One Love Manchester

Gisteren werd een benefiet concert gegeven voor alle slachtoffers Manchester terwijl die aanslag nog niet verwerkt is, vielen gisteren opnieuw doden op London bridge en leek het dreigings-niveau even een graadje minder aldus de ‘incidenten terreur’, van prime-minister May, maybe wishful thinking want een nieuwe generatie is in oorlog met haar levensstijl.

Gisteravond bleek een nieuwe generatie geboren met deze keer vrouwen in de hoofdrol met natuurlijk Ariana Grande, Katy Perry en Miley Cyrus. De mannen speelden een bijrol Niall Horam, Liam Gallagher, Robbie Williams, Pharrell Williams, Cold Play en The Black Eyed Peas traden op. Grande deed meerdere duetten. Stevie Wonder, oud-voetballer David Beckham, sir Paul en U2 spraken het publiek toe in een videoboodschap.

De boodschap was duidelijk wij houden allemaal van elkaar, maakt niet uit welk ras, afkomst, sociale groep, sekse: zij willen onze levensstijl vernietigen. Het was niet eens zo heel lang geleden dat onze levensstijl ook niet mocht van de toenmalige elite / politieke partijen. Homoseksualiteit was 25 jaar geleden nog verboden, je mocht niet van het zelfde geslacht in het huwelijksbootje, de oorlog in Vietnam was geen terroristische bezetting maar diende het vrije westen met honderdduizenden doden tot gevolg. Irak, een volkomen illegale aanval door Blair en Bush (300.000 doden) waardoor IS vaste voet aan de grond kreeg in de regio. Blair als Bush zijn oorlogsmisdadigers heb ik niet gehoord, net zo min als de onschuldige slachtoffers onder moslims in de Arabische landen. Het militair industrieel complex werd evenmin genoemd,  zij zorgen voor de bommen; de propaganda zit bij de 8% super rijk, die achter de schermen uitmaken wie welke aanslag heeft gepleegd. Geen ideologische strijd maar een selfie danscompetitie onder de jeugd die geen Maarten Luther King of Bob Dylan in hun midden hebben. Geen Malcolm X of Black Panthers, geen gewelddadige Bader-Meinhof tegen de elite maar een compleet intolerante sekte (IS), die ons aanvalt en wilt vernietigen. Uiteraard gaan we dit niet toestaan, voor de vrijheid die we kennen laten we ons de mond niet snoeren zoals dat in mijn jeugd, op internaten de gewoonste zaak van de wereld was.
De enige die een beetje filosofisch het publiek toesprak was Justin Bieber, hij gaf alleen met zijn gitaar uitdrukking aan een morele uitdaging zich niet te laten kisten, dat liefde een beter en sterker wapen is dan haat. ‘Don’t you agree’?

”Vanavond gaat het alleen maar over liefde”, zei Grande nadat ze zelf had gezongen. Ze bedankte het publiek dat het was gekomen en vertelde hoe ze een moeder van een van de slachtoffers had ontmoet.

“Toen moest ik erg huilen”, vertelde ze met een snik in haar stem. “Maar toen zei de moeder dat ik daarmee moest stoppen. Mijn dochter wil je niet zien huilen, ze wil je hits horen.”

Geld inzamelen

Met het concert wil Ariana Grande zo veel mogelijk geld inzamelen voor de slachtoffers van de aanslag. Grande meldde zondagavond op Facebook dat ze al ongeveer 309.000 dollar (275.000 euro) heeft opgehaald. Nu nog onze politici overtuigen niet mee te gaan met nog meer wapengeweld of beter: One love for all.