Dino

franc consparicyBezwaren tegen pastoor Schafraad ongegrond

De bezwaren tegen een eerdere uitspraak over pastoor Jan Schafraad (74) van de Koepelkerk in Maastricht zijn ongegrond. 
Maastricht
Van onze verslaggeefster (DIE NOOIT WEDERHOOR HEEFT WILLEN TOEPASSEN MET ONS; Mea Culpa United)

‘Ongegrond’ dat oordeelt de bijzondere kamer van de Klachtencommissie voor seksueel misbruik in de RKK in haar beslissing. Tegen Schafraad zijn aanvankelijk door voormalige leerlingen van het Kerkraadse internaat van Bleijerheide drie klachten ingediend wegens seksueel misbruik.
Daarom werd de pastoor in februari vorig jaar op non-actief gesteld.
Een van de klagers trok zijn klacht later in. De andere twee niet. De Klachtencommissie die hun klachten onderzocht, oordeelde eind vorig jaar dat er onvoldoende bewijs tegen Schafraad is. Schafraads op-non-actiefstelling is toen ‘opgeschort’ door het bisdom in Roermond. Een van de klagers heeft hierna bezwaar aangetekend.
Hij vindt dat zijn klacht niet behoorlijk in behandeling is genomen, onder meer omdat verklaringen ‘van horen zeggen’ niet in de overwegingen zijn meegenomen terwijl dit bij andere zaken wel is gebeurd. De bijzondere kamer vindt de motivatie van de commissie echter voldoende. Of Schafraads schorsing nu definitief opgeheven wordt, kon het bisdom gisteren niet zeggen. “De bisschop is nog in afwachting van een rapportage van het Meldpunt Seksueel Misbruik RKK”, aldus een woordvoerder.

(reactie MCU) Het bisdom kan desgevraagd nog meer grotere en kleinere klachten van ons krijgen. Schuldig verzuim bijvoorbeeld over het zwijgen van misbruik door andere broeders als Leonardus, Servatius, Bulletje, Jacobus, Lebuinus, seksepietje Landric. Bleijerheide was één beerput van seksueel gestoorde, meppende onderdrukkers in dienst van de arme broeder Franciscanen die zich verrijkten over de ruggen van ouders en overheid.