Tierra Intensas (final)

Het ware verhaal van de Montana Tierra Intensas

Op 18 Januari 2022 moest ik mijn huis uit omdat geen recht meer had op een woning te Maastricht; enkel politieke partijen de leegstand wet ondertekent hadden waar een vrij grote groep Nederlanders, konden van dat moment door fluiten naar onderdak en werden ze woonrechten afgenomen. Het gevolg van nalatigheid van de Nederlandse regeringen van pakweg de afgelopen twintig jaar, lieten ze na het probleem van de woningnood aan te pakken en onder ogen te zien want politici wonen in de betere buurten. Wie het wel slim onder ogen zagen waren de speculanten, corporaties, gemeentes en keken wie de beste prijs kon bieden voor hun probleem. Aan menig liberaal touwtje kon men trekken waar diegene met het meeste geld van konden profiteren én ook deden. Geen geld….geen huis goodbye!

peace, love and dance

Nou, ik heb mijn hele leven geleefd als een ‘hippie’, en kan daar ook het beste mee uit de voeten…dance, dance??

Nu, na al die jaren ik geprobeerd heb, ook als singer-songwriter, een beetje vooruit te komen (Trying to get On; Angels in Between album ‘Language of the world, (uitgave Triskell) een prima album overigens doch de Limburgse boycot dialect machine vind het allemaal maar niks van Pop Against Pope tot Mea Culpa blijven ze consequent hun ellebogen gebruiken het is en blijft een roedel mentaliteit, iedereen die niet past wordt verstoten en kon ik verkassen en kwam ik terecht in Spanje in de bergen bij comarca of Marina Baixa in the province of Alicante, Spain. Mooie plek maar wild life, ruwe natuur en periode Januari, februari / Maart, April koud surprise, surprise? Het heeft geregend een maand lang, gelukkig voor het Spaanse land, de bomen, de boeren, de flora en fauna, de dieren voor een noodzakelijke overleving.

Ja, ook links partijen waren met de waan van de dag bezig en dit gigantische probleem van de woningnood niet wilden zien (???) en het probleem wat de regering zelf creëerde zorgde voor enorme prijsstijgingen en misbruik van de woningnood. #metoo konden het toen niet meer oplossen toen alles duurder en schaarser werd en Rutte bleef lachen.

Wil nog terug komen op onze berggids / geit Jaques? Oh ja, de pik is gestopt met schreeuwen een oude gewoonte uit de familie.

Toen ik ‘ruzie’ kreeg in de auto na de visite bij Ada en Erwin en Jaques mij bedreigde, vond ik het nogal intimiderend …’dan leer je mij kennen’, viel hij agressief uit ‘en loop voortaan maar alleen naar de winkel’?

Hij zette me dus met zijn wel bekende psychopathische grote bek onder druk. Niet dat ik meteen 16 km. van Finestrat naar onze casa heb gelopen maar de volgende dag ben ik wel begonnen met mijn eigen boodschappen vanuit de bergen naar het dorp Sella 7,2 km heen en 7,2 km terug want ‘en doe ik het zelf’, een gelijksoortige koppigheid ken ik ook…’dan leert ie mij kennen’. 

Dit conflict heeft ruim twee maanden geduurd en heeft al die tijd standgehouden en was zeer slopend. Soms was in het enige winkeltje van het dorp niet eens ’n pizza te krijgen of alleen wit brood, nou daar ga je hard van.

In die periode heb ik nauwelijks warm gegeten, hij jatte brutaal een door mij gekochte gasfles, at brood uit mijn keuken, waar hij dwangmatig alles schoonmaakte want dat deed zijn moeder ook. Ja, sorry maar deze casa huur ik een al had ik geen slot dan nog. Maar alles was van de psychopaat, hij regeerde, hij en alleen ‘he rules te Mountain world’, en beweerde dat de gasfles van hem was, terwijl ik zei dat ik hem wel degelijk gekocht had, pakte hij de gasfles en sloot hem aan voor zijn warm water (ik heb me al die tijd niet kunnen douchen) terwijl het dagelijks geschreeuw bleef doorgaan. 

