Open brief BC / KNR

Vlak na de HEG genoegdoeningsbrieven volgde een algemeen schrijven van

bisschoppen en KNR.

boksbal ABB

De brief is ondertekend door bisschop J. van den Hende en J. van den Eijnden ofm KNR. CBB (collectieve boksbal) Bert Kreemers zal, zo meld de brief op het einde, u doorverwijzen voor een gesprek met orde / congregatie….maar vooralsnog blijven de bisschoppen en de hogere religieuzen netjes op afstand. Het leed kan uiteraard niet meer ongedaan worden gemaakt, dat besef is doorgedrongen bij de bisschoppen als de slachtoffers….alleen wij moeten ons weer melden!!??

Er zijn, zo stelt de brief, voor de toekomst afspraken gemaakt om situaties rond geweld te voorkomen???(zijn er nog jongetjes / meisjes op internaten). Ten tijde van ons internaat verblijf had geen broeder de moed om bij de jarenlange mishandelingen te kunnen of te willen ingrijpen…maar goed wat zeuren we, eerst wilde men het geweld niet onderzoeken en daarna kwam men met een zuinige regeling, ik heb de afgelopen weken vele telefoontjes mogen ontvangen, het blijkt dat er mensen zijn die niet voelen dat ze erkenning hebben gekregen. De hoogte van de compensatie was hiervoor de aanleiding. De HEG: Hulpverlening, erkenning en genoegdoening staan niet met elkaar in verhouding. Een mevrouw vertelde me dat ze al jaren bij de psycholoog loopt en het schiet niet op. Een meneer uit Eindhoven had ooit een kop koffie gedronken met de pastoor, hij kreeg de zegen en daar moest hij het maar mee doen. Dan waren de telefoontjes dermate intens dat er geen tijd meer overbleef voor andere schrijnende gevallen die om hulp schreeuwden. Deze brief zou daar een stap in zijn, een standaard brief voor alle slachtoffers, met handgeschreven aanhef ‘geachte heer Smeets’.

Joker.jpgKomt u, monsieur van den Hende, provinciaal van den Eijden met een analyse waarom het zo fout kon gaan in uw kerk. Eindelijk een dader(s)profiel, een psychologisch onderzoek onder uw eigen geledingen, vertel ons nu eens wat u drijft of waarom u zo blind voor het seksueel geweld kon zijn, en laat het ditmaal over aan mensen die benoemd worden door het parlement…of wilt u de 10.000-20.000 slachtoffers onder het dader tapijt schuiven?

Wie heeft de moed om klachten over geweld voor te lezen in de kerk? Pastoor Schafraad die wij als broeder Eymard kennen of Haffmans vriendje pastoor Hover, die blaken van Christelijke naastenliefde als het om hun eigen hachje gaat. Is de weg naar verzoening dermate kort dat die stopt bij de ijzeren voordeur van de OLV basiliek toen een mea culpa uitgesproken diende te worden over bisschop Jo Gijsen, daarna liep ‘de weg naar’…..hartstikke dood.

2 gedachten over “Open brief BC / KNR”

 1. citaat voor hen die geloven dat Klokk Klabbers een uitzendbureau voor advocaten begonnen is:

  ¨het blijkt dat er mensen zijn die niet voelen dat ze erkenning hebben gekregen¨

 2. Opstelten maakt collectieve schadevergoedingsactie mogelijk

  Nieuwsbericht | 07-07-2014

  Consumenten en bedrijven kunnen straks makkelijker hun schade collectief verhalen. Een collectieve schadevergoedingsactie in geld, die minister Opstelten (Veiligheid en Justitie) voorstelt, moet dat mogelijk maken. Representatieve belangenorganisaties kunnen straks naar de rechter stappen om namens een groep gedupeerden een schadevergoeding te vorderen. Dit blijkt uit een wetsvoorstel dat vandaag naar verschillende adviesinstanties is verzonden.

  De collectieve schadevergoedingsactie biedt vooral uitkomst als partijen niet bereid zijn in onderhandeling te treden om de schade collectief af te wikkelen, of er niet in slagen te schikken. De rechter en eventueel een mediator staan partijen bij. Mocht het niet lukken, dan stelt de rechter zelf een regeling voor een collectieve schadeafwikkeling vast.

  etc
  etc

  toen een mea culpa uitgesproken diende te worden over bisschop Jo Gijsen, daarna liep ‘de weg naar’…..hartstikke dood.

  http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2014/07/07/opstelten-maakt-collectieve-schadevergoedingsactie-mogelijk.html

  Opstelten maakt collectieve schadevergoedingsactie mogelijk

  Nieuwsbericht | 07-07-2014

Reacties zijn gesloten.