Nicky

Geen bevolkingsonderzoek in zaak Nicky Verstappen

MAASTRICHT – Een groot bevolkingsonderzoek zoals in de zaak van de vermoorde Marianne Vaatstra is niet mogelijk bij de onopgeloste moord op Nicky Verstappen uit 1998.

Het DNA-spoor dat is aangetroffen op de plaats delict is niet goed genoeg om met de huidige technische mogelijkheden een zogenoemd verwantschapsonderzoek te kunnen verrichten, maakte het Openbaar Ministerie in Limburg vrijdag bekend.

In de zaak van Marianne Vaatstra vraagt de politie Friesland aan ruim 8000 mannen om wangslijm af te staan om familie van de moordenaar te vinden.

Nicky Verstappen werd in augustus 1998 tijdens een jeugdkamp op de Brunssummerheide vermoord.

(reactie MCU): Vreemd, zeer vreemd het lijk van Joos Barten hebben ze in November 2010 wel opgegraven om DNA te vergelijken. Het leverde geen match op. Vanwaar de terughoudendheid als het om een bevolkingsonderzoek gaat? Weerstand bij autoriteiten, RKK prelaten of de bevolking uit Heibloem? Nieuw DNA onderzoek uit 2009 van een onbekende man zou aangetroffen zijn op het lichaam ( niet de plaats van delict) van Nicky Verstappen, alle reden om onderzoek te blijven doen.