Baudet, Trump vind ie ook te gek en ook zijn vriendjes in de bergen hebben grote sympathie voor de Russische inval in Oekraïne, ik heb ook Russische vrienden en speel met deze groep al twintig jaar maar ik heb ze laten weten hoezeer ik dit afkeur. Putin is niet beter dan Stalin en kan de klote op ..het zijn allemaal narcisten heb ik menigmaal geantwoord, vind ie niet leuk maar omdat ik iedere dag gedisciplineerd zat te schrijven had ie wel door dat er vrijheid van meningsuiting nog bestaat (in ons land de geest).

De bergen zien zij als een soort republiek / vrijstaat waar oude dierlijke hiërarchische (overleving-wetten) bestaan, wetten die zij onderling bekokstoven, politie Guardia civil komt er nooit.

Hij wordt gek als iemand op zijn terrein komt meestal zijn BB gasten weer snel weg, want hij kan zijn nominatie niet onder controle krijgen.

Ook heb ik in het begin meteen duidelijk gemaakt dat ik geen fan ben van complot theorieën, ze niet  onderschrijf noch geloof maar zijn toeter staat wel op het hoogste toeren te draaien al het andere wordt ‘overruled’, en hij zich met steeds meer zaken ging bemoeien

Hij kon gewoon zijn dwangmatig gedrag niet loslaten en moest mij iedere dag ‘opzoeken of ik er nog was, moest zijn dominantie botvieren al betrof het ‘mijn gootsteen’.

Zijn hond Lobo is een prachtdier maar hij heeft het beest niet onder controle. Hij geniet ervan als Lobo zijn jachtinstinct volledig kan ontwikkelen. Lobo gaat achter de berggeiten aan of rent naar de andere kant van de berg, loopt zomaar weg….wat controle?

Vorige week had Lobo een jonge geit te pakken, en opeens stond hij voor mijn raam. Hield het beest in zijn armen zoals een moeder betaamt, geitje was verdoofd van de attaque en wat me opviel is dat hij lang voor het raam bleef staan en later over een foto begon, die ik niet gemaakt had want ik stel geen portfolio samenstellen van zielige geitjes en helden die hun prooi tonen en er vervolgens mooie sier mee maken.

Hij poneerde het beest in mijn casa (vroeg niks en beschuldigd mij ‘geen communicatie te voeren’, want Lobo moest weggehouden worden van de gewonde, jonge geit. Jaques verdween en ik zat opeens in mijn woonkamer met een bange en eenmaal uit zijn ‘coma’ ontwaakte geit van ‘de attaque van Jaques hond Lobo.

Het duurde een uur voor hij terug kwam identiek met het voorval ‘Mallorca’ waar hij een week langer weg bleef om een rijke, oud vrouwtjes lekker te maken voor geld om te investeren in zijn ‘derde bouwval casa’ on the mountain.

Een piemel analyse zou op zijn plaats zijn van de patriarchale systematiek in zijn familie. Na het voorval met het geitje, het regende immers en hij (toch weer) kritiek kreeg….ik riep slechts een woord: ’hallooo’ en draaide zich meteen om, liep weg zonder geitje (in de steek gelaten?) en begon ziedend ‘piemel’  te roepen (zijn vader?), overigens een echte Limburgse standaard situatie.

Later beschuldigde hij mij kwaad dat ik niet communiceerde??? Oh wow, nog dank voor het geitje en dat je wegliep zonder iets te zeggen. Lijkt me echt een diep tragische Limburgse gezin situatie…waar alles ieder moment uit elkaar kan vallen waar de piemel (zijn vader) steeds wegliep.

Het bezoek van de Ijslanders was een zegen, ik was kapot moe ook omdat ik de griep kreeg (en nog heb) hij begon geleidelijk een andere toon aan te slaan en de regen speelde ook een cruciale rol. De hele maand regen, lekkende daken, emmers in het huis die ik in de gaten moest houden??(toen was het wel mijn casa BB) en natuurlijk de volle prijs moest betalen. Ik gaf toestemming om de Ijslanders te laten slapen in mijn B&B; communiceren deed hij niet, schreeuwen ‘just like dad’…Limburgers tussen wild life in de bergen….en schreeuwen waar niemand je hoort!