Katholieke ruzie

Jan S. klaagt bisdom aan

De van ontucht beschuldigde pastoor Jan S. uit Maastricht heeft gerechtelijke stappen genomen tegen het bisdom Roermond.

Dat beweert althans vice-kanselier van Weede van bisdom Haarlem.  De pastoor is door het bisdom op non-actief gezet omdat hij wordt verdacht van seksueel misbruik op jongenspensionaat Bleijerheide in Kerkrade. Drie oud-leerlingen deden aangifte tegen de toenmalige broeder Jan S. S. ontkent de beschuldigingen, en heeft in een brief aan oud-leerlingen van Bleijerheide de namen van de drie aanklagers bekendgemaakt.

reactie Mea Culpa: 

Dit zou wel eens een bijzonder “knap” staaltje van Rooms-katholieke wetscreativiteit in Nederland kunnen worden. 

 De heer Schafraad, dat wil zeggen zijn juridische adviseurs, klagen tegen het bisdom Roermond met het doel de schorsing van zijn dienstverband als pastoor van de Koepelkerk in Maastricht rechtelijk op te laten heffen.
 
In deze procedure komen tot nog toe zodoende uitsluitend de belangen tussen de pastoor en bisdom aan bod.
Dat wil zeggen, ter opheffing van het dienstverband zal het bisdom het bewijs moeten leveren, dat de heer Schafraad, voormaals broeder Eymard, wel degelijk kinderen misbruikt heeft.
Het bisdom zal aan deze rechterlijke vaststelling (kindermisbruik) het allerminste interesse hebben, en niets in die richting willen ondernemen.