Normal Country (USA)

De 64-jarige Stephen Paddock opende zondagavond het vuur op een countryfestival in Las Vegas, waarbij zeker 59 doden en ruim 500 gewonden vielen. Wie is de man die de dodelijkste schietpartij in de Amerikaanse geschiedenis aanrichtte?

Het eeuwige liedje over de normale man / vrouw die een gruwelijke misdaad pleegt. Paddock (had je vroeger niet een kroeg op het Amorsplein, Maastricht de Paddock)?? okay er is geen link dus dit terzijde). Volgens zijn familie leidde hij een rustig leven in Mesquite met zijn vriendin, ongetrouwd en een onopvallend bestaan in Mesquite, in een complex voor gepensioneerden. Zijn broer Eric omschrijft hem als een man die graag online gokte, naar countrymuziek luisterde en op cruises ging. Een echte droom Amerikaan dus.

Ook was de man kinderloos en wist Paddock voor zijn pensioen twee miljoen dollar (1,7 miljoen euro) te verdienen, voornamelijk in de vastgoedwereld. Volgens zijn broer ging hij vanwege zijn liefde voor kansspellen regelmatig naar Las Vegas. “Gokken was als een baan voor hem”, verklaarde hij tegenover The Washington Post.

Even dit, een rustig bestaan maar toch een interview met de Washington Post, zijn daad schokte zijn familie, het wapenland USA en ver daar buiten. Zijn vriendin verbleef ten tijde van de schietpartij in het buitenland, al even opmerkelijk. Heeft hij haar doelbewust het huis uitgeloodst om iets vrijer zijn gang te kunnen gaan? Of wist zij juist ervan? Blijkbaar, hoorde dit bij zijn stille, nooit een pistool getrokken, houding. Zijn broer stond te schreeuwen aan de voordeur dat Paddock een paar handvuurwapens had, maar daar waren volgens hem geen automatische wapens bij!!!!

Leugen nummer uno! Van Paddock uiteraard, zijn broer wist het niet want Paddock opende vanuit zijn hotelkamer op de 32e verdieping vanuit het Mandalay Bay Hotel het vuur met een automatisch wapen. Waarom hij op tienduizenden mensen schoot, blijft voor de politie een groot raadsel. Ook zijn broer, die geen politiek of religieus motief kan bedenken, weet daar het antwoord niet op. Familie?

Voor de lokale politie was Paddock een onbekende. De man was in zijn leven één keer in aanraking gekomen met de politie, meldt The New York Times. Dit was vanwege een verkeersincident.

De politie bevestigt dat de Amerikaan alleen handelde. De FBI gelooft niet dat hij banden had met “internationaal terrorisme” en ontkent de claim van Islamitische Staat?? Hoezo ontkennen, ze weten nog niets van hem, was een country boy, rustig en dus geen banden met IS? Deze logica ontgaat mij volledig, waarom moet alles in het plaatje van de politie of de publieke opinie passen? Paddock wist zelfmoord te plegen voordat agenten bij zijn hotelkamer konden komen. Daar vonden agenten na onderzoek in totaal 23 vuurwapens, in zijn woning nog eens negentien hoe heeft hij die binnen kunnen smokkelen?? In Mesquite zijn ook explosieven, munitie en ammoniumnitraat aangetroffen. (lees onder de opmerkelijkste feiten van ammoniumnitraat van Breivink én Timothy McVeigh!!!)

Christ Sullivan, eigenaar van een wapenwinkel in Mesquite, verklaart dat de 64-jarige man een klant was, die voldeed aan alle noodzakelijke achtergrondcontroles en procedures. “Hij heeft nooit een indicatie gegeven dat hij ooit instabiel was”, (zijn die wapenhandelaren psycholoog). Sullivan vertelde niet welke wapens hij aan Paddock verkocht, maar zei wel dat het geen automatische wapens waren. Zo’n man moet je op voorhand niet geloven, lying, lying, lying bastards living for and with guns.

Het bloedbad dat Paddock in Las Vegas aanrichtte gaat de boeken in als de dodelijkste schietpartij in de Amerikaanse geschiedenis. Door een country boy, normaal! (rechts / conservatief / racist / haat? Een Amerikaans product van eigen bodem?

Aanslagen met ammoniumnitraat

  • De bomaanslag door Timothy McVeigh, in Oklahoma City in 1995, werd gepleegd met een vrachtwagen vol ammoniumnitraat en nitromethaan.[2]
  • De bomaanslag door Anders Behring Breivik, in de regeringswijk van de Noorse hoofdstad Oslo op 22 juli 2011, werd veroorzaakt door explosieven op basis van ammoniumnitraat dat onttrokken werd uit kunstmeststof.

Deze Paddock had zich goed voorbereid en wie weet wat er nog meer boven Paddock komt.