Navo kapitalisme

false flags 2Sinds het begin van de oorlog in Oekraïne zijn er tientallen ‘verontrustende militaire’ incidenten geweest tussen Rusland en het Westen. Dat staat in een vandaag verschenen rapport van de Britse denktank European Leadership Network (ELN).
De denktank vergeet te melden dat het eens zo gevreesde communistische Sovjetunie uiteen viel terwijl de Navo kans zag haar invloedssferen te vergroten. Verschillende voormalige Sovjetrepublieken, zoals Estland, Letland en Litouwen, stapten uit de unie en sloten zich na verloop van tijd aan bij hun vroegere vijand, de NAVO.

De gebeurtenissen na ‘de Muur’ en het verdwijnen van het IJzeren Gordijn volgden elkaar begin jaren 90 snel op. Het Warschaupact, het militaire bondgenootschap van de communistische landen, werd opgeheven, echter niet de Navo die zette zijn expansie drift flink aan.

men and war
men and war

De propaganda van de Navo gaat stevig door sinds de Krim, de MH17; ‘de schuld’ ligt in het oosten. Het denken binnen de Navo (cultuur) is te zeer verbonden met de koude oorlog. Zij waren de vijand en zie: het is nog steeds de vijand. Het communisme in Rusland is als een onwillige spier, een stuiptrekking. Ik kom vaker in Rusland en wilde na een concert nog een ‘rode leger’ demonstratie filmen van zo ongeveer twintig man, helaas toen ik uit de auto sprong bleek het net afgelopen. Er zijn nog randverschijnselen van deze goddeloze, idieelle staat maar het westen kent evenzeer nog een eng-nationalistisch verwantschap aan Herr Hitlers super reich. De mens God of der übermensch.

Moeten andere landen ons waarschuwen, boycotten, binnen vallen om ons te wijzen op dit fascistoïde gif? Het westen heeft zich teveel gemengd in kwesties zoals de Vietnam oorlog, die miljoenen doden hebben geëist. Wij, het westen bemoeien ons met alles, en beweren dat het over onze veiligheid gaat. Is de wereld ondanks alle inmengingen veiliger geworden? Wie gelooft dat de veiligheid een kostbaar goed is dan geldt dit voor de rijken, de happy few en haar militair-liberale regeringen. Verontrustend zijn de Navo denkbeelden. Het oorlogsdenken!