Katholieke ruzie

Jan S. klaagt bisdom aan

De van ontucht beschuldigde pastoor Jan S. uit Maastricht heeft gerechtelijke stappen genomen tegen het bisdom Roermond.

Dat beweert althans vice-kanselier van Weede van bisdom Haarlem.  De pastoor is door het bisdom op non-actief gezet omdat hij wordt verdacht van seksueel misbruik op jongenspensionaat Bleijerheide in Kerkrade. Drie oud-leerlingen deden aangifte tegen de toenmalige broeder Jan S. S. ontkent de beschuldigingen, en heeft in een brief aan oud-leerlingen van Bleijerheide de namen van de drie aanklagers bekendgemaakt.

reactie Mea Culpa: 

Dit zou wel eens een bijzonder “knap” staaltje van Rooms-katholieke wetscreativiteit in Nederland kunnen worden. 

 De heer Schafraad, dat wil zeggen zijn juridische adviseurs, klagen tegen het bisdom Roermond met het doel de schorsing van zijn dienstverband als pastoor van de Koepelkerk in Maastricht rechtelijk op te laten heffen.
 
In deze procedure komen tot nog toe zodoende uitsluitend de belangen tussen de pastoor en bisdom aan bod.
Dat wil zeggen, ter opheffing van het dienstverband zal het bisdom het bewijs moeten leveren, dat de heer Schafraad, voormaals broeder Eymard, wel degelijk kinderen misbruikt heeft.
Het bisdom zal aan deze rechterlijke vaststelling (kindermisbruik) het allerminste interesse hebben, en niets in die richting willen ondernemen. 

5 gedachten over “Katholieke ruzie”

  1. Hoe bedoel je dat nu AT?
   Wat voor een spel?
   Om iedereen te laten denken dat Dino toch nog in dienst is als pastoor S. en verder niets is gebeurd en die schorsing fake was?

 1. He Dino, veel succes tijdens de hoorzitting bij Wiertz!!!!

  Nu maar hopen dat de politiek ook zo denkt!!!

 2. Dat zou wel eens een juiste analyse kunnen zijn, resulterend in patstelling.

  Daarmee is misschien het moment aangebroken voor de rkk om te concluderen e.e.a. over te dragen aan het OM en de rechterlijke macht.

  In ieder geval mogen slachtoffers nooit de dupe worden van deze onderlinge perikelen binnen bisdom Roermond.

  Wat gaan we dus doen, dames en heren politici?!

Reacties zijn gesloten.