Baas over eigen buik

Het blijft rommelen op ons blog en we kunnen nauwelijks op ordentelijke manier artikelen plaatsen. Het is typisch dat we geen problemen kenden sinds Oktobrt, 2007, het begin van dit blog. Nu wij civiele procedures zijn gestart tegen het jongensinternaat Bleijerheide, de nog levende broeders, de mede-verantwoordelijken, de kerk en haar gezagsuitoefening, vallen er gaten in ons blog en probeert men de communicatie, vrije meningsuiting, teniet te doen. Het zal wel te maken hebben dat we niet buigen voor de kerk, en haar vele uitmuntende heiligen. Hun macht blijft tot op de dag van vandaag onbetwist. De bisschoppen beslissen uiteindelijk over de voorgestelde compensatie, Lindenbergh regeling. Dat heet in gewoon Nederlands: rechter in eigen zaak ofwel baas over eigen buik. Het blijft een gospe dat men dit pikt in slachtoffer / overlevers Nederland…hier moet een dikke, vette zwarte streep door. Even nog een interessante quote:)

Ook moet het advies van de klachtencommissie altijd aan een bisschop worden voorgelegd die de uiteindelijke beslissing neemt of er in de betreffende zaak wel of geen sprake is van seksueel misbruik en dus compensatie. Woordvoerder Gert Jan Verhoog van de commissie-Deetman vindt dat geen probleem. “Het is geen criminele organisatie hoor.” (einde quote).

Dat de kerk geen criminele organisatie zou zijn, is niet aan de woordvoerder van Deetman maar aan de rechter. En die heeft zich tot nu toe nog nooit op een onafhankelijke manier over de macht van de kerk kunnen uitspreken.