: de kerk betaalt dus bepaald.