ANONIEME DICTATORS

ANONIEME DICTATORS (fake new world)

U kent ze niet maar ze kennen u wel. Ze nodigen u uit, laten u binnen in een heel grote doch kleine ‘anonieme’ wereld. Ze zitten net als u achter computers en seinen berichtjes, korte notities, signalen, of andere rookpluimen de ‘wereld’, in.  Een wereld die u herkent, bespied, volgt en het gevoel geeft dat u de baas bent ondanks dat u rondgeleid wordt in een prachtig niemandsland. De andere collega’s, onzichtbaren heten cookies, een kinderlijke naam voor achtervolgers, stalkers en dieven. Ze krijgen deze ‘rechten’ door politici die u gekozen heeft en noemen het dan ‘democratie’, en rechtvaardigen alle informatie, die in naam van deze nep-nieuwe wereld worden gepleegd.

Ja, u denkt dat u de baas bent over uw zelf betaalde producten, nee niet meer dan vergist u zich, u heeft getekend altijd in tweede instantie voor bepalingen, vergunningen ‘licenses’, en winst afhankelijke overeenkomsten tussen u en de anoniem bazen, die zich ongevraagd aan uw poort melden. U tekent voor een zogenaamde vrije keuze maar, die is allang voor u gemaakt. Het product heeft zich vereenzelvigd met uw identiteit, een voortdurende wedstrijd waar u bij de winnaars of de verliezers hoort.

De Nederlandse TV is een lachebek kastje geworden, vroeger werd er nauwelijks gelachen op de TV nu maken ze allemaal heel veel lol en proberen elkaar in leukigheid te overtreffen.

Deze, ‘lach dictatuur’, laat me twijfelen of ik nog zo’n kastje in mijn kamer wil. Dit product wordt de hemel in geprezen. Het product is de nieuwe God, de computer, ze hebben namens zoals Apple, of Pro Tools, die je zomaar afsluiten omdat de systemen niet op elkaar zijn afgestemd. Nu wordt ik wel vaker afgesloten, buitengesloten of door media, die geen censuur zeggen toe te passen maar dit graag doen in opdracht van de anoniem bazen. Voor hun en voor hun producten dansen wij, lachen wij, springen en kleden we ons uit. Ruilen ons geluk in voor  erotische eilanden, villa’s van klatergoud. Uw lach wordt geronseld, op uw hoofd geplakt en dient als promotie voor de Fake New World met veel, heel veel informatie zonder ziel, die over uw uitgekotst wordt.

U moet nog een paar stappen nemen naar deze anonieme, ultieme God en zijn producten hemel. Stappen van gehoorzaamheid, een verklaring van onderwerping en unificatie. U wordt net als het product opgenomen in de galerij van deze anonieme  waanzin, met een nummer dat u krijgt toegeworpen, uiteraard door anonieme medewerkers van anonieme dictators.