Paus haalt uit

Maar de boel blijft op slot.

Ter afsluiting van de driedaagse conferentie over bescherming van minderjarigen tegen misbruik binnen de kerk heeft paus Franciscus hard uitgehaald naar plegers van seksueel misbruik.

Het Mea Culpa ja ja het ligt allemaal voor de hand, sorry sorry is reeds gezegd bij het begin van ons klokken-luiderschap, vóór de installatie van de commissie Deetman. Dat het overal voorkomt, in allerlei milieus, in gezinnen, in de bijbel belt, bij de Jehova’s is duidelijk: ’they’re not the only one’ maar pleit dat de kerk of iemand vrij??

Vier dagen confereren en het narcisme slaat weer toe. Ze geven geen openheid want de blik is gericht op hunzelf, op een verknipt systeem van leugenaars en bedriegers. Niemand wordt aangepakt, niemand is veroordeelt. In Nederland gaat ‘alle aandacht naar de slachtoffers’ en doe dan vooral één ding: praat niet over de daders. Dat deed Deetman ook niet vandaar dat hij uitgenodigd werd in het Vaticaan. Bisschop van de Hende praatte niet over onze 7 punten, ingediend door ons, Mea Culpa, en onze Belgische en Franse zusterorganisaties WMK et Parole Liberé. Als narcist stelt de kerk zich nog steeds op en dan bestaan de slachtoffers weer even niet….zeven punten in de prullenbak hoek.

Hier en daar is iemand uit functie gezet maar de canonieke wetten staan nog recht overeind en zullen blijven….door scheiding van kerk en staat. Zij bepalen wanneer een kinderverkrachter veroordeelt wordt en niet de wet, de rechtstaat want niemand wordt bij justitie aangegeven. Dat is het werkelijke gevecht waar het om gaat. Zo agressief de broeders van Bleijerheide waren met hun straffen en gelijk zo spelen ze het weer, en de staat zal toekijken…het OM weigert al sinds 2013 een artikel 12 procedure dus zij hadden beter kunnen aanschuiven in Rome, twee vliegen in een klap (is wat anders dan de vliegen van Wiertz) waar je naar kunt blijven slaan. Doch de filosofie van ons Mea Culpa bestuur vanaf het begin 2010 (want Klokk gaat de zaak niet meer redden) LEVEN WIJ IN DE KERSTRAAT OF IN EEN RECHTSTAAT.

De grootste openbaring van deze top is het uit de mouw toveren van een oude bekende die hoognodig gemist werd namelijk: ‘de duivel‘. Die waren we even vergeten want die rommelt in ons innerlijk, in ons hoofd, en daar moest deze bisschoppenconferentie doelbewust op terug reflecteren. Toch handig zo’n uitvinding van de katholieke geest. Hij, de duivel krijgt de schuld. Dit vage, gespinde fenomeen uit onze jeugd verwijst naar het innerlijk conflict van de mens waar hij niet onder de verleiding van seksualiteit vandaan komt. Jos JM Slagen schrijft me dat dit past bij de schijnaanpak van dit wereldwijde misbruik dossier. De mens verandert niet alleen de duivel manifesteert zich steeds in een ander gedaante….en daar maakt ie nu weer handig gebruik van….te Rome.