Persoonsverwisseling en de bezieling die je wilt delen

Zoek de broeder! Met bezieling!Er is door  enkele parochianen van de Maastrichtse Koepelkerk een stichting opgericht voor de op non-actief gestelde pastoor Jan S. De stichting ‘Bezieling wil je delen’ wil financiële ondersteuning aan de onlangs in opspraak geraakte pastoor bieden.
Jan S. is voorlopig geschorst door het bisdom Roermond omdat tegen hem een klachtenprocedure loopt bij het meldpunt seksueel misbruik RKK. Drie oud-leerlingen van jongensinternaat Blijerheide claimen dat de huidige pastoor zich in de jaren zestig, toen hij daar als broeder werkte, aan seksueel misbruik schuldig heeft gemaakt. Het bisdom heeft standaard beleid dat als er nog een officieel onderzoek naar een van zijn geestelijken loopt, diegene voorlopig niet zijn functie bij een kerk of parochie. mag uitoefenen. Het geld dat ‘Bezieling wil je delen’ inzamelt is vooral bedoeld voor advocatenkosten, bevestigt Jozeph van der Leegte namens de stichting. “Er moet sprake zijn van persoonsverwisseling. Wij hopen vooral dat hij snel gerehabiliteerd kan worden”, aldus Van der Leegte. Hij bestrijdt dat er een risico bestaat dat er nu een stichting wordt opgericht voor een pastoor die wellicht toch iets op zijn kerfstok heeft. “Wij weten zeker dat hij het niet gedaan heeft.”
De klachten tegen S. moeten nog behandeld worden bij het meldpunt seksueel misbruik RKK. Het bisdom laat weten het onderzoek af te wachten. Tot die tijd blijft S. geschorst. (aldus de Limburger die geen reactie vraagt aan Mea Culpa)

(Reactie Mea Culpa)
Men kan de vraag stellen aan Jan S. met wie wij ons dan vergist zouden hebben? In de media heeft Jan S. altijd verklaart dat hij nooit iets gemerkt heeft, gezien, noch gehoord?? De pastoor kan deze advocatenkosten (???) steun inderdaad goed gebruiken, en met de slachtoffers en hun bezieling is door deze persoonsverwisseling wel heel erg veel mis. Want men vind het blijkbaar niet nodig om contact te zoeken, het verhaal van onze kant te horen. Geen onderzoek of navraag bij de stichting Mea Culpa. Geen poging, nul komma niets.
_______________________________________________________________________________________________________________
‘Bezieling wil men delen’, maar niet met ons de Bleijerheide jongens. Ja, wat wil je hun conclusies  stonden door eigen onderzoek en voor het op non-actief stellen Jan S., vorig jaar al vast.
_______________________________________________________________________________________________________________
“Er moet sprake zijn van persoonsverwisseling”
Er MOET sprake zijn van? Kan men dan nog wel andere opties aan als er sprake moet zijn van persoonsverwisseling. Hoe weet men zo zeker dat dit het geval is geweest? Van pastoor Jan S. want hij is gehoord door zijn eigen fans. Hij, alleen hij, heeft de conclusies getrokken tegenover zijn parochianen dat de beschuldigingen verkeerd gezien zijn. Zeker, wij Bleijerheide ‘Engelen jongens’ voetbalden, studeerden en zagen de broeders alleen ’s avonds het licht uitdoen. In de kerk mochten wij niet omkijken wie achter ons zaten. Onze handjes waren gevouwen en de brave oogjes gericht op de Heer. De broeders baden, en welke persoonsverwisseling is nu in hun gerezen? Jarenlange omgang, verblijf op een gesloten internaat en je komt met een tovenaars verklaring over een persoonsverwisseling? Bezieling wil men delen, voor het aanschijn Gods, ze hebben het allemaal gezien, dus dat is wat wij willen delen met hun:

Hocus pocus, een persoonsverwisseling,  een stichting für den alten, ärme brüder Franciscus met een tovenaars verklaring uit de gouden eeuw! 

3 gedachten over “Persoonsverwisseling en de bezieling die je wilt delen”

  1. Pastoor Jan S. heeft helemaal gelijk, hij is volledig onschuldig.
    Het was broeder Eymard die misbruik pleegde, duidelijk een persoonsverwisseling.

    1. ja ze dachten dat ze zichzelf hadden weggetoverd met een andere identiteit, leuk zo’n naam broeder Eymard! Zich achter iets verschuilen zijn ze altijd erg goed in geweest. Wil de echte Jan opstaan?

Reacties zijn gesloten.