Onze standpunten sinds 2010

1) Een gezamenlijk streven naar een Europees parlementair onderzoek

2) De slachtoffers herdenken van misbruik en mishandeling in de katholieke kerk over heel Europa cq de wereld!

3) Mensenrechten, vrouwenrechten; gelijke rechten voor homo-lesbo paren, transgender mensen.

4) Het negeren van het verbod op discriminatie (bv hostie weigeren aan mensen om hun aard; vrouwen niet toelaten in priester ambt)

5) Het verbieden van abortus zelfs voor de meest kwetsbare vrouwen

6) Het hardnekkig stilzwijgen over seksuele aberraties in de katholieke kerk; het openbreken van de doofpot / zwijgcultuur

7) Het stopzetten van politieke invloed van het Vaticaan als dictatoriale nepstaat in democratische organisaties over de hele wereld zoals de VN

8) Misdaad tegen de menselijkheid kent geen verjaring wanneer het identificeerbare groepen betreft en dat zijn……. kinderen.

NEE, deze standpunten zijn niet gewijzigd!

Sterker nog KNR, contactgroep, kardinaal Wim, ingepalmde slachtofferorganisaties noem ze maar op zwijgen de engelen jongens dood omdat een Europees onderzoek wel eens noodlottig zou kunnen worden. De schandalen op dit internationale internaat dat allerlei zaken kon wegsluizen (ook hiervoor is melding gedaan bij de politie om artikel 12 aan te spreken), wil men niet grondig onderzoeken.

Crispina schreef onlangs ‘

citaat:
” In 1960 kwam Pastoor Otten van Chevremont, broeder Pancratius van Bleijerheide en Zuster Andrea van der Holz op de gedachte De Vereniging van schoolbesturen te stichten die de verantwoordelijkheid zou moeten gaan dragen voor een goede administratie en een goed beheer van de katholieke scholen in Kerkrade

Steeds blijkt dat er meerdere partijen betrokken waren bij allerlei activiteiten van het St Maria ter Engelen internaat der arme brüder Franciscus. Niet alleen op het internaat maar vlakbij bij de minder-broeders / paters eveneens te Bleijerheide spookte het en lopen er meldingen bij RKK. Zij weten van deze klachten en vroeger of later zal blijken of de hele doofpot Bleijerheide zowel nationaal als internationaal zal leiden tot een Europees parlementair onderzoek want de politiek in Nederland wilt (nog) niet.

Wij kregen onlangs deze klacht binnen (tevens oproep):

Bericht inhoud:
‘Ik heb een melding gedaan over het sexueel misbruik door paters Fransiscanen in het parochiehuis van de Fransiscus kerk te Bleijerheide.
Het gebeurde in de jaren 1964-1974 en ik ben op zoek naar eventuele meerdere meldingen daarvan. Weet u daar iets over?

19071924 Leidsche Courant noviciaat Paters Minderbroeders van Wychen naar Bleijerheide