Non-Stop-Pop

 Tuesday, February 01, 2011

Sales..ianen

De salesianen van Don Bosco hebben hun ”diepe spijt” betuigd aan slachtoffers van seksueel misbruik binnen de religieuze congregatie en erkennen schuld. Ook heeft de congregatie afgelopen zaterdag concrete afspraken gemaakt met slachtoffers over een schadevergoeding.

De salesianen schrijven in de brief diep onder de indruk te zijn van getuigenissen over seksueel misbruik van slachtoffers. ”Wij begrijpen echter heel goed dat alleen het opnieuw betuigen van spijt niet voldoende is.”

Volgens de slachtoffers gaat de congregatie beschuldigde salesianen die nog in leven zijn, ook aanklagen.

Het is te hopen daar de Sales..ianen al eerder een slachtoffer geld hebben geboden maar daarvoor wel moest zwijgen, er iets van geleerd te hebben. De gesloten deal die nu op handen is doet een beetje denken aan de transferperikelen waar allerlei acrobatische stunts uitgehaald worden. Contract is een contract…een sales..iaanse aanpak die tot geen resultaat heeft geleid houd nu de deur wederom op slot om al te gortige informatie niet te hoeven erkennen. Natuurlijk in bedekte termen en niet steeds met excuses komen zoals Stan Hoen in Roermond, is achterhaald en doorzichtig. Betalen om er vanaf te zijn want bisschop van Luyn moet buiten de grote misbruik kijker gehouden worden.

Het Don Bosco jeugdwerk te Lauradorp / Waubach nu Landgraaf werd jaren geleid door pater D. die moedwillig een pedofiel in dienst hield die jongens aanrande. Niemand durfde hierover te spreken want dan stak pater D Salesiaan er een stokje voor. Je kon zeggen dat deze man ‘erotisch’ voorwerk deed om te zien of jongetjes bereidwillig waren in en rond het Oratorium want het bid en werk terrein van de Sales..ianen deed goede zaken met jongerenwerk. In het oratorium kon je voorheen veel dam en ganzenbord spelletjes doen of als idioten te staan pingpongen maar meestal hingen we gewoon verveeld rond in of buiten het Oratorium. Ik kwam op het idee om ‘Non-stop-Pop’ op te richten om enig vertier te hebben en natuurlijk de meisjes, om met ze te kunnen dansen en onze nieuwe muziek te delen. Veel ouders waren bereid hun kinderen naar de door jongeren zelf opgerichte disco ‘Non-Stop –Pop’ te sturen, het was tenslotte bij de Pater en die kon je vertrouwen. Non-Stop-Pop werd door ondergetekende met enkele vrienden en klasgenootjes opgericht in 1966. Snel was een dealtje met de Sales..ianen pater D beklonken en we konden op de zaterdagavond onze gang gaan. We behingen de TL lichten met crêpe-papier, gooide de ping-pong tafel aan de kant, huurden een disco installatie, kochten plaatjes, verzorgden de bar en onze Non-Stop-Pop avonden kregen veel respons. We deden alles zelf, niks PR of managementplannen, ieder meisje dat we leuk vonden spraken we aan en nodigden we uit. In no time was Non-Stop-Pop een groot succes. We haalden soms de hippe kids uit Heerlen erbij en hadden de beste muziek van Jimi Hendrix tot the Who, Small faces, Byrds you name it. Maar op de avonden zelf hield Pater D de kids nauwlettend in de gaten wanneer zij slow-dansten op A Whiter shade of Pale of Ruby Thuesday. Wanneer het intiem werd en de versierde TL buizen door dansende paartjes werd uitgedaan, stormde Pater D naar voren om een zwoel sfeertje te voorkomen. T. de aangenomen pedo van Don Bosco kon vrijuit zijn gang gaan, hij werd niet op de vingers getikt ook niet toen ik pater D vertelde dat T. probeerde mijn gulp open te maken. Pater D lachtte en sloot de deur om even met mij te praten, hij wilde het sussen echter daar ik kookte van woede, omdat ik net van internaat kwam en daar dezelfde dingen heb meegemaakt, kregen pater D en ik een fikse ruzie. Niet lang daarna ben ik uitgestapt. Non-Stop-Pop had toen al bijna een jaar gedraaid, hard gewerkt, veel opgebouwd en een volle zaal met veel swingende en happy kids. Non-Stop-Pop was een succes en zeer winstgevend. De pater is na mijn vertrek doorgegaan en hebben zeker twintig jaar ‘de disco’ dansen bij de Pater georganiseerd. Opbrengst??? Loopt in de tonnnen. Kortom heren sales..ianen? Jullie betalen onze lotgenoten toch niet van het geld van Non-Stop-Pop?

2 gedachten over “Non-Stop-Pop”

 1. Vanavond op weg naar verzoening.

  Ik wens je kracht toe bij deze moedige stap.
  Een handreiking, die jij ook namens jezelf doet.
  De Christusfiguur en Bert zijn immers één.

  Het grootste struikelblok verdwijnt daarmee echter niet.
  De krampachtigheid van de ontkenning van de geestelijkheid op alle niveaus.
  Er is binnen RKK geen plaats voor persoonlijk zuiver denken.
  Door binnen het systeem iemand te willen ZIJN,
  blijft eenieder immers gegijzeld door deze eigen keuze.
  Je moet een REBEL willen zijn om daartegen weerstand te kunnen bieden.

  Ik wens je een mooie avond
  Jos

  http://www.youtube.com/watch?v=WRPw-FFZc6M&list=PLC08558D2B7992AA2&index=5

Reacties zijn gesloten.