Volgens gelovigen

VATICAANSTAD – Paus Franciscus heeft fragmenten geschonken die ‘volgens gelovigen’, afkomstig zijn van het kruis waaraan Jezus is gestorven. De relikwieën worden verwerkt in een nieuw processiekruis dat wordt gebruikt bij de kroning van Charles op 6 mei. Dat schrijft Reuters.

Het zal wel, de kerk hoeft geen bewijzen te overleggen of de relikwieën echt zijn of er enig wetenschappelijk onderzoek aan vooraf is gegaan, doet het er toe? Ja, alles doet er toe want alle verhalen mogen uiteraard verteld worden (oral history) en kunnen nut hebben in overdrachtelijke zin maar die vlieger gaat niet op volgens Limburgse media als het de slachtoffers betreft, en zeker klokkenluiders komen niet meer in beeld.

Raar, is dit om de RKK (ook Anglicaanse tak) bestaansrecht te geven, een handige zet uit Vaticaanstad om het oude, celibataire sprookje, te bestendigen en te verlengen? Wie gelooft het nog? Ieder zijn ding maar heeft de Limburgse media moeite gedaan om verhalen van kinderen op internaten in kaart te brengen? Inzichtelijk en persoonlijk te maken? L1 heeft leden van Mea Culpa ooit toegezegd om hun verhaal te vertellen en zonder reden…ja hoor de vrije Limburgse pers…gecanceld….

Ze wisten van seksueel geweld op internaten en instellingen maar deden niets…’haben es nicht gewusst’.