Lekker sporten

Drie voormalige Amerikaanse turnsters hebben de arts van het Amerikaanse turnteam beschuldigd van seksueel misbruik. De drie spraken voor het eerst openlijk over het misbruik in het tv-programma ’60 minutes’.

Een van de drie turnsters is Jamie Dantzcher, deelneemster aan de Olympische Spelen in 2000. Ook drievoudig kampioene ritmische gymnastiek Jessica Howard en Jeanette Antolin vertelden zondag gedetailleerd over het misbruik door hun voormalige ploegarts Larry Nassar.

Nassar werd in december vorig jaar al opgepakt omdat hij kinderporno in zijn bezit zou hebben. Daarvoor werd hij al eens eerder opgepakt. Nassar, tot juli 2015 bijna 30 jaar dokter van de ploeg, ontkent alles. Hij werd destijds ontslagen wegens een andere verdenking van seksueel misbruik.

Officials zouden niets hebben gedaan om het misbruik tegen te gaan, terwijl ze er in meerdere gevallen wel vanaf wisten. Meerdere turnsters zeggen in de kranten het misbruik intern te hebben aangekaart, maar dat daar niets mee is gegaan.

‘Ons’, internaat arme broeders Bleijerheide wisten de broeders van misbruik maar mochten dat niet melden daarom hebben wij dit gedaan. MCU……