Pauselijke geheimhouding

Paus maakt einde aan geheimhoudingsplicht, meer openheid in misbruikzaken

De pauselijke geheimhouding op juridische procedures over seksueel misbruik binnen de Rooms-Katholieke Kerk is opgeheven. Paus Franciscus heeft de maatregel vandaag bekendgemaakt op zijn 83ste verjaardag.

U leest het goed, op 17 December 2019 gaat men niet meer geheimzinnig doen maar ondertussen zijn alle zaken verjaard, dan wel afgehandeld in gesloten zittingen met volledig door de kerk geregisseerde commissies. Een lachwekkende soap met veel mea culpa schijn tranen en verdriet over het historisch pedo DNA (laat de kinderen tot mij komen) in de RKK.

Veel Vaticaan doofpotters zorgen voor een milde en gunstige publiciteit, mogen in de media eenzijdig het woord voeren ( wij worden volledig geboycot door de reguliere media; dat was anders in 2010, 2011, 2012 , 13, 14…) en beweren dat er nu meer openheid zal komen maar die komt er niet, nu niet, vroeger al helemaal niet en in de toekomst houdt iedere ‘geestelijke’ nog steeds zijn mond vanwege privacy en de crimen sollicitationis, een geheim document uit 1962 waar richtlijnen stonden hoe om te gaan met kindermisbruik.

Alphons en Eimar, de broeders van Bleijerheide, die nog leven gaan geen openheid geven over het decennia lange seksueel misbruik op het jongenspensionaat arme broeders Franciscus te Bleijerheide, ja mondjes maat zoals priesters geleerd is om te liegen…met fluisterende stemmen en veel achterklap, maar concrete, harde feiten?