Verbaasd, ontsteld….en goddelijke financieën

De cijfers kloppen niet?? Verbaasd? Wie heeft zijn of haar plannen voor de verkiezingen laten doorberekenen? BBB, NSC, eenmanszaak Wilders?
Je zou dan eerlijke verkiezingen kunnen houden maar mensen, die pas 1 minuut voor ze het stemhokje ingaan, nog niet weten op wie ze willen stemmen, is nogal absurd! Niks weten van grondrechten of daar over heen lezen, niks zien behalve boze boeren met megastallen en stikstof beleid naast zich neerleggen.  Het is een apart landje, het zindert onder een vreemde bewustwording waar partijen erg makkelijk ‘de kassa van het land’, laten rinkelen, in hun voordeel. Partijen, die hun eigen programma’s niet hebben laten doorrekenen zoals PVV, NSC en BBB uitstoot, wel lekker mochten meepraten om te  overleggen bij snuitertje Plasterk.

Als dat wel was gebeurd hadden de partijen nu geen berekeningen van overheidsfinanciën hoeven te maken want dan had iedere stemmer, kunnen weten dat de geurige plannetjes van deze formerende partijen, realistisch niet konden of worden waargemaakt. Stem je dan toch, zet je ’tegenstem’ in, trek de blauwe kaart want……zie het recentelijk resultaat van Nederlands borderline stemgedrag. FvD de grootste, BBB de grootste, en nu eenmanszaak Wilders, de allergrootste.

Had eerst de financiën besproken zoals van den Ende aangaf bij Umberto, dan was het gekibbel vermeden en tijdwinst geboekt, nu waren allen ‘zeer verbaasd’ in het plas-theater van de onderhandelaars,  en onwenselijke uitstoot niet geloosd.

Plasterk had meteen alle luiken moeten afgrendelen…en nu doen jullie het met elkaar????!!!!